Monday, March 9, 2015

Και στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια (Jeroen Dijsselbloem)

Και στην Αθήνα, όχι μόνο στις Βρυξέλλες, θα γίνουν οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τριών θεσμών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια απώλειας χρόνου.

«Τεχνικές ομάδες θα γίνουν παράλληλα δεκτές στην Αθήνα, με στόχο να υποστηριχθεί η διαδικασία» των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να υπάρξει «στενή συνεργασία» μεταξύ των δυο πλευρών.

Τόνισε πως «δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο» για να αρχίσει η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, σχολιάζοντας μάλιστα πως η εν λόγω διαδικασία έπρεπε να είχε αρχίσει αμέσως μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στις 20 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών επισήμαναν εκ νέου στην Ελλάδα ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της Αθήνας, ούτε να ακυρωθούν μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

  [kathimerini.com.cy]
9/3/15
--
-

2 comments :

  1. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί το κεντρικό θέμα των συζητήσεων στο σημερινό Eurogroup. «Δε νομίζω ότι έχουμε πολλά νέα να συζητήσουμε για την Ελλάδα...

    Στην τελευταία μας συνάντηση υπήρξε μια κοινή δήλωση, αλλά μετά από αυτό δεν έχουν γίνει πολλά» ανέφερε ο Β. Σόιμπλε. Συνεχίζοντας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει και κυρίως πρέπει να απέχει από τη λήψη μονομερών αποφάσεων.

    Κληθείς να σχολιάσει τα περί δημοψηφίσματος ο Β. Σόιμπλε είπε: «Στην Ευρώπη υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Όμως αυτό δεν αποτελεί θέμα της συνάντησής μας».
    Πηγή: ΑΠΕ
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/12800-soimple-den-apotelei-kentriko-thema-tou-eurogroup-i-ellada
    9/3/15

    ReplyDelete
  2. Γ. Βαρουφάκης: Όπου κρίνεται αναγκαίο, τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήνα...

    «Συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος για χάσιμο, οι συζητήσεις πρέπει ν΄αρχίσουν και θ΄αρχίσουν την Τετάρτη, με στόχο την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

    Αυτό δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, συμπληρώνοντας ότι «όπου κρίνεται αναγκαίο, τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήνα».

    «Υπογραμμίσαμε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών και παράλληλα να μη λαμβάνονται μονομερείς δράσεις από την Ελλάδα» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.
    Πηγή: ΑΜΠΕ
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/924536/g-baroufakis-opou-krinetai-anagkaio-texnika-klimakia-ton-thesmon-tha-einai-euprosdekta-stin-athina
    9/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin