Wednesday, March 18, 2015

Mart3 Ειδήσεις από Ελλάδα και Κύπρο σε τίτλους (Μάρτιος 2015 - Γ)

-
Την απογοήτευση της κυπριακής κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν έχει λάβει υποστήριξη από ορισμένους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με τις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση στο βρετανικό κοινοβούλιο...........Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι αμφίδρομη
--

100 comments :

 1. «Ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις σχολιάζοντας τη συνάντηση της κυβέρνησης με τους εταίρους στις Βρυξέλλες....

  Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ξεκάθαρη προϋπόθεση για να σωθεί η Ελλάδα από την ασφυξία, είναι ο κ. Τσίπρας να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων».

  «Βαθμολογητές του θα είναι η τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες, την ώρα που ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν. Όπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

  Παράλληλα, να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να εφαρμόσει όσα ο ίδιος συμφώνησε, κάλεσε τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, «διότι η οικονομία ασφυκτιά και ο λογαριασμός κάθε μέρα μεγαλώνει».

  Όπως σημείωσε ο κ. Καραγκούνης «στις 20 Μαρτίου η κυβέρνηση, επιτέλους, αποδέχτηκε εκείνα που η ίδια είχε συμφωνήσει στις 20 Φεβρουαρίου. Ο ένας, όμως, μήνας κόστισε ακριβά σε πάγωμα της αγοράς, σε μερική εσωτερική στάση πληρωμών και σε εξάντληση των διαθεσίμων από όλα τα ταμεία του κράτους».

  «Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να παραποιεί την πραγματικότητα. Λέει ότι δεν υπάρχει πια πέμπτη αξιολόγηση, όταν είναι ολοφάνερο και, από τη χθεσινή συνάντηση, ότι σημείο αναφοράς όλων παραμένει η πέμπτη αξιολόγηση ως απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε εκταμίευση», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

  Επίσης, συμπλήρωσε πως ο κ. Τσίπρας «λέει ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά παραλείπει να αναφέρει ότι αν τα αλλάξει θα πρέπει να τα αντικαταστήσει με άλλα αποδεκτά από την τρόικα ισοδύναμα μέτρα. Εμφανίζει ως δική της επιτυχία τα 2 δισ. για έκτακτη βοήθεια αλλά σκοπίμως αποσιωπά να αναφέρει ότι τα κονδύλια αυτά δεν είναι νέα».

  «Είναι μέρος των 20,8 δισ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση Σαμαρά για την προγραμματική περίοδο 2015-2020 προορισμένα να εκταμιευθούν εμπροσθοβαρώς από το 2015», υπογράμμισε ο κ. Καραγκούνης....................http://www.elzoni.gr/html/ent/219/ent.53219.asp
  21/3/15

  ReplyDelete
 2. «Θα αλλάξει ο τρόπος των διαγωνιστικών διαδικασιών που αφορά συμβάσεις ακόμη και κάτω από 60.000 ευρώ», τόνισε, αναφερόμενος στους διαγωνισμούς για προμήθειες του δημοσίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σε εκδήλωση του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας...

  «Αυτό το ευτράπελο των πρόχειρων διαγωνισμών θα σταματήσει», υπογράμμισε ο κ. Μάρδας, προσθέτοντας ότι θα εφαρμοστούν καινούργια συστήματα, που έχουν νομοθετικά προβλεφθεί και παραμένουν ανενεργά και «μπορούν να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση χρημάτων, χωρίς να μειωθούν τα υλικά και οι υπηρεσίες που θα αγοραστούν».

  Ο κ. Μάρδας είπε, επίσης, ότι «γραμμή, γραμμή» ερευνάται ο προϋπολογισμός του κάθε υπουργείου, για να εντοπιστούν αδικαιολόγητες δαπάνες, μη μισθολογικού κόστους, που «δεν θα στερήσουμε από τους πολίτες», αλλά με σκοπό - όπως υπογράμμισε - να «κοπούν» χρήματα από σπατάλες.

  «Αλλωστε και η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δεν έχει βγει από το αποθεματικό του προϋπολογισμού, τη βγάλαμε από μια πρώτη προσέγγιση αναδιάταξης των δαπανών, αφού λάβαμε τέσσερα κριτήρια κατά νου, που έχουν σχέση μόνο με τις καταναλωτικές δαπάνες και τις κρατικές προμήθειες των φορέων της κυβέρνησης και των δήμων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός...............http://www.zougla.gr/politiki/article/mardas-8a-alaksi-o-tropos-ton-diagonismon-gia-tis-promi8ies-tou-dimosiou

  ReplyDelete
 3. Η απόφαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, να διαθέσει ποσό της τάξης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά, αν θέλετε, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.......

  Πέρα και πάνω από αυτό, όμως, είναι μια εξέλιξη που «δικαιώνει» το ελληνικό DNA και επιβεβαιώνει ότι, παρόλο που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι πια «ψυλλιασμένοι» με την περίπτωσή μας, εξακολουθούν, από καιρού εις καιρόν, να... αγοράζουν τον «κοπανιστό αέρα» που τους «πουλάμε».

  Γιατί, τι είναι η ανθρωπιστική κρίση που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση, για να αποσπάσει περισσότερα κονδύλια από τους εταίρους της, αν όχι... αέρας κοπανιστός; Ας είμαστε ειλικρινείς, τουλάχιστον μεταξύ μας. Μπορεί τα εισοδήματα των Ελλήνων να μειώθηκαν δραματικά στα χρόνια των Μνημονίων, μπορεί η φορολογία να αυξήθηκε κατακόρυφα (337%, σύμφωνα με σχετική έρευνα, για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας), μπορεί οι στατιστικοί δείκτες της ανεργίας και των αυτοκτονιών να κατέγραψαν κατακόρυφη άνοδο, όμως ακόμα και αυτά τα δεινά, δεν συνιστούν ανθρωπιστική κρίση..................http://www.protothema.gr//blogs/blogger/post/461412/anthropistiki-krisi-made-in-greece-i-pos-na-poulisete-aera-kopanisto-kai-na-ton-agorasoun/
  21/3/15

  ReplyDelete
 4. Νέα βόμβα κατά της ελληνικής κυβέρνησης, λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, ρίχνει η Αγκελα Μέρκελ....

  Λίγο μετά την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επέμεινε ότι η πέμπτη αξιολόγηση είναι νεκρή και δεν τίθεται θέμα μέτρων που προέβλεπε το προηγούμενο Μνημόνιο, στο πλαίσιο του e-mail Βαρουφάκη, η Γερμανίδα Καγκελάριος ήρθε να τον διαψεύσει.

  Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τα όσα συμφωνήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται παρά για επαναβεβαίωση της συμφωνίας στο πλαίσιο του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου και παρέπεμψε στο κείμενο της 10.12.2014 (5η αξιολόγηση), όπου έχει καταγραφεί, όπως είπε, το τι έχει ήδη εκπληρωθεί και το ποιες υποχρεώσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα.

  «Η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει μια πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων με δική της ευθύνη, αλλά εντός του πλαισίου της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία παραπέμπει στην τελευταία αξιολόγηση του β' Προγράμματος», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα κάποιες μεταρρυθμίσεις οι οποίες στις 10.12.14 εμφανίζονταν ακόμη ως εκκρεμείς, να τις αντικαταστήσει, εφόσον έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

  «Και αυτό πρέπει να το διαπιστώσουν οι θεσμοί και τότε να το προτείνουν στο Eurogroup. Σημαντικό είναι στο τέλος όλο αυτό να 'βγαίνει' και οικονομικά», συνέχισε, για να τονίσει ότι μέρος της συμφωνίας της 20.2.2015 είναι ότι η Ελλάδα δεσμεύεται - με κάποιο περιορισμό για το 2015 - να διασφαλίσει τα απαραίτητα πρωτογενή πλεονάσματα σύμφωνα με την δήλωση του Eurogroup από τον Νοέμβριο του 2012.

  Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η 'Αγγελα Μέρκελ επισήμανε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας δεν συμβαίνει κάτι ειδικό, αλλά ακολουθείται ακριβώς η ίδια διαδικασία όπως με την Ιρλανδία, την Ισπανία κλπ. και, αναφερόμενη στους ελέγχους, παρέπεμψε σε αυτό που ισχύει από το ΔΝΤ ακόμη και για τις χώρες που δεν βρίσκονται σε πρόγραμμα, όπως η Γερμανία.

  «Έρχονται οι συνεργάτες του ΔΝΤ στην Γερμανία, πηγαίνουν στα υπουργεία και συγκεντρώνουν στοιχεία», σημείωσε..................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113485371
  21/3/15

  ReplyDelete
 5. Η μάχη με τον χρόνο και η προειδοποίηση Λαφαζάνη

  ......"Μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα τα έχουμε ετοιμάσει όλα. Πρέπει η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας", λέει η ίδια πηγή και τούτο διότι η Κυβέρνηση μετά τη "μάχη" στις Βρυξέλλες, δίνει νέα (ίσως και ζωτικότερη μάχη) με τον χρόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι κυριολεκτικά, χρήμα.

  Και τούτο, διότι ακόμη και όταν ολοκληρωθεί η συνεννόηση Ελλάδας-Θεσμών για το περιεχόμενο των διαρθρωτικών μέτρων, από τη στιγμή που θα δοθεί το "πράσινο" φως του Eurogroup , χρειάζεται περίπου ένα δεκαήμερο ώστε να φτάσει "ζεστό" χρήμα στα κρατικά ταμεία.

  Όπερ σημαίνει ότι με την εικόνα του ταμείου να είναι ...μείον, τα περιθώρια, στενεύουν κι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά................http://www.capital.gr/News.asp?id=2260879
  21/3/15

  ReplyDelete
 6. Να δημιουργήσει, όσο αυτό είναι εφικτό, ρήγμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως κεντρικό στόχο η ΝΔ και παράλληλα εμφανίζεται διατεθειμένη να στηρίξει όσες νομοθετικές ρυθμίσεις θεωρεί πως κινούνται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας...

  Η αξιωματική αντιπολίτευση θα επενδύσει πολιτικά στην αξιοποίηση κάθε σημείου της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους και στη δημιουργία εσωκομματικής αναταραχής στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας μέτρα που θα τα θεωρεί μνημονιακά.

  Την ίδια στιγμή επικρατεί προβληματισμός για τη διγλωσσία όπως λένε που ακολουθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις κατ’ ίδιαν συναντήσεις με τους ευρωπαίους ηγέτες, τους μιλάει με διπλωματική γλώσσα και τους λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν και από την άλλη πλευρά στις δημόσιες δηλώσεις του, απευθυνόμενος στο εσωτερικό της χώρας εμφανίζεται ανυποχώρητος και αδιάλλακτος έναντι των πιστωτών................http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=687903
  21/3/15

  ReplyDelete
 7. Ένα δύσκολο σταυρόλεξο έχει μπροστά της η κυβέρνηση, η οποία καλείται το προσεχές δεκαήμερο να καταρτίσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων κινούμενη μεταξύ της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και των όσων συμφωνήθηκαν στην επταμερή μίνι σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και των προεκλογικών και μετεκλογικών της δεσμεύσεων...

  Όπως προκύπτει από τα έως τώρα δεδομένα και κυρίως από τη συνέντευξη Μέρκελ, η πλευρά των δανειστών επιθυμεί συγκεκριμένες και κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις οι οποίες σε αντιπαραβολή με τις μεταρρυθμίσεις της 5ης αξιολόγησης θα παράγουν ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

  Αν και για ευνόητους λόγους η κυβέρνηση «στέκεται» στο γεγονός ότι η σύνταξη των μεταρρυθμίσεων θα γίνει από την ίδια και ότι το περίφημο πλέον «mail» Χαρδούβελη δεν είναι πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει έως τώρα η κυβέρνηση είτε είναι γενικόλογες, είτε θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα, είτε ακόμη έχουν δημοσιονομικό κόστος...................http://www.naftemporiki.gr/story/930183/diarkeis-suskepseis-gia-ti-lista-me-tis-metarruthmiseis
  21/3/15

  ReplyDelete
 8. Την εγκατάλειψη του ένοπλου αγώνα από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και την πραγματοποίηση συνεδρίου, ζήτησε εκ νέου ο Κούρδος ηγέτης Αμπτουλάχ Οτσαλάν, σε μήνυμα για την εορτή του Νεβρόζ, στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας...

  Το μήνυμα Οτσαλάν, που αναμενόταν με αγωνία εδώ και βδομάδες, διάβασαν στα κουρδικά η βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος Περβίν Μπουλντάν και στα τουρκικά, ο επίσης βουλευτής Σιρρί Σουρέγια Οντέρ.
  "Για να τερματιστεί ο 40χρονος αγώνας του PKK εναντίον της Τουρκίας, θεωρώ αναγκαία την πραγματοποίση συνεδρίου. Το συνέδριό μας πρέπει να συγκληθεί και να ξεκινήσει μια νέα περίοδος", αναφέρει στο μήνυμά του ο Οτσαλάν.............http://www.riknews.com.cy/index.php/news/diethni/item/13558-otsalan-kalei-se-egkataleipsi-tou-enoplou-agona
  21/3/15

  ReplyDelete
 9. Νέο δικαστικό αγώνα σε βάρος των Γερμανών για την σφαγή στα Καλάβρυτα και την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων που υπέστησαν βιαιοπραγίες από τα ναζιστικά στρατεύματα δήλωσε πως θα ξεκινήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος...

  Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος από τα Καλάβρυτα όπου έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης, για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, στις 21 Μαρτίου του 1821, έχουν προκύψει νέα στοιχεία για τη σφαγή τα οποία μάλιστα προέρχονται από τα αρχεία της Βέρμαχτ που μας παρέδωσαν οι ΗΠΑ.................http://www.crashonline.gr/ο-καμμένος-στέλνει-στα-δικαστήρια-του/
  21/3/15

  ReplyDelete
 10. Πλήρης συνεργασία ζητάει από την Ελλάδα ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ...

  «Πλήρη συνεργασία» ζήτησε από την Ελλάδα ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σε συνέντευξή του το μεσημέρι του Σαββάτου στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, κάνοντας λόγο για προβλήματα εμπιστοσύνης και μη παροχής στοιχείων από την Αθήνα.

  Όπως τόνισε, στο ζήτημα της Ελλάδας ο ίδιος βλέπει κυρίως δύο προβλήματα, εκείνο της εμπιστοσύνης καθώς, «όταν αποφασίζουμε κάτι, αυτό είναι πάλι την άλλη ημέρα αλλιώς», ενώ το δεύτερο έγκειται στο ό, τι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λαμβάνουν από την Ελλάδα αριθμούς, στοιχεία, δεδομένα, και ως εκ τούτου «είναι δύσκολο να αποφασιστεί κάτι εκ του τίποτε».
  Ως παράδειγμα ανέφερε τη συμφωνία, ότι δεν θα κατατίθενται νομοσχέδια στην ελληνική Βουλή εάν δεν έχει υπάρξει προηγουμένως συνεννόηση, «αλλά αυτοί (ΣΣ οι Έλληνες) το κάνουν καθημερινά».

  Εάν δεν τηρούνται οι συμφωνίες, οι περισσότερες χώρες δεν είναι πρόθυμες να υιοθετήσουν ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, επισήμανε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, ζητώντας από τη Ελλάδα «πλήρη συνεργασία»...........http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/21/oikonomia-pliris-synergasia-ellada-austria_n_6915408.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece
  21/3/15

  ReplyDelete
 11. ΝΔ: Ο κ.Τσίπρας ας μην οικειοιποιείται τα επιτεύγματα Σαμαρά...

  Σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και κατηγορεί πως προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σαμαρά, εξαπέλυσε η ΝΔ.

  Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος κατηγορεί τον Πρωθυπουργό πως «το πακέτο των 2 δισ. που ανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, είναι το γνωστό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πέτυχε ο κ. Σαμαράς στα τέλη του '13, όπως τελικώς συμφωνήθηκε για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020 από τον ίδιο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.»

  Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, μάλιστα, ήδη πολλά από αυτά τα κονδύλια έχουν δεσμευτεί και καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.

  «Ας ασχοληθεί η κυβέρνηση με την ανάγκη, εμπροσθοβαρώς και εντός του 2015, να απορροφήσει τα κονδύλια αυτά και ας μην οικειοποιείται μια δουλειά που ήδη έχει γίνει» καταλήγει στη δήλωσή του ο Εκπρόσωπος της ΝΔ.
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64159618

  ReplyDelete
 12. Σχετικά με τις αποκαλύψεις για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , Κατρούγκαλο, Το Ποτάμι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:...

  «Mείζον ζήτημα προκύπτει για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο μετά το δημοσίευμα του “Βήματος της Κυριακής” ότι ήταν δικηγόρος απολυμένων υπαλλήλων του δημοσίου και υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα (με συμφωνητικά για αμοιβές της τάξης του 12%), των οποίων τις υποθέσεις ρυθμίζει σήμερα ως υπουργός. Ότι ο αγώνας δηλαδή ήταν με το αζημίωτο. Ακόμη σημαντικότερο είναι ότι ο κ. Κατρούγκαλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμφανίζεται να έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά αμοιβής ακόμη και μετά τις εκλογές, παρά το ότι ο ίδιος σήμερα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει παραιτηθεί από αυτές τις υποθέσεις και ότι έχει αποχωρήσει από την δικηγορική εταιρεία με την οποία έχουν συναφθεί τα ιδιωτικά συμφωνητικά, από τον Ιούνιο του 2014 όταν εξελέγη ευρωβουλευτής.

  Επειδή τα παραπάνω δημιουργούν βαριές σκιές, ότι λειτουργεί όχι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος αλλά υπέρ των πελατών του, και ακόμη χειρότερα επειδή πιθανόν προκύπτει ίδιον όφελος από τις προωθούμενες ρυθμίσεις, ο κ.Κατρούγκαλος οφείλει να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις κι ο πρωθυπουργός οφείλει από τη μεριά του να λάβει τις αποφάσεις του.»
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=688062
  21/3/15

  ReplyDelete
 13. Τι απαντά το Μαξίμου για το θέμα Κατρούγκαλου...

  Για «τέσσερα ψέματα και μία αλήθεια» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το οποίο υποστηρίζει πρωτοσέλιδα ότι υπάρχει «Σκάνδαλο Κατρούγκαλου» καθώς «υποσχόταν διορισμούς με προμήθεια 12%»...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64159744
  22/3/15

  ReplyDelete
 14. Παρά την τεράστια παγκόσμια πρόοδο για το πόσιμο νερό, τα επιτεύγματα δεν «ρέουν» προς τους πιο περιθωριοποιημένους πληθυσμούς...

  Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, δηλώνει η UNICEF με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Νερού. Επισημαίνει ακόμα ότι για 748 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, η πρόσβαση και μόνο σε αυτό το ζωτικό αγαθό εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση.

  «Η ιστορία της πρόσβασης σε πόσιμο νερό από το 1990, είναι μια ιστορία τεράστιας προόδου απέναντι σε απίστευτες δυσκολίες», δήλωσε ο Sanjay Wijesekera, Επικεφαλής των Παγκόσμιων Προγραμμάτων Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Υγιεινής της UNICEF.

  Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το νερό είναι η πεμπτουσία της ζωής και όμως, τα τρία τέταρτα του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων, κυρίως οι φτωχοί και πιο περιθωριοποιημένοι, ακόμα και σήμερα στερούνται αυτό το πιο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ygeia/item/13586-unicef-750-ek-anthropoi-steroyntai-to-posimo-nero
  22/3/15

  ReplyDelete
 15. Η Bild έκανε πρώτο θέμα τον Κατρούγκαλο...

  Μέχρι τη Γερμανία έφτασε η υπόθεση Κατρούγκαλου, με τη Bild να δράττει την ευκαιρία και να κάνει πρώτο θέμα το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

  «Σκάνδαλο διαφθοράς με τον υπουργό κατά της διαφθοράς» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας, το οποίο κάνει λόγο για «ελληνική παραφροσύνη» και παραθέτει λεπτομέρειες από το δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Κατρούγκαλος είχε υπογράψει ακόμη και στις 27 Ιανουαρίου (ημέρα που ορκίστηκε η κυβέρνηση Τσίπρα) ιδιωτικό συμφωνητικό με απολυμένο του Δημοσίου, βάσει του οποίου αν ο πελάτης του δικαιωνόταν θα έπαιρνε προμήθεια 12%.............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113486745
  22/3/15

  ReplyDelete
 16. Νέο έγγραφο εμπλέκει τον Γ.Κατρούγκαλο σε υπόθεση μετά την υπουργοποίησή του...

  Συνέχεια στην υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ.Κατρούγκαλου δίνει νέο έγγραφο που έρχεται στη δημοσιότητα, βάσει του οποίου προκύπτει πως ο Δήμος Λάρισας ανέθεσε υπόθεση προσφυγής κατά του Δημοσίου στο δικηγορικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου μετά την υπουργοποίησή του.

  Συγκεκριμένα, το έγγραφο με το οποίο δίδεται η εντολή έχει ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου. Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει δηλώσει ότι σταμάτησε τη δικηγορία και έκλεισε το γραφείο του από την περασμένη άνοιξη, ενώ όλες οι υποθέσεις του έχουν αναταθεί σε συνεργάτη του.

  Η νέα υπόθεση αφορά προσφυγή κατά του Δημοσίου από το Δήμο Λάρισας σχετικά με την απόφαση να μην στείλει στο υπουργείο Εσωτερικών στοιχεία για τις συμβάσεις υπαλλήλων...................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231394712
  22/3/15

  ReplyDelete
 17. Στη γραμμή Μέρκελ ο Ντε Γκίντος: Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν έχει ούτε ευρώ...

  Η Ελλάδα δεν θα λάβει καθόλου χρήματα αν δεν εφαρμοστούν όλες οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος.
  «Θα δούμε αν η λίστα είναι αρκούντως κατανοητή ή όχι. Αλλά δεν θα υπάρξει καμία εκταμίευση αν δεν υπάρξει ένα πραγματικό τεστ ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν εγκριθεί και εφαρμοστεί. Αυτή είναι η προσέγγιση» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ντε Γκίντος στους Financial Times..............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222515
  22/3/15

  ReplyDelete
 18. Στα κυρίαρχα τα θέματα που αφορούν την οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, την πορεία της ΕΕ και περιφερειακά ζητήματα, θα επικεντρωθούν οι συνομιλίες που θα έχουν το απόγευμα στο Βερολίνο Τσίπρας και Μέρκελ....

  Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι μετά την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών το κλίμα στις δύο πρωτεύουσες έχει αποφορτιστεί και έτσι οι δύο ηγέτες θα μπορούν να συζητήσουν εφ όλης της ύλης και χωρίς πίεση.

  Το πρόγραμμα της επίσκεψης

  Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει στις 11 το πρωί της Δευτέρας από την Αθήνα.

  Στις 17:00 (18:00 ώρα Ελλάδος) θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και η κ. Μέρκελ θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση.

  Στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδος) θα γίνουν δηλώσεις και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

  Αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες από κάθε πλευρά.
  http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/13637-i-antzenta-tis-simerinis-synantisis-tsipra-merkel

  ReplyDelete
 19. Από τη «δημιουργική ασάφεια» στην «ενιαία ανάγνωση»...

  Ο κ. Τσίπρας συναντάται σήμερα με την Γερμανίδα καγκελάριο έχοντας περάσει – ο ίδιος, το επιτελείο και τα στελέχη του κόμματός του – από την προπαγανδιστική φάση «επιτέλους διαβάσαμε μαζί την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου».

  Δυστυχώς, τίποτε τέτοιο δεν έχει συμβεί.

  Η περίφημη «κοινή ανάγνωση» υπάρχει μόνο στο φαντασιακό των εγχώριων προπαγανδιστών και έρχεται να προστεθεί στο «έπος των βαφτισιών» που ζούμε εδώ και δύο μήνες, με τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

  Δεν είχε προλάβει να βγει από την περίφημη μεταμεσονύκτια τρίωρη συνάντησή του με το ευρωπαϊκό «διευθυντήριο» και ο κ. Τσίπρας έσπευσε να δηλώσει πως κατά την σύσκεψη της πενταμερούς που έγινε οκταμερής, υπήρξε επίσημο πολιτική ερμηνεία της συμφωνίας.

  Και πως συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει μνημόνιο, δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει mail Χαρδούβελη και δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση, διότι η Ελλάδα θα αξιολογηθεί «με βάση το πρόγραμμα της νέας, αριστερής, αντιμνημονιακής κυβέρνησης».

  «Δεν υπάρχει αξιολόγηση, υπάρχει ενιαία ανάγνωση της συμφωνίας», διαβεβαίωσε όλους αυτούς που επιμένει να κοροϊδεύει.

  Φυσικά, τα πράγματα κάθε άλλο παρά έτσι είναι.............http://www.elzoni.gr/html/ent/232/ent.53232.asp
  23/3/15

  ReplyDelete
 20. Δραματική επιστολή του Αλ. Τσίπρα προς την Αγκ. Μέρκελ - Μιλά για κίνδυνο στάσης πληρωμών!...

  Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησαν την Κυριακή το βράδυ οι FT, δίνοντας στη δημοσιότητα επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την Αγκελα Μέρκελ, λίγες πριν από την συνάντησή τους.

  Σύμφωνα με την επιστολή, ο πρωθυπουργός προειδοποιεί την Γερμανίδα Καγκελάριο ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις εάν η ΕΕ δεν καταφέρει να δώσει οιαδήποτε βραχυπρόθεσμη οικονομική στήριξη στη χώρα.

  Η επιστολή με τη δραματική έκκληση έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η πιστωτική ασφυξία πνίγει την Ελλάδα και όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει χρήματα το πολύ μέχρι τις αρχές Απριλίου. Αν η ρευστότητα συνεχίσει να βρίσκεται στο ναδίρ τότε τίθεται εν αμφιβόλω ακόμη και η καταβολή μισθών και συντάξεων ενώ επανέρχονται σενάρια περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων.................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113486945
  23/3/15

  ReplyDelete
 21. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην πρωτεύουσα της γειτονικής Τουρκίας έχει ξεσπάσει μια νέα πολιτική θύελλα, η οποία προκαλεί αναστάτωση στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου...

  Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ανταλλάσσουν «σκληρά λόγια» μπροστά στις κάμερες.

  Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε αισθητή την ενόχληση του σχετικά με την πολιτική γραμμή, την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση του Αχμέτ Νταβούτογλου στις συνομιλίες με τους Κούρδους. Ο κ. Ερντογάν διαφωνεί με το κοινό ανακοινωθέν των δέκα σημείων, το οποίο ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό από την τουρκική κυβέρνηση και τους Κούρδους. Ακόμη, δεν συμφωνεί με την ιδέα της σύστασης μιας νέας επιτροπής στις συνομιλίες. Ο κ. Ερντογάν διευκρινίζει ότι το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοβουλίες δίχως να ενημερώνει το Προεδρικό....................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201976
  23/3/15

  ReplyDelete
 22. Επικεφαλής UniCredit στο Bloomberg: Πλήρης μεταστροφή, αλλιώς η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει!...

  Σύμφωνα με το Bloomberg, η συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο έχει την έννοια του προδρόμου για τις αποφάσεις που καλείται να πάρει άμεσα ο Τσίπρας.

  «Με την οικονομική κατάσταση της χώρας του να γίνεται πλέον επικίνδυνη, ο Τσίπρας χρειάζεται να διευκρινίσει τα οικονομικά μέτρα που σκοπεύει να πάρει, το νωρίτερο αυτή την εβδομάδα, έτσι ώστε να ξεκλειδώσει τα χρήματα που είναι να δώσουν οι εταίροι και τα οποία θα κρατήσουν την Ελλάδα από την κατάρρευση», αναφέρει το άρθρο..........http://www.crashonline.gr/επικεφαλής-unicredit-στο-bloomberg-πλήρης-μεταστροφή/
  23/3/15

  ReplyDelete
 23. ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση τροφοδοτεί τις συζητήσεις περί Grexit...

  Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ασκεί το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή το δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, που αποκαλύπτει επιστολή του κ. Τσίπρα στην Άγγελα Μέρκελ, στις 15 Μαρτίου, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αν η Ελλάδα δεν ενισχυθεί βραχυχρόνια χρηματοδοτικά, θα βρεθεί ενώπιον του διλήμματος να επιλέξει μεταξύ της καταβολής μισθών και συντάξεων και της αποπληρωμής των δόσεων στο ΔΝΤ.

  Αφού εύχεται καλή επιτυχία στον κ. Τσίπρα, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Βερολίνο, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι από το δημοσίευμα προκύπτει ότι τη σημερινή συνάντηση δεν ζήτησε η κ. Μέρκελ αλλά παρακάλεσε γι' αυτήν ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος «διαπραγματεύεται δήθεν σκληρά»..................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64160496
  23/3/15

  ReplyDelete
 24. Εμμένει ο Γ.Κατρούγκαλος στα περί σχεδίου υπονόμευσης της κυβέρνησης...

  Για σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης, τις παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες.

  Για το θέμα, ο κ. Κατρούγκαλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το απόγευμα (16:00) στο υπουργείο................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231394772
  23/3/15

  ReplyDelete
 25. Στον έλεγχο του Συμβουλίου Επικρατείας θα περάσει και η «συμφωνία συμβιβασμού» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρίας Siemens (και των θυγατρικών της εταιρειών της) η οποία ολοκληρώθηκε το 2012....

  Η συμφωνία αυτή προέβλεψε ζητήματα που αφορούν σε αποκατάσταση εκ μέρους της γερμανικής εταιρίας της ζημίας από τις παράνομες πληρωμές (μίζες) που φέρεται να μοίρασε σε Ελληνες αξιωματούχους για τη σύναψη συμβάσεων, όπως για παράδειγμα τα ψηφιακά του ΟΤΕ (σύμβαση 802).

  Για την υπόθεση αυτή έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη 64 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Μιχ. Χριστοφοράκος. ..............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202063

  ReplyDelete
 26. Τσίπρας: «Δεν ήρθα να ζητήσω λεφτά» – Μέρκελ: «Δεν υπόσχομαι ρευστότητα, μιλήστε με τους θεσμούς»!...

  Περίπου μία ώρα κράτησε η συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο.

  Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, αρχικά η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να συνεχιστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

  «Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και πρέπει να υπάρξει ένας ισοσκελισμένος προϋπολογισμός», σημείωσε η κ. Μέρκελ και συμπλήρωσε:

  «Τα οικονομικά στοιχεία από την Ελλάδα θα πρέπει να είναι σαφή».

  Στις ερωτήσεις που δέχτηκε είπε η κ. Μέρκελ:

  Για την ρευστότητα της Ελλάδας, αρνήθηκε στην ουσία να δεσμευθεί ρίχνοντας το μπαλάκι στο eurogroup:

  - Οι αποφάσεις για τη ρευστότητα λαμβάνονται από το Eurogroup αφού λάβουν υπόψη τις απόψεις των θεσμών...............http://www.crashonline.gr/τσίπρας-δεν-ήρθα-να-ζητήσω-λεφτά-μέρκ/

  ReplyDelete
 27. ΝΔ: Τίποτα καινούργιο δεν προέκυψε κατά τη συνάντηση Μέρκελ -Τσίπρα...

  «Είναι προφανές ότι τίποτα καινούργιο δεν προέκυψε στην αποψινή συνάντηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την κοινή του συνέντευξη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64160776
  23/3/15

  ReplyDelete
 28. Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο Βερολίνο, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας Καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ...

  Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δυο ηγέτες ανέφεραν πως είχαν μια γόνιμη συζήτηση. Η κ. Μέρκελ επανέλαβε πως στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, ενώ τόνισε πως τα οικονομικά στοιχεία της χώρας πρέπει να είναι σαφή.

  Επίσης, είπε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και πότε και υπογράμμισε ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει με τους θεσμούς.

  Όσον αφορά στην ρευστότητα, η Καγκελάριος είπε για μία ακόμη φορά ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από το Eurogroup και όχι από τη Γερμανία, μετά την αποτίμηση των θεσμών................http://www.elzoni.gr/html/ent/280/ent.53280.asp

  ReplyDelete
 29. «Ειλικρινή προσπάθεια» αναμένει η Τουρκία από τους Ελληνοκύπριους...

  Η Άγκυρα αναμένει από την ελληνοκυπριακή πλευρά να επιδείξει “ειλικρινή προσπάθεια, εγκαταλείποντας το συντομότερο τις μονομερείς δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο και επιστρέφοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων,” δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς.

  Όπως υποστήριξε, η ε/κ πλευρά εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με πρόφαση τις εργασίες που διεξήγαγε το ψευδοκράτος για να υπερασπιστεί “τα δικαιώματά του”.

  "Στην πραγματικότητα αυτό είναι δείγμα μη ειλικρίνειας. Κι όμως η επίτευξη περιεκτικής λύσης στην Κύπρο θα διασφαλίσει στην πραγματικότητα και την επίλυση του προβλήματος του διαμοιρασμού των φυσικών πόρων", είπε ο Τανζού Μπιλγκίτς. Ανέφερε ότι "η τ/κ πλευρά είναι ακόμη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πλαίσιο του ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου του 2014 εξακολουθεί να διατηρεί την πολιτική της βούληση και την αποφασιστικότητά της για συνέχιση των διαπραγματεύσεων" είπε ο Τανζού Μπιλγκίτς.
  http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202186
  24/3/15

  ReplyDelete
 30. Reuters: Η Ελλάδα «ξεμένει» από ρευστό στις 20 Απριλίου...

  Η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα την 20ή Απριλίου εάν δεν λάβει περαιτέρω δανεισμό από τους πιστωτές της αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή την οποία όμως δεν κατονομάζει.............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64161264

  ReplyDelete
 31. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδας συντονίζονται απέναντι στο ελληνικό δημόσιο όσο αφορά την συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στις αγορές εντόκων γραμματίων...

  Τραπεζικοί κύκλοι που παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση σε Αθήνα και Φρανκφούρτη υποστηρίζουν ότι ήδη έχει σταλεί σχετική επιστολή στις ελληνικές τράπεζες η οποία τις δεσμεύει όσο αφορά το όριο κατοχής εντόκων γραμματίων.

  Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους: "Αυτό είναι συμβατό με τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής. Ως κεντρική τράπεζα, η ΕΚΤ και η ΤτΕ ήδη κατέστησαν σαφές ότι περαιτέρω έντοκα γραμμάτια δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά ως εξασφαλίσεις. Ως εποπτικές αρχές, η ΕΚΤ και η ΤτΕ δίνουν οδηγίες στις τράπεζες να μην αυξήσουν την έκθεσή τους σε ελληνικό χρέος για προληπτικούς λόγους. Και οι δύο αποφάσεις είναι προς την ίδια κατεύθυνση"...............http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2263077
  24/3/15

  ReplyDelete
 32. Πιθανότατα αύριο συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά την οποία θα συζητηθεί το αίτημα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), όπως ανέφεραν Κοινοτικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ...


  Οι ίδιες κοινοτικές πηγές σημειώνουν πάντως, ότι για να εγκριθεί το αίτημα του ΤΧΣ, απαιτείται ομοφωνία.

  Εξάλλου, εκπρόσωπος Τύπου του EFSF επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζήτησε από τον EFSF να εξετάσει το αίτημα του ΤΧΣ για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ και να τον ενημερώσει................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=92120
  24/3/15

  ReplyDelete
 33. Την αλληλεγγύη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για ευημερία, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε διακήρυξη που υπέγραψε χθες με την ευκαιρία της σημερινής επετείου της ελληνικής ανεξαρτησίας, ανακηρύσσοντάς την «ημέρα εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας»....

  Στη διακήρυξη επισημαίνει ότι καθώς η Ελλάδα εργάζεται για να τεθούν οι βάσεις για μακροπρόθεσμη ευημερία, το αμερικανικό έθνος συνεχίζει να υποστηρίζει τη φίλη και σύμμαχό του στο ΝΑΤΟ.

  Θα βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό, προστίθεται, να φτάσει σέ ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους.
  http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/13765-allileggyi-stin-ellada-ekfrazei-o-m-ompama

  ReplyDelete
 34. Νέα στοιχεία στην υπόθεση Κατρούγκαλου...

  Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, οποίος ορκίστηκε στις στις 27 Ιανουαρίου ως αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φέρεται να κατέθεσε στις 30 του ίδιου μήνα, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, 22 ιδιωτικά συμφωνητικά με δικηγορική αμοιβή που ανέρχεται σε ποσοστό 12% επί του ποσού που θα επιδικαστεί στους προσφεύγοντες για μισθολογικές διαφορές κατά του Δημοσίου.

  Επομένως, τα συμφωνητικά αυτά που αφορούν υποθέσεις κατά του Δημοσίου, πρωτοκολλήθηκαν στον ΔΣΑ τρεις ημέρες μετά την ορκωμοσία του. Τα 22 συμφωνητικά φέρονται να υπογράφονται από τον κ. Κατρούγκαλο ως εκπρόσωπο της δικηγορικής εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», η οποία διαλύθηκε λίγες ημέρες αργότερα (στις 17 Φεβρουαρίου). Τα συμφωνητικά υπογράφηκαν τις δύο επόμενες ημέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου (δηλαδή στις 26 και 27 Ιανουαρίου του 2015).

  Όπως αναφέρεται στα συμφωνητικά, η δικηγορική αμοιβή (12%) «οφείλεται ακέραια και σε περίπτωση συμβιβασμού, νομοθετικής ή κάθε άλλης εξώδικης ρύθμισης σε οποιοδήποτε στάδιο της αντιδικίας, σε αυτή δε την περίπτωση θα υπολογιστεί επί του ποσού επί του οποίου θα γίνει ο συμβιβασμός».

  Δικηγόροι σημειώνουν πως η παραπάνω πρόβλεψη είναι συνηθισμένη σε τέτοια κείμενα. Ωστόσο, τονίζουν πως αφενός στην προκειμένη περίπτωση ο δικηγόρος είναι και υπουργός, και αφετέρου ότι ο κ. Κατρούγκαλος, παρά το κυβερνητικό αξίωμά του, φέρεται να στρέφεται κατά του Δημοσίου.
  http://www.efsyn.gr/arthro/nea-stoiheia-stin-ypothesi-katroygkaloy
  25/3/15

  ReplyDelete
 35. Την αύξηση του ορίου χρήσης του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες πάνω από τα 71 δισ. ευρώ από 69,8 δισ. ευρώ που ήταν, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τραπεζική πηγή...

  «Το όριο του ELA αυξήθηκε λίγο πάνω από τα 71 δισ. ευρώ», είπε η πηγή αυτή στο πρακτορείο Ρόιτερς.
  http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/13795-ayksise-to-orio-tou-ela-gia-tin-ellada-i-ekt
  25/3/15

  ReplyDelete
 36. Βάιντμαν: Η γραμμή του τερματισμού είναι ακόμη μακριά για την Ελλάδα...

  Ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα είναι ακόμη πολύ μακριά από το τέλος της «μαραθώνιας» διαδικασίας μεταρρυθμίσεων και ότι θα ήταν «τραγικό» εάν η Αθήνα εγκατέλειπε την οικονομική προσαρμογή που έχει ήδη επιτύχει.

  Σε κείμενο ομιλίας του στο Μόναχο, το οποίο επικαλείται το Reuters, o Βάιντμαν ανέφερε ότι η πρόσφατη συζήτηση γύρω από την Ελλάδα έδειξε ότι η κρίση στη ζώνη του ευρώ δεν έχει, δυστυχώς, ξεπεραστεί.

  «Όσοι κατηγορούν την ΕΚΤ και την ευρωπαϊκή πολιτική για την οικονομική αδυναμία στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση, συγχέουν τα αιτία με το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Βάιντμαν, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν σε αυτές τις χώρες...............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231395423
  25/3/15

  ReplyDelete
 37. Σοβαρό πλήγμα στην εικόνα της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλεί η (προσωρινή;) εμπλοκή στην υιοθέτηση του ετήσιου ψηφίσματος του αμερικανικού Κογκρέσου για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας....

  Ο λόγος, όσον κι αν σε ορισμένους μπορεί να προκαλεί έκπληξη, είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου περί ανοίγματος των ελληνικών συνόρων και χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε παράνομους μετανάστες - συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και τζιχαντιστών - που κρατούνται σε κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα ελληνικά αιτήματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ψήφισμα υιοθετείται ομοφώνως και μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστή - τουλάχιστον στον γράφοντα - ανάλογη περίπτωση εμπλοκής.

  Τι ακριβώς συνέβη; Σε επιστολή του την οποία έστειλε επισήμως στον έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Χρήστο Παναγόπουλο με ημερομηνία 24 Μαρτίου, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Πολιτείας της Ιντιάνα Νταν Κόουτς ενημερώνει ότι λόγω της ανησυχίας του για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου δεν δίνει τη συγκατάθεσή του για να εγκριθεί το ψήφισμα για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, που ετησίως υιοθετείται ομοφώνως από το Κογκρέσο................http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=688975
  25/3/15

  ReplyDelete
 38. Μας ξεπερνά, δυστυχώς, το μηδέν. Με αφορμή την 25η Μαρτίου....

  Ένα πρωί, λίγο πριν την αναχώρηση του αθηναϊκού στόλου στη Σικελία, οι αθηναίοι ανακάλυψαν με φρίκη ότι όλες οι ερμαϊκές στήλες είχαν ακρωτηριαστεί. Είχαν στηθεί σε ανάμνηση μιας σημαντικής νίκης του αθηναίου στρατηγού Κίμωνα. Μεταξύ των δραστών, ο πολλά υποσχόμενος αθηναίος νέος Αλκιβιάδης, του οποίου ο έκφυλος και ανήθικος βίος αλλά και οι μεγάλες ικανότητες μνημονεύονται στην ιστορία.

  Ο Αλκιβιάδης είναι το ένα άκρο της ελληνικής διαχρονικότητας. Το άκρο που, αν διοχέτευε την ενέργεια και τις ικανότητές του στο κοινό καλό, οι ιστορικές εξελίξεις μπορεί να είχαν επηρεαστεί διαφορετικά. Αποτελεί και χαρακτηριστική περίπτωση συμπεριφοράς που οδηγεί αρκετούς στις ημέρες μας να πιστεύουν, στη συνέχεια του ελληνισμού.

  Η Ζακλίν ντε Ρομιγύ θα γράψει στο βιβλίο της για τον Αλκιβιάδη πως στη συγγραφή την ώθησε το συγκλονιστικό συναίσθημα της επικαιρότητάς του.

  Σε τι, αλήθεια, είναι επίκαιρος ο Αλκιβιάδης;.................http://www.anixneuseis.gr/?p=115193
  25/3/15

  ReplyDelete
 39. Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα αρχίσουν από την Πέμπτη να βομβαρδίζουν θέσεις των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στην πόλη Τικρίτ του βόρειου Ιράκ για να βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις που προσπαθούν να την ανακαταλάβουν, έπειτα από το σχετικό αίτημα της Βαγδάτης, όπως δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι...

  Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι οι ιρακινές δυνάμεις ξανάρχισαν να σφυροκοπούν θέσεις των τζιχαντιστών στο Τικρίτ, τη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν, συνεχίζοντας την επίθεση ευρείας κλίμακας που παρέμενε σε ύφεση εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

  «Οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Βόμβες πρόκειται να ριφθούν», είπε ένας αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο..............http://www.zougla.gr/kosmos/article/irak-i-amerikaniki-aeroporia-mpeni-sti-maxi-gia-tin-anakatalipsi-tou-tikrit

  ReplyDelete
 40. Στρατιωτική επίθεση εξαπέλυσε η Σαουδική Αραβία κατά των ανταρτών στην Υεμένη...

  .............«Ο Ομπάμα ήταν ενήμερος και προσέφερε στήριξη»

  Οπως έγινε γνωστό, η Σαουδική Αραβία βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε «ανώτατο επίπεδο» πριν από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

  Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν ενήμερος και γνώριζε τον σχεδιασμό της επιχείρησης. Η κυβέρνηση Ομπάμα προσέφερε την στήριξή της προς την στρατιωτική επιδρομή, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

  Ανώτερος ηγέτης του υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος των σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι προειδοποίησε ότι η επιθετική δράση της Σαουδικής Αραβίας κατά της Υεμένης, θα πυροδοτήσει έναν «γενικότερο πόλεμο» στην περιοχή............http://www.tanea.gr/news/world/article/5222605/stratiwtikh-epithesh-eksapelyse-h-saoydikh-arabia-kata-twn-antartwn-sthn-yemenh/

  ReplyDelete
 41. Η Κύπρος πιθανόν να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές εντός του πρώτου εξάμηνου του 2015, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης...

  Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", ο κύριος Γεωργιάδης, είπε ότι, η εμπιστοσύνη που καταγράφεται στις διεθνείς αγορές για την κυπριακή οικονομία, είναι ξεκάθαρα βελτιωμένη σε σύγκριση με δύο χρόνια προηγουμένως.
  Πρέπει, τόνισε, να γυρίσουμε σελίδα έχοντας σταθεροποιήσει την κατάσταση, ανακόψει τη ραγδαία άνοδο της ανεργίας και αντιστρέψει την πτωτική πορεία της οικονομίας, η οποία από τις αρχές του 2011 βρισκόταν σε διολίσθηση.
  Ο Υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι, οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ειδικά στο δημόσιο τομέα, οι οποίες θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας.
  http://www.riknews.com.cy/index.php/component/k2/item/13861-epistrofi-stis-diethneis-agores-to-proto-eksamino-tou-etous
  26/3/15

  ReplyDelete
 42. Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκε να ζητήσει στοιχεία για την φορολόγηση των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία και υπέβαλε μόνο 15 αιτήματα (!), αποκάλυψε ο υφυπουργός για Διεθνή Οικονομικά Θέματα της Ελβετίας Ζακ ντε Βάτεβιλ κατά την συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη...

  Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι πρέπει να επανεκκινηθεί και να υπάρξει στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές αρχές της Ελβετίας και της Ελλάδας. Και γι’ αυτό θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα.................http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/26/elvetia-forologia_n_6947762.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece

  ReplyDelete
 43. ΔΝΤ: Η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις δόσεις των δανείων ...

  «Η Ελλάδα έχει δημοσίως εκφράσει την βούληση της να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της» (στο ΔΝΤ), δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Μπιλ Μέρι, απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνους», αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τη διευθύντρια του οργανισμού, Κριστίν Λαγκάρντ να δοθεί αναβολή στην αποπληρωμή της επόμενης δόσης.................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64162359

  ReplyDelete
 44. Κατά τη συνάντηση ο κ. Σταθάκης επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις, ενώ σε σχέση με την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ εξήγησε στον Βρετανό αξιωματούχο ότι θα επανεξεταστεί, τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση ο διεθνής οργανισμός παρέχει στη χώρα μας τεχνογνωσία σχετικά με την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής...


  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κίτμερ για τις προτεραιότητες του υπουργείου δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και στις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις. Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου είναι η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης για τον τομέα των υποδομών ενώ τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού της νομοθεσίας σχετικά με τη χορήγηση κονδυλίων και επιδοτήσεων.................http://www.capital.gr/News.asp?id=2265075

  ReplyDelete
 45. «Προεκλογικό» δώρο στον Ντερβίς: Στην επέτειο της ΕΟΚΑ ο Βρετανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Έρογλου στα κατεχόμενα ...

  Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, οποίος αναμένεται στη Λευκωσία στις 31 Μαρτίου, θα πραγματοποιήσει επαφές με την κυπριακή κυβέρνηση αυθημερόν και την επόμενη, την πρωταπριλιά, θα περάσει στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

  Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, επιλέγει να μεταβεί στα κατεχόμενα την 1η Απριλίου( επέτειος έναρξης εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατά της αποικιοκρατίας), δεκαοκτώ ημέρες πριν τις ψευδοεκλογές. Ξένος διπλωμάτης, η χώρα του οποίου παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και διεργασίες στο Κυπριακό, σημείωνε πως η επίσκεψη αυτή στα κατεχόμενα και η συνάντηση με τον Ντερβίς Έρογλου, συνιστά εν πολλοίς στήριξη στον σκληροπυρηνικό κατοχικό ηγέτη στις ψευδοεκλογές της 19ης Απριλίου.

  Ακόμη κι εάν δεν είναι αυτή η πρόθεση του Φόρεϊν Όφις, θεωρείται δεδομένο πως ο Ντερβίς Έρογλου θα αξιοποιήσει πολιτικά και προεκλογικά τη συνάντησή του με τον Φίλιπ Χάμοντ. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι διευθετήσεις και οι λεπτομέρειες για τη μετάβαση του Βρετανού ΥΠΕΞ στην κατεχόμενη Κύπρο, πλην όμως έχει σημασία και ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Σημειώνεται πως ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν είχε συναντήσει τον Έρογλου στην οικεία του, δίπλα στο λεγόμενο προεδρικό μέγαρο και δεν υπήρχαν στον χώρο σημαίες του ψευδοκράτους...............http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/03/blog-post_777.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29

  ReplyDelete
 46. Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται σε βάρος πέντε ιδιοκτητών πρακτορείων ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από ισάριθμες μηνύσεις που υπέβαλε ο Οργανισμός. Η υπόθεση αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία οι ελεγχόμενοι πράκτορες όφειλαν να αποδώσουν στον ΟΠΑΠ, αλλά δεν το έπραξαν...

  Τα ποσά αυτά, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, κυμαίνονται -κατά περίπτωση- από 34 έως 90 χιλιάδες ευρώ, και, κατά τις ίδιες πηγές, συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια. Ο ΟΠΑΠ αποκάλυψε την υπόθεση μετά από ελέγχους που διενήργησε..............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222719

  ReplyDelete
 47. Ανοικτό άφησε το Ριάντ το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στην Υεμένη, σε συνεργασία -όπως ανέφερε κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος- με τους συμμάχους της.

  Υπενθυμίζεται ότι το Ριάντ ηγείται ομάδας σουνιτικών χωρών που πλέον επεμβαίνουν στρατιωτικά (μέχρι στιγμής με επιδρομές) στην Υεμένη για να αποτρέψει την προέλαση των σιιτών ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν.

  Παρέμβαση στο θέμα υπήρξε και από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Ο ίδιος δήλωσε ενοχλημένος από την προσπάθεια του Ιράν να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή.

  ReplyDelete
 48. Συγγνώμη, αλλά κι’ αυτά αξιοπρέπεια είναι!...

  Επειδή τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται περί «αξιοπρέπειας» - με πολλές δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες «δεν θέλουμε λεφτά θέλουμε αξιοπρέπεια» ή «ξαναβρήκαμε την αξιοπρέπειά μας κι’ ας μην έχουμε λεφτά»…

  Επειδή από την αποκαλυφθείσα πρωθυπουργική επιστολή προς την κ. Μέρκελ – ναι, ναι, αυτήν που το όνομά της είχε επί χρόνια γίνει συνώνυμο της μεγαλύτερος ύβρεως και που δεν ήταν παρά μια από τους 28 και τα λοιπά και τα λοιπά – προκύπτει ότι με την κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστεροδεξιά» φθάσαμε στο σημείο να συζητάμε αν θα πληρώσουμε τους δανειστές ή μισθούς και συντάξεις…

  Επειδή αξιοπρέπεια για ένα κράτος είναι να πληρώνει τις υποχρεώσεις του και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό…

  Επειδή αξιοπρέπεια για τους πολίτες ενός κράτους είναι να έχουν τον μισθό και τη σύνταξή τους…

  Επειδή αδυνατεί να σκεφθεί κανείς πόσοι θα συνεχίσουν να δηλώνουν αξιοπρεπείς χωρίς κανένα εισόδημα…

  Επειδή είναι ανοησία να υποστηρίζει κανείς πως αν κάνει στάση πληρωμών στο εξωτερικό θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά στο εσωτερικό υπό φυσιολογικές συνθήκες και όχι υπό συνθήκες χρεοκοπίας…

  Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι οι ανάγκες μιας χώρας και του λαού της δεν περιορίζονται στην καταβολή μισθών και συντάξεων.

  Ένα κράτος οφείλει να χρηματοδοτεί την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια, την Άμυνα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση...................http://www.elzoni.gr/html/ent/323/ent.53323.asp
  27/3/15

  ReplyDelete
 49. Η Κύπρος μπορεί για ηγετικό ρόλο στην περιφερειακή αγορά ενέργειας ...

  Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δηλώνει ότι η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην περιφερειακή αγορά ενέργειας, λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης.

  Σε συνέντευξη, που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της αγγλόφωνης εφημερίδας "Cyprus Weekly", o κ. Κασουλίδης τονίζει ότι η γεωγραφική θέση έχει τη δική της σημασία και σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο σημαντική και από την ίδια την ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
  Ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι η ανεύρεση υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή θα μπορούσε αναμφίβολα να μετατρέψει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο, με σημαντικό το ρόλο της Κύπρου, στο κέντρο της ανατολικής Μεσογείου.
  "Πάντως", καταλήγει, "αυτός ο ρόλος θα μπορούσε να ενισχυθεί, αν εντοπίζονταν μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ".
  http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/13895-i-kypros-borei-gia-igetiko-rolo-stin-perifereiaki-agora-energeias

  ReplyDelete
 50. Με επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών καταγγέλλει η πανελλαδική Ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων τη νέα ρύθμιση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων...

  Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν πως η ΠΟΛ.1069/23.3.2015 είναι διπλή συμφορά για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Την χαρακτηρίζουν κατάφωρα αντικοινωνική και παράλογη, καθώς χιλιάδες εκμισθωτές ακινήτων σε όλη τη χώρα θα πρέπει να πληρώσουν φόρο για όλα τα μισθώματα του έτους 2014 που δεν έχουν εισπράξει από τους ενοικιαστές τους.
  «Έτσι τιμωρούνται με τον πιο βάναυσο και θηριώδη τρόπο όσοι υπομονετικοί ιδιοκτήτες στήριξαν και εξακολουθούν να δείχνουν έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη προς τους ενοικιαστές τους, περιμένοντας τους πότε θα μπορέσουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Όμως, τιμωρούνται ταυτόχρονα και οι ενοικιαστές, αφού το Κράτος αφήνει πλέον ως μοναδική διέξοδο από το μαρτύριο αυτό, την κίνηση των διαδικασιών έξωσης εναντίον όσων δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

  Ακόμα, η Ομοσπονδία ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να δώσει άμεση λύση στο σοβαρότατο φορολογικό αλλά και κοινωνικό αυτό πρόβλημα, καθιερώνοντας τη δυνατότητα δήλωσής τους ως ανείσπρακτων, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης εισοδημάτων Ε2.
  http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/27/pomida-epistoli-akinita_n_6956482.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece
  27/3/15

  ReplyDelete
 51. ΝΔ: Οι ευθύνες από την απόφαση της κ. Δούρου θα αναζητηθούν σύντομα...

  «Οι ευθύνες θα αναζητηθούν σύντομα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή την απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, να μεταφέρει 80 εκατ. από τα διαθέσιμα της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδος.........http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64162926
  27/3/15

  ReplyDelete
 52. Βόμβα από την κυβέρνηση: Θα σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος - Σενάρια ρήξης προκαλούν σάλο...

  Βόμβα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, βάζει η κυβέρνηση η οποία προειδοποιεί τους θεσμούς ότι θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών εάν δεν εκταμιευτούν οι δόσεις που οφείλονται από το 2014. Στο non paper για το κυβερνητικό έργο του διμήνου, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

  «Η κυβέρνηση έκανε απολύτως σαφές σε όλα τα επίπεδα της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων τις οποίες καθυστερούν από το 2014. Η χώρα έχει να εισπράξει δόση από Κομισιόν ή ΔΝΤ από τον Αύγουστο του 2014, παρόλα αυτά εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της».................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113490458
  27/3/15

  ReplyDelete
 53. Reuters: Δεν αποκλείουν διπλό νόμισμα αξιωματούχοι της Ευρωζώνης...

  Η Ελλάδα είναι μάλλον απίθανο να βγει από την Ευρωζώνη, είτε εκούσια είτε από ατύχημα, αλλά δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να εισάγει εναλλακτικό μέσο πληρωμής, παράλληλα με το ευρώ, προκειμένου να καλύψει ορισμένα εγχώρια έξοδα σε περίπτωση που δεν διασφαλιστεί σύντομα συμφωνία με τους εταίρους, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης.

  "Κάποια στιγμή, όταν η κυβέρνηση δεν θα έχει διαθέσιμα ευρώ για να πληρώσει μισθούς ή λογαριασμούς, μπορεί να ξεκινήσει να εκδίδει IOUs -δηλαδή υποσχετικούς τίτλους που θα λένε πως οι κάτοχοί τους θα λάβουν ένα ποσό Χ σε ευρώ κάποια στιγμή στο μέλλον", δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος.................http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2266161

  ReplyDelete
 54. Την οργή ακόμη και φίλων και συμμάχων του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο φέρεται να προκαλεί η ελληνική η κυβέρνηση, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, αλλά και τα τελευταία σενάρια για τις κινήσεις που σχεδιάζει η Αθήνα, υποστηρίζει το Bloomberg σε δημοσίευμά του...

  Το καλό κλίμα στις συνομιλίες Τσίπρα - Μέρκελ αυτή την εβδομάδα δεν φέρεται αρκετό για να λύσει την αντιπαράθεση και να ξεκλειδωθεί η βοήθεια προς την Αθήνα εκτιμά αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης που δεν κατονομάζεται.

  Ακόμη και μέλη των Σοσιαλδημοκρατών - κυβερνητικών εταίρων της καγκελαρίου - οι οποίοι επιδίωξαν έναν πιο μετριοπαθή τόνο για την Ελλάδα, φέρονται να μην έχουν πεισθεί για το αν και κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επιλύσει την κρίση, τονίζεται στο δημοσίευμα.

  «Ότι προέρχεται από την Ελλάδα κινείται εντελώς προς τη λάθος κατεύθυνση» αναφέρει ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Joachim Poss. «Η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική – είμαστε έκπληκτοι βλέποντας τις εξελίξεις»..................http://www.zougla.gr/politiki/article/blomberg-akomi-ke-i-simaxi-tou-tsipra-ine-eksorgismeni

  ReplyDelete
 55. ΦΟΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 33% ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ...

  Εγκύκλιο με την οποία αποσαφηνίζεται το πώς θα φορολογηθεί φέτος το εισόδημα από ακίνητα υπέγραψε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

  Συγκεκριμένα, η κλίμακα φορολογίας των ενοικίων προβλέπει συντελεστή φόρου 11% από το πρώτο ευρώ έως και τα 12.000 ευρώ και 33% για το επιπλέον ποσό.

  Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όσοι φορολογούμενοι είχαν εκμισθώσει το 2014 ακίνητα και δεν εισέπραξαν μέσα στο έτος αυτό όλα τα μισθώματα, θα φορολογηθούν για το σύνολο των μισθωμάτων, επειδή είχαν αποκτήσει το δικαίωμα είσπραξης. Παράλληλα, δεν προβλέπεται πλέον διαδικασία εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο.

  Σημειώνεται ότι ως και το 2013, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούσαν να αποφύγουν τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων με την εκχώρησή τους στο Δημόσιο. Η δυνατότητα αυτή καταργήθηκε από τις αρχές του 2014..................http://www.elzoni.gr/html/ent/375/ent.53375.asp
  28/3/15

  ReplyDelete
 56. Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στις 01:34 σε κοντινή απόσταση από την Κάσο και 342 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης...

  Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης και συγκεκριμένα 67 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου.

  ReplyDelete
 57. Τι λέει για τον πιλότο που έριξε το αεροπλάνο η πρώην σύντροφός του...

  Ο πιλότος που φέρεται ότι προκάλεσε σκοπίμως τη συντριβή του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings στις γαλλικές Άλπεις είχε πει ότι κάποια μέρα θα έκανε «κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα» και ότι «όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του», υποστήριξε πρώην σύντροφός του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild.

  Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα η Μαρία Β., αεροσυνοδός 26 ετών που σύμφωνα με την εφημερίδα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 28χρονο Αντρέας Λούμπιτς, είπε πως όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα της ήρθε στο νου μια φράση που είχε πει ο φίλος της: «Μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου».................http://www.naftemporiki.gr/story/932652/ti-leei-gia-ton-piloto-pou-erikse-to-aeroplano-i-proin-suntrofos-tou

  ReplyDelete
 58. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης "Standard & Poor's" αναθεώρησε σε θετική από σταθερή την προοπτική για την Κύπρο, λόγω της αναμενόμενης μείωσης του δημοσίου χρέους...

  Επίσης διατήρησε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση για την χώρα σε "Β + και Β".
  Σε ανακοίνωση οι "Standard & Poor's" αναφέρουν ότι παρά το γεγονός πως οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν αβέβαιες, η δημοσιονομική εξυγίανση της Κύπρου έχει προχωρήσει ταχύτερα από ότι ο οίκος είχε προβλέψει, συμβάλλοντας σε σημαντική μείωση του ποσοστού του δημοσίου χρέους.
  Ο οίκος εκτιμά ότι η κυπριακή οικονομία θα πέσει στο χαμηλότερο σημείο της, μέσα στο 2015 και στη συνέχεια θα αρχίσει να ανακάμπτει, βασισμένη στην ευελιξία που επιδεικνύει ο τομέας των επιχειρηματικών υπηρεσιών και ο τουρισμός, ενώ θα υπάρξει σταδιακή ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης.
  Σε σχέση με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις, οι "Standard & Poor's", αναμένουν ότι η νομοθεσία θα εγκριθεί από τη Βουλή και ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να λαμβάνει τις δόσεις από τους δανειστές της.............http://www.riknews.com.cy/index.php/news/oikonomia/item/13941-standard-poor-s-anavathmisi-tis-kypriakis-oikonomias
  28/3/15

  ReplyDelete
 59. Επικίνδυνες μπλόφες με Grexit...

  Ορισμένα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δημιουργούν σκόπιμα την εντύπωση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να πάει σε στάση πληρωμών και Grexit, εάν δεν δεχτεί το Eurogroup τα προτεινόμενα, από την κυβέρνηση, οικονομικά μέτρα. Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έχουν γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενδεχόμενη ενεργοποίηση του σεναρίου Grexit θα προκαλούσε νέα πτώση του ΑΕΠ, που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το 40%, θα οδηγούσε σε μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις και θα συνέβαλλε στη βαλκανοποίηση της χώρας μας.

  Η εγκατάλειψη του ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή συνεπάγεται μεταξύ των άλλων ότι οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και πως θα κλιμακωθεί η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης.................http://www.huffingtonpost.gr/giorgos-kirtsos/-grexit_b_6960658.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece

  ReplyDelete
 60. Λαφαζάνης: Κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ εκβιάζουν ωμά τη χώρα...

  «Η πορεία διεξόδου της χώρας από την κρίση περνάει μέσα από την σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι σύγκρουση, με τη γερμανική Ευρώπη. Το σημερινό γερμανικό κατεστημένο, παρά τις εσωτερικές διαφορές του, είναι ότι πιο καταστρεπτικό για την Ελλάδα και συνολικότερα για την ευρωπαϊκή ήπειρο. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό αντιληπτό στην πράξη τόσο το καλύτερο. Γιατί, χρόνος δεν υπάρχει. Μας έχει τελειώσει» υποστηρίζει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παν. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».

  Ο κ. Λαφαζάνης κάνει λόγο για ωμό εκβιασμό των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ που «πνίγουν κυριολεκτικά τη χώρα μας και σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της οικονομίας» και τονίζει:

  «Αυτήν την ώρα απαιτούνται στη χώρα, επειγόντως και χωρίς καμία καθυστέρηση, μεγάλες και τολμηρές επιλογές, εναλλακτικές απέναντι στη γερμανική Ευρώπη»..................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231396142

  ReplyDelete
 61. Κασουλίδης: Η Κύπρος Μπορεί να Γίνει Ενεργειακός Παίκτης Ακόμη και με Αποθέματα Υδρογονανθράκων Μικρότερα του Αναμενομένου...

  Τον σημαίνοντα περιφερειακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στον τομέα της ενέργειας, λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της, προβάλει ο υπουργός Εξωτερικών, Ιω. Κασουλίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Cyprus Weekly» που κυκλοφορεί σήμερα.

  Ο κ. Κασουλίδης τονίζει ότι η Κύπρος μπορεί να γίνει ενεργειακός παίκτης στην περιοχή, ακόμα και αν τα δικά της αποθέματα υδρογονανθράκων αποδειχθούν μικρότερα από ό,τι αναμενόταν. «Ένας ενεργειακός παίκτης δεν στηρίζεται μόνο από τις ποσότητες φυσικού αερίου που διαθέτει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του. Η γεωγραφική θέση έχει τη δική της σπουδαιότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί πιο σημαντική και από το ίδιο το φυσικό αέριο» σημειώνει. Ωστόσο, παραδέχεται ότι ο ενεργειακός ρόλος της Κύπρου θα ενισχυόταν περισσότερο, εάν ανακαλύπτονταν μεγαλύτερες ποσότητες αερίου στην ΑΟΖ της................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=92226

  ReplyDelete
 62. Για ποιους λόγους η Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα...

  Την έλλειψη πρόσβασης στις αγορές, τις αβέβαιες προοπτικές όσον αφορά την έγκαιρη εκταμίευση χρημάτων από τους θεσμούς και τα προβλήματα ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού τομέα, παράγοντες που ασκούν μεγάλη πίεση στη χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης επικαλείται ως λόγους για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας η Fitch Ratings.
  Να σημειωθεί ότι ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε CCC από B και το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο σε C από B.
  Η Fitch Ratings, όπως αναφέρει, οδηγήθηκε στην απόφαση υποβάθμισης, παρότι αναμένει η κυβέρνηση να αντέξει τα προβλήματα ρευστότητας χωρίς να αθετήσει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του χρέους, εξαιτίας των αυξημένων κινδύνων.
  http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222806

  ReplyDelete
 63. Τέσσερα ψέματα στα οποία κατέφυγαν την τελευταία εβδομάδα κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισημαίνονται σε άτυπη ενημέρωση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας...

  Ειδικότερα, από την αξιωματική αντιπολίτευση στηλιτεύονται οι αντιφατικοί ισχυρισμοί του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της ρευστότητας, οι παλινωδίες του υπουργού Δικαιοσύνης για το ζήτημα των κατασχέσεων γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα, οι αντιφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου για τις καταγγελίες περί της επαγγελματικής δραστηριότητας του, καθώς και οι ψευδείς ισχυρισμοί του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τα περιστατικά της παρέλασης.

  Αναλυτικότερα οι επισημάνσεις της Ν.Δ. σε ένα μακροσκελές κείμενο υπό τον τίτλο «μια εβδομάδα ψέματα», έχουν ως εξής:...................http://www.crashonline.gr/νδ-tα-τέσσερα-ψέματα-του-συριζα-σε-μια-ε/
  28/3/15

  ReplyDelete
 64. Σέρρες: Σε οριακό σημείο η στάθμη του νερού στη λίμνη Κερκίνη- Ανοίγουν τα θυροφράγματα...

  Σύσκεψη «έκτακτης ανάγκης» πρόκειται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, παρουσία όλων των δημάρχων και των φορέων του νομού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσμενής κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νομός Σερρών, μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τα ασυγκράτητα πλέον νερά του ποταμού Στρυμόνα, που απειλούν να πλημμυρίσουν όλο τον νομό.

  Η στάθμη της λίμνης Κερκίνης βρίσκεται σε οριακό σημείο, παρά το σταδιακό άνοιγμα θυρών του φράγματος, όλες αυτές τις ημέρες, για να εκτονωθεί ο όγκος του νερού που συσσωρεύεται από τον ποταμό Στρυμόνα. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η στάθμη του νερού, βρίσκεται στα 35,85 μέτρα, με τελικό όριο αντοχής στα 36,00 με 36,20 μέτρα.

  «Περιμένουμε πάρα πολύ νερό από τη Βουλγαρία και πρέπει να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε. Αυτό που δεν συζητιέται είναι να αφήσουμε παραπάνω νερό στη λίμνη και να κινδυνέψει να σπάσει το ανατολικό ανάχωμα. Αυτό σημαίνει όμως ότι θα φύγουν αρκετά νερά τα οποία δεν ξέρω σε ποιον βαθμό θα προκαλέσουν υπερχειλίσεις» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης.............http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/28/koiwnnia-serres-nero_n_6961072.html
  28/3/15

  ReplyDelete
  Replies
  1. Συναγερμός στις Σέρρες: Υπερχείλισε ανάχωμα - Επέμβαση του στρατού ...

   Στιγμές αγωνίας περνούν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας Σερρών, καθώς το ανάχωμα στον οικισμό Αχινού, φέρεται ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει πλέον τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα, μετά το αναγκαστικό άνοιγμα των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης, που έγινε χθες.

   Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Αχινού Ανέστη Κεμανιτζόγλου, το ανάχωμα έχει ήδη υπερχειλίσει, ενώ αναμένονται δυνάμεις του στρατού προκειμένου να δημιουργήσουν, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και την περιφερειακή Ενότητα Σερρών, πρόχειρα αναχώματα, παράκτια του Στρυμόνα, προκειμένου να διαφυλαχτούν οι γεωργοκτηνοτροφικές κτιριακές εγκαταστάσεις της περιοχής από τα ορμητικά νερά.

   "Η κατάσταση σήμερα είναι δραματική" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κεμανιτζόγλου, ενώ επεσήμανε ότι ήδη η δημοτική αρχή προειδοποίησε τους αγρότες του δήμου να αποφύγουν τη διέλευσή τους στους αγροτικούς επαρχιακούς δρόμους, κοντά στον ποταμό.

   "Ο όγκος του νερού που περιμένουμε δεν έχει φτάσει ακόμη στην περιοχή και ήδη ζούμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση" είπε ο κ. Κεμανιτζόγλου................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113491869

   Delete
  2. Πλημμύρες στις Σέρρες, σε απόγνωση οι αγρότες...

   Το "πληγωμένο" ανάχωμα στον οικισμό Αχινού του Δήμου Βισαλτίας, στις Σέρρες, δεν άντεξε τη μεγάλη πίεση του νερού που δέχθηκε και έσπασε, πλημμυρίζοντας χωράφια και βυθίζοντας σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής.

   Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αχινού Ανέστη Κεμανιτζόγλου, «η επιδείνωση της κατάστασης είναι ραγδαία καθώς παρά τα αναχώματα που έχουν κατασκευαστεί από άνδρες του στρατού και της δημοτικής αρχής, οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ ήδη έχουν απομακρυνθεί τα ζώα από μία κτηνοτροφική μονάδα».

   Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί στις αρμόδιες αρχές του δήμου Εμμανουήλ Παππά, όπου έχουν ήδη πλημμυρίσει 20.000 στρέμματα, το σπασμένο ανάχωμα στο Πεθελινό, με τον δήμαρχο Δημήτρη Νότα να εκτιμά πως «αργά το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί ο όγκος νερού που πλησιάζει στην περιοχή».
   Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση στην Κερκίνη.............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202608
   30/3/15

   Delete
 65. Δρίτσας: Σαφής η κυβερνητική θέση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ...

  «Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής. Ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσεο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26526&subid=2&pubid=113491248
  28/3/15

  ReplyDelete
  Replies
  1. Λιμενεργάτες: «Αλλα έλεγε η κυβέρνηση για τον ΟΛΠ όταν ανέλαβε»...

   Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενεργατών μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua) ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον Οργανισμό Λμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως μετέδωσε το Reuters.

   Όπως είπαν μιλώντας στο «Βήμα», τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και θα επιδιώξει συναντήσεις για το θέμα τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θοδωρή Δρίτσα όσο και με τον κ. Δραγασάκη προκειμένου να τους πουν τι ακριβώς προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και στη συνέχεια θα εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Παρέπεμπαν μάλιστα σε παλαιότερες ανακοινώσεις στις οποίες ανέφεραν σε συνέχιση του αγώνα τους «αν αθετηθούν κυβερνητικές δεσμεύσεις που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων»................http://www.tanea.gr/news/economy/article/5223584/limenergates-alla-elege-h-kybernhsh-gia-ton-olp-otan-anelabe/
   28/3/15

   Delete
 66. Ουδεμία αμφισβήτηση και ουδέν σημείο αμφιβολίας υφίσταται σχετικά με το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζει η Αθήνα απαντώντας σε τοποθετήσεις της Άγκυρας...

  Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, με τις οποίες αμφισβήτησε την κυριαρχία της Ελλάδας σε αριθμό ελληνικών νησιών, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, είπε επίσης ότι “Άλλωστε, η διεθνής νομιμότητα είναι από τις βάσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού και δεν μεταβάλλεται ούτε με προθέσεις παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, ούτε με μονομερείς δηλώσεις ή ενέργειες.»
  Πηγή: ΑΠΕ
  http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/14009-kamia-amfivolia-gia-tin-kyriarxia-tis-elladas-se-nisia-tou-aigaiou
  29/3/15

  ReplyDelete
 67. Aιντε: «Συνομιλίες ταχείας κοπής σε έναν μήνα» ...

  Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί σε κυπριακό μέσο μετά την πρόσφατη κάθοδό του στην Κύπρο μιλάει στην «Κ» για τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών την άνοιξη και στέλνει τα δικά του μηνύματα στους συνομιλητές από τις δύο πλευρές της Λευκωσίας. Ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και συγκλίσεις στα ακανθώδη θέματα του Κυπριακού σε σύντομο χρονικό διάστημα οι οδηγίες του προς τους δύο ηγέτες.

  Ο κ. Άιντε αν και δηλώνει ξεκάθαρα πως ο νέος γύρος των συνομιλιών θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε τον περασμένο Οκτώβριο, αποφεύγει να τοποθετηθεί αν το θέμα των υδρογονανθράκων θα βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών τον ερχόμενο Μάιο, παραπέμποντας στους ηγέτες των δύο πλευρών να απαντήσουν αυτό το ερώτημα. Αδήλωτες παραμένουν και οι προθέσεις του αναφορικά με τις γεφυρωτικές προτάσεις των ΗΕ στο θέμα των εγγυήσεων.................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202528
  29/3/15

  ReplyDelete
 68. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στη Βουλή αύριο το βράδυ στις 8 προκειμένου να θέσει υπόψιν των εκπροσώπων του κοινοβουλίου τις εξελίξεις σχετικά με την τρέχουσα διαπραγμάτευση....

  Για το λόγο αυτό ύπεβαλε αίτημα στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να συγκαλέσει εκτάκτως αύριο το βράδυ συνεδρίαση της Ολομέλειας.

  Όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς έχουν φθάσει σε οριακό σημείο και ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να ενημερώσει τη Βουλή πριν προχωρήσει στις τελικές αποφάσεις.

  Παράλληλα η κυβέρνηση θα φέρει προς συζήτηση και την συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης (συμφωνία Βαρουφάκη) που έχει δεσμευθεί χωρίς όμως να ζητά και την ψήφισή της.
  http://www.crashonline.gr/ραγδαιεσ-εξελιξεισ-έκτακτη-συνεδρία/

  ReplyDelete
 69. DJW: «Πωλητήρια» σε μεγάλο λιμάνι και αεροδρόμια πρότεινε η ελληνική πλευρά...

  Η εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά σε ιδιώτες είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές μας στη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που δημοσιοποιεί το Dow Jones Newswires.

  Σε δημοσιονομικό επίπεδο ο στόχος είναι να μπουν στα ταμεία «τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ», κατά την ίδια πηγή, που παρέμεινε ανώνυμη..............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64163615
  29/3/15

  ReplyDelete
 70. Συγχαρητήρια Δ. Αβραμόπουλου για τη διάσωση μεταναστών στον Έβρο ...

  «Χαιρετίζω την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης των 68 Σύρων και Ιορδανών μεταναστών από τις ελληνικές Αρχές, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες» στην περιοχή του Έβρου, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την επιστροφή του από την επίσημη επίσκεψή του στη Μάλτα.

  Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι «η επιτυχής αυτή επιχείρηση αναδεικνύει την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των ελληνικών Αρχών στη διαχείριση των μεταναστευτικών πιέσεων».

  «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών της ΕΕ για την αντιμετώπιση των σοβαρών μεταναστευτικών προκλήσεων» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ReplyDelete
 71. Καμμένος στις ΗΠΑ: Μη φοβάστε, δεν πρόκειται να αλλάξουμε συμμαχία...

  «Από την 5η λεωφόρο του Μανχάταν θα στείλουμε ένα μήνυμα εθνικής ανεξαρτησίας σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο σταυροδρόμι γεωπολιτικών εξελίξεων».
  Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην «επέκταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας-Κύπρου και με το Ισραήλ», επισημαίνοντας ότι «με τη συνεργασία των ΗΠΑ μπορούμε να χτίσουμε μια μεγάλη συμμαχία, η οποία θα μπορέσει να δώσει τη λύση ασφάλειας στην περιοχή» και «να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο που τόσα χρόνια είναι κρυμμένος στα έγκατα της γης».
  Επίσης, ανέφερε ότι «πρέπει οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ να γίνουν ακόμη πιο στενές. Και επειδή ακούγονται διάφορα και γράφονται διάφορα, μη φοβάστε, η Ελλάδα δεν αλλάζει κατεύθυνση. Και βεβαίως η Ελλάδα έχει και άλλους συμμάχους, αλλά οι προτεραιότητες είναι αυτές, οι οποίες επιλέγηκαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια»...............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222883

  ReplyDelete
 72. ΠΑΣΟΚ κατά Καμμένου για «συνεκμετάλλευση του Αιγαίου»...

  «Τα όσα δήλωσε ο κ. Καμμένος για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα και αναπάντητα από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα. Περιμένουμε να γίνουν το ταχύτερο στοιχειώδεις ενέργειες προάσπισης της σοβαρότητας της εθνικής πολιτικής» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με όσα δήλωσε ο κ. Καμμένος για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=690170

  ReplyDelete
 73. Ο κ. Τσίπρας και όλα τα στελέχη της συγκυβέρνησης «πρώτη φορά αριστεροδεξιά», δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν ότι η μεγάλη τους επιτυχία στις διαπραγματεύσεις (λέμε τώρα), είναι ότι με την Συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου κατάφεραν την επέκταση της δανειακής σύμβασης «αλλά όχι των μνημονιακών δεσμεύσεων και του προγράμματος λιτότητας», διότι «τα μνημόνια τελείωσαν στις 25 Γενάρη»...

  Τα είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της 27ης Φεβρουαρίου, τα ξανάπε στην Κ.Ε. του κόμματός του την επομένη, τα λέει ξανά και ξανά με κάθε ευκαιρία: «Κατορθώσαμε να διαχωρίσουμε τα μνημόνια από τη δανειακή σύμβαση. Τα μνημόνια είναι παρελθόν. Διαχωρίστηκαν από τη δανειακή σύμβαση, δεν τη συνοδεύουν πια».

  Αν κάποιος έμπαινε στον κόπο να τον ρωτήσει και σήμερα, μετά τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ, τα ίδια φαντάζομαι ότι θα έλεγε.

  Στις 25 Μαρτίου, όμως, ανήμερα της εθνικής μας γιορτής, ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, ο κ. Γέγκερ, ήταν σαφής:

  «Δεν καταθέσαμε στη Μπούντεσταγκ ένα νέο και τροποποιημένο πρόγραμμα προς ψήφιση, αλλά η Βουλή επιμήκυνε το ισχύον πρόγραμμα βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου και του Μνημονίου, το οποίο (σ.σ. μνημόνιο) αποτελεί τη βάση του προγράμματος»................http://www.elzoni.gr/html/ent/371/ent.53371.asp

  ReplyDelete
 74. Γαλλία: Θρίαμβος του Σαρκοζί - Βαριά ήττα των Σοσιαλιστών του Ολάντ ...

  Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των τοπικών και περιφερειακών εκλογών από τη δεξιά αντιπολίτευση, η οποία επιβλήθηκε σε 64-70 από τις 101 περιφέρειες που κρίνονται σε αυτήν την αναμέτρηση, σύμφωνα με προβολές ινστιτούτων δημοσκοπήσεων αλλά και δημοσκοπήσεις εξόδου.

  Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) καταλαμβάνει πολλές έδρες στον δεύτερο γύρο, αλλά το κόμμα της Μαρίν Λεπέν δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτύχει το στόχο του να κερδίσει σε ένα ως δύο διοικητικές περιφέρειες................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113492147
  30/3/15

  ReplyDelete
 75. Η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας με εμπειρία επιπέδου μαθητικού 15μελούς συμβουλίου, με θράσος παράταξης φοιτητοπατέρων "ασυλοποποιημένης" πανεπιστημιακής σχολής και αγωνιστική ιδιοτέλεια συνδικαλιστών ΔΕΚΟ. ..

  Δηλαδή, τις δυνάμεις που κατέστρεψαν τη χώρα στη μεταπολίτευση. Η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να την διαχειριστεί αλλιώς καθώς αυτά τα στοιχεία αποτελούν τα βασικά συστατικά του πολιτικού και κοινωνικού της DNA. Όταν η κυβέρνηση απειλεί με ρήξη, προκειμένου να "εκβιάσει" ένα καλό αποτέλεσμα μοιάζει με επαίτη που απειλεί με αυτοκτονία αν δεν λάβει κάποιο αντίτιμο της επαιτείας. Η στάση θυμίζει τους εκ τους ασφαλούς της μονιμότητας, εκβιασμούς των συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ. Η Ευρώπη όμως δεν είναι μεγαλογραφία της μεταπολιτευτικής παρασιτικής Ελλάδας.
  Πηγή:www.capital.gr

  ReplyDelete
 76. New York Times: Το τετραήμερο της αργίας του Πάσχα πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας!...

  Για το πότε θα μπορούσε να επέλθει η ρήξη της Ελλάδας με τους δανειστές αναφέρεται με άρθρο του στους New York Times ο αρθρογράφος Hugo Dixon.

  Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει μια τέτοια ρήξη, θα μπορούσε να συμβεί στις 9 Απριλίου (Μεγάλη Πέμπτη), την ημερομηνία που Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει μια δόση στο ΔΝΤ, ύψους 448 εκατομμυρίων ευρώ.........http://www.crashonline.gr/new-york-times-το-τετραήμερο-της-αργίας-του-πάσχα/
  30/3/15

  ReplyDelete
 77. DW: Το πιστόλι της ΕΚΤ στον κρόταφο της Αθήνας...

  Η ΕΚΤ διατηρεί στη ζωή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με χορήγηση έκτακτης ρευστότητας. Παράλληλα όμως στερεί από την ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες δυνατότητες χρηματοδότησης, εκτιμά δημοσίευμα της Deutsche Welle.

  Η ΕΚΤ έδωσε εντολή στις ελληνικές τράπεζες να μην επιβαρυνθούν επιπλέον με αγορά εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, γνωστών και ως T-Bills. Σύμφωνα με τον Μάρτιν Φάουστ, καθηγητή στο Frankfurt School of Finance, η ΕΚΤ έλαβε την απόφαση αυτή για δύο λόγους. Όπως διευκρίνισε μιλώντας στη DW, «από τη μία η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώθηκε αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν βρίσκει λύσεις ώστε να θέσει τα προβλήματα υπό έλεγχο..............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64163921
  30/3/15

  ReplyDelete
 78. «Η Ελλάδα δεν υπέβαλε κατάλογο μεταρρυθμίσεων, αλλά... έκθεση ιδεών»...

  Νέα μηνύματα κατά της Αθήνας, στέλνουν οι δανειστές επιχειρώντας να χρεωθούν ένα ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες. Αξιωματούχος της Ευρωζώνης μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο πρακτορείο Reuters κατήγγειλε ότι η Ελλάδα δεν υπέβαλε κατάλογο μεταρρυθμίσεων, απλώς έριξε κάποιες ιδέες, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, «έκθεση ιδεών» τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113492154
  30/3/15

  ReplyDelete
 79. Τα εργασιακά βασικό θέμα διαφωνίας με τους θεσμούς...

  Τα εργασιακά παραμένουν, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, το βασικό θέμα διαφωνίας, στο Brussels Group.

  «Λέμε όχι στις ομαδικές απολύσεις, δεν υπάρχει κόντρα για συντάξεις και ΦΠΑ» ανέφερε ο κ. Μάρδας στον ΑΝΤ1. «Αξίζει για τα δύο-τρια θέματα να υπάρξει ρήξη; Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα στο Brussels Group και στους πολιτικά ιστάμενους» τόνισε.......http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222901

  ReplyDelete
 80. «Στην Αθήνα, το ανείπωτο διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει αναπόφευκτο» αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg...

  Μετρήσεις της αγοράς δείχνουν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί κάτω από το βάρος του χρέους της, θέτοντας σε κίνδυνο τις αποπληρωμές των περίπου 500 δις € τα οποία οφείλει στους ευρωπαίους φορολογούμενους σε κεφάλαια διάσωσης, τράπεζες και ομολογιούχους..............http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=690281

  ReplyDelete
 81. Ο λέγομενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί δήλωσε, στον παράνομο Μπαϊράκ, ότι το Barbaros αναχωρεί σήμερα από την Αμμόχωστο...

  Η απομάκρυνσή του γίνεται ύστερα από την απομάκρυνση της ελληνοκυπριακής πλατφόρμας SAIPEM από την ΑΟΖ της Κύπριακής Δημοκρατίας.
  Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου, ο Ναμί κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
  http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/14050-t-k-aposyroun-barbaros-kaloyn-anastasiadi
  30/3/15

  ReplyDelete
 82. Τη μνήμη του ηρωικώς πεσόντα, κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, Νίκου Θεοφάνους, τίμησε το πρωί της Δευτέρας ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΚΑ, με τρισάγιο, στον χώρο ταφής του στο Παλαιό Κοιμητήριο της Παλουριώτισσας...

  Στο τρισάγιο παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι συναγωνιστές του Νίκου Θεοφάνους, Σοφοκλής Σοφοκλέους και Ανδρέας Θεοφάνους, πρώην υπασπιστής του Γλάυκου Κληρίδη. Ο Ανδρέας Θεοφάνους, σε μία σύντομη ομιλία, εξήρε τη δράση αλλά και το ήθος του ήρωα της ΕΟΚΑ.

  Ο Νίκος Θεοφάνους εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ από τις αρχές του αγώνα και ήταν μέλος των μαθητικών ομάδων της Εμπορικής Σχολής Σαμουήλ. Η δράση του περιλάμβανε ρίψεις φυλλαδίων, αναγραφή συνθημάτων, διαφώτιση στις εκκλησίες και απάλειψη αγγλικών επιγραφών. Σύντομα κατατάγηκε στις ομάδες κρούσεως και η δράση του επεκτάθηκε σε βομβιστικές επιθέσεις, εκτελέσεις και απόκρυψη οπλισμού στη Λευκωσία και τα προάστια....................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202685
  30/3/15

  ReplyDelete
 83. Μέρκελ: Οι μεταρρυθμίσεις να καταλήγουν στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα...

  Η Ελλάδα διαθέτει έναν βαθμό ευελιξίας σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει, όμως «το γενικό πλαίσιο πρέπει να καταλήγει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα» δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ.............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64164116

  ReplyDelete
 84. Την αποχώρηση του Μπαρμπαρός εντός της ημέρας από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου ανακοίνωσε πριν από λίγο μιλώντας στο BRT o "υπουργός εξωτερικών" Οζντίλ Ναμί, ως αποτέλεσμα της αποχώρησης της πλατφόρμας SAIPEM 10000 από την κυπριακή ΑΟΖ...

  O κ. Ναμί απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα της Κύπρου. Επεσήμανε τις δικαιολογίες που προέβαλε ο κ. Αναστασιάδης και μία από αυτές ήταν η παρουσία του πλοίου Barbaros Hayrettin.

  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα KP Daily News, ο κ. Ναμί δήλωσε πως μετά την ανακοίνωση πως το γεωτρύπανο της ENI - KOGAS αποχωρεί από την ΑΟΖ, η τουρκική πλευρά ανταποδίδει στέλνοντας το Barbaros πίσω στην Τουρκία.

  Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες θα επαναρχίσουν σύντομα, σημειώνοντας ότι η Τ/κ πλευρά αφαιρεί τα εμπόδια ούτως ώστε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών...............http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=288589&-V=articles

  ReplyDelete
 85. Βρυξέλλες: Οι ελληνικές προτάσεις χρειάζονται πολλή δουλειά για να εκταμιευτεί η δόση...

  Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που τους παρουσίασε η ελληνική πλευρά «απέχει κατά πολύ από το να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας».
  Οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες υποβλήθηκαν από την Ελλάδα, χρήζουν περαιτέρω εργασίας, ώστε να εκταμιευτεί η δόση, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της Ευρωζώνης, οι οποίοι σε δηλώσεις τους τη Δευτέρα τόνισαν ότι το δεκαπέντε σελίδων προσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, που εξετάστηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες, χρειάζεται «περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες»...............http://www.protothema.gr/economy/article/463858/vruxelles-oi-ellinikes-protaseis-hreiazodai-polli-douleia-gia-na-ektamieutei-i-dosi-/
  30/3/15

  ReplyDelete
 86. Ο χρόνος και τα χρήματα της Ελλάδας τελειώνουν, με την κυβέρνηση να επεξεργάζεται μια νέα λίστα προτάσεων με οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να την παρουσιάσει στο Eurogroup και να αντιμετωπίσει αυτήν την απελπιστική κατάσταση, αναφέρει σε ανάλυσή του το αμερικανικό κέντρο στρατηγικών μελετών Stratfor...

  Όπως σημειώνει η μελέτη, «μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα διαπραγματευτούν μια σειρά συμβιβασμών, ενώ στο μεταξύ το Eurogroup θα παρέχει μόνο όσα χρήματα απαιτούνται για να αποφευχθεί η χρεοκοπία».

  Σύμφωνα με την ανάλυση, η σημαντικότερη απειλή για την Ελλάδα έρχεται από το εσωτερικό της, καθώς «η κυβέρνηση θα κληθεί ίσως να διαχειρισθεί την απείθεια ορισμένων βουλευτών που αντιδρούν σε ορισμένες από τις προτάσεις της»...............http://www.naftemporiki.gr/finance/story/933490/stratfor-o-xronos-kai-ta-xrimata-tis-elladas-teleionoun

  ReplyDelete
 87. Στήριξη σε διαπραγμάτευση χωρίς περιεχόμενο ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από τη Βουλή...

  Την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα τόνισε για ακόμη μία ημέρα η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί στη Βουλή, την ώρα που όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

  Το περιεχόμενο της λίστας των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η κυβέρνηση στους δανειστές και συζητήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Brussels Group εξακολουθεί να παραμένει θολό.

  Επίσημες ανακοινώσεις και λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ μόνο πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η Αθήνα αναμένει 3,7 δισ. ευρώ από τη λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από τομείς που έχουν συζητηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προβλέπεται ότι θα προέλθει από την φορολόγηση καταθέσεων εξωτερικού, την πάταξη της φοροδιαφυγής, τις ρυθμίσεις χρεών, το λαθρεμπόριο αλλά και τις άδειες τηλεοπτικών καναλιών...............http://www.elzoni.gr/html/ent/444/ent.53444.asp
  31/3/15

  ReplyDelete
 88. Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για το «ναρκοθετημένο περιβάλλον» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατέστρεψε μέσα σε λίγες εβδομάδες το καθαρό και ασφαλές πλαίσιο που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για τη χώρα...

  Επιπλέον, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι η ίδια καλλιεργεί την αναταραχή για το Grexit με δηλώσεις δικών της στελεχών.

  Σε ό,τι αφορά στο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός για τη στήριξη ή όχι της εθνικής διαπραγμάτευσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «βοήθεια για την καταστροφή ή για "γυριστή" χωρίς κόστος, δεν δίνουμε».

  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «δεν υπάρχει διαφυγή, όλα εδώ πληρώνονται» και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της με σοβαρότητα, να μην επιδιώκει την τυφλή πρόσκρουση ή τη διολίσθηση και να μην παίζει με το εθνικό συμφέρον.

  Τόνισε ότι «η πατρίδα είναι το μέλημά μας» και τάχθηκε υπέρ μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης..............http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231396619

  ReplyDelete
 89. Εκτός Κύπρου βρίσκεται το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Barbaros και κατευθύνεται προς την Τουρκία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα marinetraffic...

  Την ανακοίνωση απόπλου του ερευνητικού πλοίου «Barbaros» από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου για την Τουρκία, ανακοίνωσε χθές ο λέγομενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί.

  Η αναχώρηση του Barbaros από την Κύπρο γίνεται ύστερα από την απομάκρυνση της ελληνοκυπριακής πλατφόρμας SAIPEM 10000 της ENI/KOGAS από την κυπριακή ΑΟΖ......................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/14094-anaxorise-apo-tin-kypro-to-barbaros
  31/3/15

  ReplyDelete
 90. Τέλος οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες - Χαώδης η διαφορά με τους δανειστές ...

  Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους θεσμούς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία, αν και οι συζητήσεις ήταν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, «παραγωγικές». Οπως δήλωσαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι, η ελληνική αντιπροσωπεία επιστρέφει στην Αθήνα, δίχως συμφωνία με τους δανειστές.

  Αύριο, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη η ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης (Euro Working Group), ενώ πηγές από την Αθήνα αναφέρουν ότι είναι πιθανόν να γίνει και Eurogroup με τηλεδιάσκεψη, κάτι που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση για να αρχίσουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

  Το Reuters αναφέρει ότι οι συζητήσεις με το Brussels Group μπορεί να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα ενώ πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις σημειώνει ότι η διαδικασία είναι πολύ αργή...............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113492850
  31/3/15

  ReplyDelete
 91. Σε πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου προσανατολίζεται η ΝΔ...

  Σφοδρή κριτική στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη συμπεριφορά της και κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας το βράδυ της Δευτέρας -μια στάση που προκάλεσε την αποχώρηση από την αίθουσα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ- εξαπέλυσαν από το πρωί της Τρίτης στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της συμπολίτευσης.

  Αιχμές κατά της προέδρου της Βουλής άφησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος του σώματος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. «Υπάρχει ένα σχολαστικισμός και από την πρόεδρο (...) Έχουμε μια απειρία θα έλεγα» παραδέχτηκε ο Αλ. Μητρόπουλος, ο οποίος όμως προσέθεσε πως «γίνονται υπερβολές και από τις δυο πλευρές».

  Από τη Νέα Δημοκρατία πάντως το κλίμα είναι πλέον πολεμικό κατά της προέδρου της Βουλής.

  Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος προανήγγειλε πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά το Πάσχα...............http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231396769
  31/3/15

  ReplyDelete
 92. Αύριο θα συνεδριάσει το EuroWorking Group για την Ελλάδα...

  Ολοκληρώθηκαν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους θεσμούς, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στο Reuters.

  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική αποστολή επιστρέφει πλέον στην Αθήνα, όπου θα συνεχιστούν οι συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα, ενώ αύριο θα συνεδριάσει το EuroWorking Group.

  Ωστόσο, νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έκανε μία αντιφατική δήλωση υποστηρίζοντας ότι δεν βλέπει πιθανό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα πριν το Πάσχα. Αντίθετα, όπως είπε, είναι πιο πιθανό ένα deal να έρθει προς το τέλος Απριλίου..............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222982

  ReplyDelete
 93. Ο Πρέσβης της Κούβας στην Κύπρο τάχθηκε υπέρ του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη. Ο Κουβανός διπλωμάτης Aramis Fuente Hernández έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου...

  Ο κ. Ομήρου υπογράμμισε ότι η απομάκρυνση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ δεν αποδεικνύει επαρκώς τη βούληση της γείτονος χώρας για επίλυση του Κυπριακού. Η Τουρκία, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, θα πρέπει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να στηρίξει ουσιαστικά μία λύση του προβλήματος, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202818
  31/3/15

  ReplyDelete
 94. Μέρκελ-Ολάντ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο - Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ...

  «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», δήλωσαν τόσο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ όσο και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 17ου Γερμανογαλλικού Υπουργικού Συμβουλίου, αναφερόμενοι στην διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με την Ελλάδα......http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64164625
  31/3/15

  ReplyDelete
 95. Goldman Sachs: Αυξάνεται ο κίνδυνος του «Grexit»...

  Ο κίνδυνος για επικείμενο «Grexit» αυξάνεται κατακόρυφα προειδοποιεί η Goldman Sachs, με τους αναλυτές της να υπογραμμίζουν ότι ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και στους δανειστές της «η ζημιά σε επίπεδο ανάπτυξης θα έχει γίνει».

  Στην ανάλυσή τους τονίζουν ότι η εκκροή καταθέσεων από τις τράπεζες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

  Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται, τα νοικοκυριά απέσυραν από τις τράπεζες 8,8 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο και 5,4 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο. Τα αντίστοιχα ποσά για τις επιχειρήσεις ανέρχονται σε 3,3 δισ. ευρώ και 1,9 δισ. ευρώ κατά το ίδιο δίμηνο..............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113493058
  31/3/15

  ReplyDelete
 96. 9.000 δικηγόροι χωρίς ούτε μία παράσταση στα δικαστήρια..

  Ούτε μια παράσταση σε δικαστήριο για τους τρεις πρώτους μήνες του 2015, δεν είχαν περισσότεροι από 9.000 δικηγόροι της Αθήνας, ενδεικτικό της κρίσης που μαστίζει το δικηγορικό κλάδο. Τον περασμένο χρόνο δε 7.162 δικηγόροι εμφανίζονται να μην έχουν καμία παράσταση. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ανοικτής εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας για την απολογισμό και τις προγραμματικές δράσεις του Συλλόγου. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εξορθολογισμού των οικονομικών και στην καθιέρωση και ενίσχυση διαδικασιών διαφάνειας και λογοδοσίας, όσον αφορά την οικονομική διαχείριση, την προάσπιση των συμφερόντων και την διοίκηση του ΔΣΑ, μειώνοντας κατά 1,6 εκ. ευρώ τις δαπάνες του Συλλόγου...............http://www.capital.gr/News.asp?id=2268978

  ReplyDelete
 97. Λαφαζάνης: Υπέρ του Turkish Stream η Ελλάδα – Ρωσικές Εταιρίες θα Συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό για τους Υδρογονάνθρακες ...

  Η στήριξη της Ελλάδας στο project του Turkish Stream και η επέκταση του στο ελληνικό έδαφος, στη βάση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, θα μπορούσε να αποφέρει εξαιρετικά οφέλη για τη χώρα μας. Τη θέση αυτή ανέπτυξε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το μεσημέρι για τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψης του στη Μόσχα.............http://www.energia.gr/article.asp?art_id=92340
  31/3/15

  ReplyDelete

Only News

Calculadora para la Cola de Vacunación en México

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin