Monday, February 9, 2015

Κύπρος: Για επείγουσες περιπτώσεις η πρόσβαση σε ρωσικά αεροσκάφη και πλοία (Νίκος Αναστασιάδης)

H Μόσχα και Λευκωσία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις ως προς τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των αεροδρομίων και των λιμανιών της Κύπρου από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στην περίπτωση ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, διευκρινίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Προέβη στη διευκρίνιση, στο πλαίσιο αποκλειστικής συνέντευξης στο ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στη Ρωσία.


"Τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Κύπρου μπορεί να είναι διαθέσιμα σε ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις", ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.


Όπως αναφέρεται, οι δύο χώρες προχωρούν στην επικαιροποίηση της αποτελεσματικής διμερούς στρατιωτικής συμφωνίας τους.


Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, απέρριψε αναφορές σε μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχει θέμα ρωσικών αεροπορικών ή ναυτικών βάσεων στο έδαφος της Κύπρου.
Πηγή: ΚΥΠΕ

[riknews.com.cy]
9/2/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

----

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin