Wednesday, March 18, 2015

Να είμαστε προσεκτικοί στις λέξεις που χρησιμοποιούμε για την Ελλάδα (Michel Sapin)

Προσοχή προς όλες τις πλευρές για τις λέξεις που χρησιμοποιούν όταν μιλούν για την ελληνική κρίση χρέους, λέγοντας ότι αποτελεί το κλειδί για την αποφυγή ενός Grexident, συνέστησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν απευθυνόμενος στο γαλλικό κοινοβούλιο. 
 «Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη από ατύχημα και θεωρώ ότι με αυτά που θα κάνουμε θα την αποφύγουμε», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να είναι κατηγορηματικός για κάτι τέτοιο και, γι' αυτό, και οι δύο πλευρές πρέπει να προσέχουν τα λεγόμενά τους καθώς τα ατυχήματα συχνά συμβαίνουν εξαιτίας της κακής επιλογής λέξεων και όχι εξαιτίας μιας κακής συμπεριφοράς».
Όπως αναφέρει το Reuters, οι δηλώσεις Σαπέν έρχονται εν μέσω της αυξανόμενης έντασης ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα, με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ, να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι κατέστρεψε κάθε εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και να δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο Grexident.  

 [ethnos.gr]
18/3/15

1 comment :

  1. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Θα πω στον Τσίπρα ό,τι του έχω ήδη πει δύο φορές...

    Την πρόθεσή του να επαναλάβει απόψε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αυτά που του έχει ήδη πει τις δύο προηγούμενες φορές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe 1 και στον δημοσιογράφο Ζαν Πιέρ Ελ Καμπάς..............http://www.crashonline.gr/ζαν-κλοντ-γιούνκερ-θα-πω-στον-τσίπρα-ό/
    19/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin