Friday, March 13, 2015

Οι δικηγόροι ζητούν να μη γίνουν repos τα αποθεματικά του Ταμείου τους

Συνεχίζεται η έντονη αντίδραση των δικηγόρων σε τυχόν απόπειρα αξιοποίησης των αποθεματικών ή των διαθεσίμων του ασφαλιστικού τους ταμείου.
Σε συνέχεια των εγγράφων του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Π. Σκουρλέτη προς το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), με τα οποία καλείται η διοίκηση του Ταμείου να εξετάσει τα πλεονεκτήματα της πρότασης για αξιοποίηση-επένδυση των διαθεσίμων του σε βραχυχρόνιες πράξεις διαχείρισης ταμειακής ρευστότητας (repos), αλλά και μετά τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ), δια του εκπροσώπου του στο ΕΤΑΑ, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε «επενδύσεις» οι οποίες θέτουν σε διακινδύνευση ή δημιουργούν υπόνοια πιθανής διακινδύνευσης για τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ και τις συντάξεις των ασφαλισμένων. Οι δικηγόροι υπενθυμίζουν ότι η προηγούμενη τοποθέτηση των αποθεματικών του Ταμείου τους σε ομόλογα του Δημοσίου οδήγησε στην κατά δύο τρίτα απομείωσή τους μετά το «κούρεμα» που επέβαλε το PSI.

«Mια νέα τοποθέτηση των αποθεματικών μας σε επενδυτικά προϊόντα τύπου repos μπορεί να θέσει σε άμεσο κίνδυνο τόσο τη ρευστότητα όσο και την ίδια την ύπαρξη του Ταμείου μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ.

Μάλιστα μόλις προ δύο ημερών, την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Βασίλης Αλεξανδρής με επιστολή του προς το ΕΤΑΑ κάλεσε το ΔΣ να μη χορηγήσει οτιδήποτε από τα αποθεματικά του Ταμείου, αν φυσικά αυτό ζητηθεί.
  [tovima.gr]
13/3/15
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin