Thursday, April 23, 2015

Υποδειγματική η στάση της Αιγύπτου για την ΑΟΖ

«Η αντιμετώπιση της Αιγύπτου στο θέμα του ορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου είναι υποδειγματική» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντούλ Φατάχ ελ Σίσι.
Σε αντίθεσή με τη στάση άλλων χωρών, η οποία δημιουργεί προβλήματα, πρόσθεσε, δείχνοντας την Τουρκία.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρόεδρος υπογράμμισε ότι εργαλείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης είναι η διάθεση πόρων της ΕΕ όχι μόνο στα κράτη- μέλη που αποτελούν πύλες εισόδου αλλά και σε μεσογειακές χώρες, μή μέλη, όπως η Αίγυπτος.

Ως προς το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας ανέφερε ότι αυτό θα γίνει σε δύο επίπεδα: σε διεθνή φόρα, με εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφενός συνεκτική πολιτική αντιμετώπισης των φαινομένων στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της ΕΕ και πολιτική προσαρμογή της στη σημερινή συγκυρία της πολιτικής νότιας γειτονίας της Ένωσης (αφορά εννιά χώρες και την Παλαιστινή): «Η αντιμετώπιση των πολύ μεγάλων προκλήσεων σστη Μέση Ανατολή και ανατολική Μεσόγειο έχει ως προϋπόθεση τον ηγετικό ρόλο της Αιγύπτου στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος εστίασε στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία για τον σκοπό αυτό «της οικονομικής ενίσχυσης των δύο χωρών μας». Αναφερόμενος στους «λυπηρούς», όπως τους χαρακτήρισε, πρόσφατους πνιγμούς μεταναστών στη Λαμπεντούζα και τη Ρόδο, είπε ότι στην Αίγυπτο ζουν σήμερα 5 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες, τους οποίους η χώρα «αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όπως τους Αιγύπτιους πολίτες».

Τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της νόμιμης κυβέρνησης και του νόμιμου στρατού στη Λιβύη, καθώς και τη ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της Συρίας, διατηρώντας την υπόσταση της χώρας.

Οι δύο Πρόεδροι αναφέρθηκαν στην ενίσχυση των ελληνοαιγυπτιακών οικονομικών σχέσεων, με τον κ. Παυλόπουλο να προσθέτει και την ενίσχυση της συνεργασίας στο επίπεδο του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών.

«Ευχαριστώ, εσάς προσωπικά και την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, για την ευμένεια ως προς τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, που έχει παράδοση αιώνων σ' αυτόν τον ευλογημένο τόπο» κατέληξε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο οποίος αύριο θα παραστεί στην τελετή των Θυρανοιξίων του ναού της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου που διοργανώνει Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
  [ethnos.gr]

23/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ 2014:

ΣΧΕΤΙΚΑ 2013:


1 comment :

  1. Η Αντιμετώπιση της Αιγύπτου στο Θέμα της ΑΟΖ Υπήρξε Υποδειγματική Δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...

    "Η αντιμετώπιση της Αιγύπτου στο θέμα του ορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου είναι υποδειγματική", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντούλ Φατάχ ελ Σίσι. "Σε αντίθεσή με τη στάση άλλων χωρών, η οποία δημιουργεί προβλήματα", πρόσθεσε, υπονοώντας με σαφήνεια την Τουρκία.

    Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Έλληνας Πρόεδρος υπογράμμισε ότι εργαλείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης είναι η διάθεση πόρων της Ε.Ε. όχι μόνο στα κράτη- μέλη που αποτελούν πύλες εισόδου αλλά και σε μεσογειακές χώρες, μη μέλη, όπως η Αίγυπτος.....energia.gr
    23/4/15

    ReplyDelete

Only News

Δημοσιεύτηκε από Geo Kok στις Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021
Δημοσιεύτηκε από Geo Kok στις Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021

https://www.youtube.com/watch?v=q6zSoc2ntM4

Δημοσιεύτηκε από Geo Kok στις Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Calculadora para la Cola de Vacunación en México

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin