Monday, March 16, 2015

«Βόμβα» του βέλγου ΥΠΟΙΚ: «Αρκετοί στο Eurogroup συμφωνούμε ότι η Ευρώπη θα αντέξει το Grexit»

«Η Αθήνα έχει ενοχλήσει και απογοητεύσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη με τη διαπραγματευτική τακτική της», υποστήριξε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Γιόχαν Βαν Οβερτβελντ.

Παράλληλα, σε μια δήλωση-βόμβα, προειδοποίησε την Ελλάδα ότι «το ευρώ θα επιβιώσει με ασφάλεια» σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο βέλγος υπουργός Οικονομικών είπε στους Financial Times ότι η ευρωζώνη «έχει επαρκείς δικλείδες ασφαλείας για να αντέξει ένα Grexit», προσθέτοντας ότι και άλλοι υπουργοί που μετέχουν στο Eurogroup συμμερίζονται την άποψη αυτή.

«Αυτό που έχουμε τώρα χτίσει, σίγουρα θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε από αυτό (το Grexit)», δήλωσε ο Γιόχαν Βαν Οβερτβελντ.

«Κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό ανοιχτά πάρα πολύ, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι (η άποψη αυτή) είναι αρκετά παρούσα στο τραπέζι (του Eurogroup)» πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δηλώσει στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά περιμένει «σεβασμό και ευπρεπείς τόνους συμπεριφοράς».

Ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ότι έχει κάθε κατανόηση για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση υποβάλλει δικές της προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά τονίζει: «Δεν έχω πλέον καμία απολύτως κατανόηση για τις συνεχείς επιθέσεις στη Γερμανία και τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές προς τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης».

Θεωρεί ότι το ποτήρι ξεχείλισε και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά, φτάνει πια! Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι στον άλλον! Θέλουμε όλοι μια κοινή λύση και βοήθεια για την Ελλάδα. Και θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Οι γερμανοί φορολογούμενοι έχουν αναλάβει για αυτό στο παρελθόν ρίσκο δισεκατομμυρίων ευρώ».

Σημειώνει ακόμη ότι μπορεί κανείς να συζητήσει λογικά για τους όρους υπό τους οποίους δόθηκε αυτή η βοήθεια και προσθέτει: «Δεν ζητάμε πολλά, να περιμένουμε στη συζήτηση για οικονομική βοήθεια σεβασμό και έναν ευπρεπή τόνο συμπεριφοράς». 

  [tanea.gr]
16/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin