Friday, February 6, 2015

Σε ρήξη με την τρόικα τώρα και η Κύπρος

«Με δεδομένη την περαιτέρω αναστολή της αποτελεσματικής εφαρμογής του πλαισίου των εκποιήσεων, η επίτευξη συμφωνίας για αξιολόγηση δεν ήταν δυνατή κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης» τονίζεται σε σημερινή κοινή ανακοίνωση για την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στην οποία υπογραμμίζεται επίσης ότι «η εφαρμογή του πλαισίου των εκποιήσεων και η υιοθέτηση μιας σύγχρονης νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας είναι βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος».

Όπως επισημαίνεται, «ομάδες προσωπικού (σε τεχνικό επίπεδο) της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ επισκέφθηκαν τη Λευκωσία από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου και συζήτησαν με τις κυπριακές Αρχές, την πρόοδο στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης, τις προτεραιότητες και τα ορόσημα για το επόμενο διάστημα, καθώς και τη σημασία μιας ισχυρής και βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης».

Στη συνέχεια, στην ανακοίνωση της τρόικας αναφέρεται ότι «οι ομάδες σημείωσαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και τις προκλήσεις για την προσεχή περίοδο. Η εφαρμογή του πλαισίου των εκποιήσεων και η υιοθέτηση μιας σύγχρονης νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας είναι βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος.

Τα βήματα αυτά στοχεύουν στη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κύπρο.

Με δεδομένη την περαιτέρω αναστολή της αποτελεσματικής εφαρμογής του πλαισίου των εκποιήσεων, η επίτευξη συμφωνίας για αξιολόγηση δεν ήταν δυνατή κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης. Οι ομάδες (της τρόικας) προσβλέπουν σε μια έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μόλις υπάρξουν οι συνθήκες για μια θετική κατάληξη».

  [imerisia.gr]
6/2/15
--

2 comments :

  1. Κύπρος: Επιμένει στην εφαρμογή του πλαισίου για τις εκποιήσεις η τρόικα...

    Χωρίς την εφαρμογή του πλαισίου των εκποιήσεων και την υιοθέτηση σύγχρονης νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας που αποτελούν, σύμφωνα με την τρόικα, «βασικές δεσμεύσεις του μνημονιακού προγράμματος αναπροσαρμογής της κυπριακής οικονομίας» η αξιολόγηση δεν κλείνει. Αυτό αναφέρεται ουσιαστικά στην κοινή δήλωση της ΕΚΤ-ΔΝΤ-Κομισιόν μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Λευκωσία κλιμακίου της τρόικας.

    Η κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισημαίνει ότι τα βήματα αυτά στοχεύουν στη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κύπρο.

    «Τα κλιμάκια της τρόικας συζήτησαν με τις κυπριακές αρχές την πρόοδο, στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης, τις προτεραιότητες και τα ορόσημα για το επόμενο διάστημα, καθώς και τη σημασία μιας ισχυρής και βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση...................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231383734
    6/2/15

    ReplyDelete
  2. Αυστηρό μήνυμα της τρόικας για τις εκποιήσεις ...

    Δεδομένης της αναστολής της εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις, η Τρόικα δεν προχωρεί σε αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος και σημειώνει ότι θα επανέλθει μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

    Αυτά ανάφέρονται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία αναφέρεται στην επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικας στην Κύπρο από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2015. Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις και η υιοθέτηση μιας σύγχρονης νομοθεσίας για την αφερεγγυότητα είναι βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

    "Κλιμάκια εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επισκέφθηκαν τη Λευκωσία μεταξύ 27 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου 2015. Συζήτησαν με τις Κυπριακές αρχές την πρόοδο σε σχέση με το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τις προτεραιότητες και τα ορόσημα για το προσεχές διάστημα, και τη σημασία μιας ισχυρής και βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης. Τα κλιμάκια έλαβαν υπόψη την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα και τις προκλήσεις για το προσεχές διάστημα. Η εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις και η υιοθέτηση μιας σύγχρονης νομοθεσίας για την αφερεγγυότητα είναι βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος. Αυτά τα βήματα στοχεύουν στη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάτι που είναι απαραίτητο για την επιστροφή στην ανάπτυξη και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κύπρο. Δεδομένης της περαιτέρω αναστολής της αποτελεσματικής εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις, η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο για την αξιολόγηση δεν ήταν δυνατή σε αυτήν την επίσκεψη. Τα κλιμάκια προσβλέπουν σε μια έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης μόλις υπάρξουν οι συνθήκες για μια θετική κατάληξη."
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/oikonomia/item/10811-afstiro-minyma-tis-troikas-gia-tis-ekpoiiseis
    6/2/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin