Wednesday, March 18, 2015

Ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα σε Μέρκελ: Βρείτε ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Μπάρακ Ομπάμα με την Αγκελα Μέρκελ για το ελληνικό πρόβλημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του λευκού Οίκου ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να υπάρχει μια λύση για την Ελλάδα που να οδηγεί στην ανάπτυξη τη χώρα.

Πρόκειται για τη δεύτερη ηχηρή παρέμβαση του κ. Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας και σύμφωνα με το Mega, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τη γερμανίδα καγκελάριο «να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο κ. Ομπάμα, μιλώντας στο CNN είχε αναφερθεί εκτενώς στην κατάσταση στην Ελλάδα ζητώντας και πάλι λύση προς την κατεύθυνση της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πει: «Δεν μπορείς να στύβεις τις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε:«Αυτό που είναι αλήθεια, ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους».

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε:«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν διάσημα τραγική. Νομίζω ότι η Ελλάδα για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά έπρεπε να δρομολογήσουν μια σειρά από αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές, αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%. Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα.

Ελπίζω η Ελλάδα να μείνει και θα μείνει στην Ευρωζώνη και γι' αυτό πρέπει να γίνει συμβιβασμός. Οι ΗΠΑ έπαιξαν σημαντικό ρόλο όταν ξέσπασε η κρίση. Η Γερμανία γνωρίζει πως είναι προς το συμφέρον όλων να μείνει η Ελλάδα. Στις αγορές δεν αρέσει η περίπτωση να φύγει η Ελλάδα. Με απασχολεί η δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη, αλλά η αμερικανική εμπειρία μας δείχνει πως μόνο με στρατηγική ανάπτυξης μπορείς να προχωρήσεις και όχι με πίεση σε ένα λαό που δεινοπαθεί ολοένα περισσότερο», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

   [imerisia.gr]
18/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

1 comment :

  1. Ομπάμα προς Μέρκελ: «Να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα»...

    Τηλεφώνημα στην καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, με θέμα την Ελλάδα, έκανε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    Σύμφωνα με το Mega, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τη γερμανίδα καγκελάριο «να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα».
    http://www.tovima.gr/world/article/?aid=687009
    18/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin