Monday, March 16, 2015

Pierre Moscovici: Δεν σας διαγράφουμε καθόλου χρέος

Η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση της Ελλάδας θα δεσμευθεί στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, δήλωσε....
Υπογράμμισε παράλληλα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το χρέος της και δεν θα πρέπει να περιμένει διαγραφή του, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί – αυτό είναι σαφές. Το χρέος δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Δεν θα υπάρξει κούρεμα, καμία ελάφρυνση του χρέους", δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Σημείωσε παράλληλα ότι ο κίνδυνος μετάδοσης για την υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι "πολύ χαμηλότερος" σε σύγκριση με το 2012, προσθέτοντας ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις στις οικονομίες τους.
Ο Επίτροπος τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά προβληματα στην Ελλάδα, όμως παράλληλα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. 

Σημείωσε ότι η κατάσταση με την Ελλάδα δεν είναι σήμερα αυτή που ήταν δύο χρόνια πριν, διευκρινίζοντας ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης είναι πολύ μικρότερος τώρα. 

Πάντως, επισήμανε ότι αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, το ερώτημα θα είναι ποιος θα είναι ο επόμενος. 
  [thepressproject.gr]
16/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin