Tuesday, March 17, 2015

Οι δανειστές μπλοκάρουν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις!

Στα άκρα βρίσκεται πλέον η κόντρα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών παρά τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να πετύχει πολιτική λύση συζητώντας σε ανώτατο επίπεδο.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΕ στους θεσμούς Ντεκλάν Κοστέλο χαρακτηρίζει μονομερή ενέργεια την κατάθεση του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε μέσω twitter ο οικονομικός συντάκτης του Channel 4, Πολ Μέισον.

Ο Ντεκλάν Κοστέλο αναφέρει σε επιστολή του προς την ελληνική πλευρά ότι τόσο ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση όσο και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις που πρόκειται να περάσουν από το ελληνικό κοινοβούλιο χρήζουν περισσότερων διαπραγματεύσεων.

"Υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε αυτό ως ενιαίο και ολοκληρωμένο πακέτο", αναφέρει στην επιστολή του και προειδοποιώντας για πιθανές συνέπειες σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά προχωρήσει στην κατάθεση των νομοσχεδίων τονίζει:"Σε διαφορετική περίπτωση θα αποτελούσε μονομερή και αποσπασματική ενέργεια, η οποία είναι ασυνεπής ως προς τις δεσμεύσεις που υπάρχουν συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας τις 20 Φεβρουαρίου".

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ είχε επίσης εκφράσει την αντίθεσή του για τη ρύθμιση των 100 δόσεων λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μια σειρά από προτάσεις, οι οποίες, κατά την άποψη του Τόμας Βίζερ, σαφώς δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση.

   [imerisia.gr]
17/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσεις έστειλε η κυβέρνηση από τη Βουλή...

    Με αφορμή τις πληροφορίες ότι οι δανειστές «μπλοκάρουν» τα δύο νομοσχέδια, ο υπουργός Εσωτερικών παρενέβη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και τόνισε: «Συνεχίζονται μέσω δηλώσεων, ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών. Είναι σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου».

    «Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων που θα γίνουν σήμερα – αύριο αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουμε δεσμευτεί», τόνισε και πρόσθεσε: «Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της Υπουργού Θεανώς Φωτίου αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

    Στο ίδιο κλίμα και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε να υπογραμμίσει: «Η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται»...............http://www.naftemporiki.gr/story/928635/kubernisi-den-aposurontai-ta-ns-gia-tin-anthropistiki-krisi-kai-tis-100-doseis
    17/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin