Friday, February 20, 2015

Σε διαφορετικές αίθουσες Σόιμπλε – Βαρουφάκης, τον αγγελιαφόρο κάνει ο Ντάισελμπλουμ

Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες δείχνουν την ένταση και τις δυσκολίες που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ. Οι Πιερ Μοσκοβισί, Κριστίν Λαγκάρντ και Γερούν Ντάισελμπλουμ έχουν αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή και συναντούν ξεχωριστά τους Σόιμπλε και Βαρουφάκη.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών και ο Γερμανός ομόλογός του βρίσκονται σε ξεχωριστές αίθουσες με τους Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ και Λαγκάρντ να έχουν αναλάβει εκτός από το συντονισμό των διαπραγματεύσεων και την προσπάθεια να καμφθούν οι διαφωνίες χωρίς να ενταθεί περισσότερο το κλίμα.

Πριν περίπου μία ώρα ξεκίνησε «τριγωνική» συνάντηση μεταξύ Ντάισελμπλου, Λαγκάρντ και Βαρουφάκη για τις διαπραγματεύσεις, ενώ, αμέσως μετά ο πρόεδρος του Eurogroup και η επικεφαλής του ΔΝΤ συνάντησαν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεχωριστά.

Πηγές των Βρυξελλών επισημαίνουν ότι δύσκολα θα βρεθεί χρυσή τομή για συμφωνία απόψε (βράδυ Παρασκευής), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει έκτακτη τηλεδιάσκεψη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 [crashonline.gr]
20/2/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments :

  1. Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει λόγος για αισιοδοξία-Σε δύο ώρες θα ξέρουμε...

    Το αποψινό Eurogroup είναι αρκετά περίπλοκο, αλλά υπάρχει κάποια αισιοδοξία, ανέφερε ο Πρόεδρος του Εurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις Βρυξέλλες.

    «Το αποψινό Eurogroup είναι αρκετά περίπλοκο. Βρίσκομαι σε συνομιλία με τους βασικούς παράγοντες για να βρεθεί λύση, αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Υπάρχει κάποια αισιοδοξία, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, είναι δύσκολο. Ελπίζω να είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω το αποτέλεσμα σε δύο ώρες», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

    Ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε συνομιλίες με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας, κ.κ. Βαρουφάκη και Σόιμπλε, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το ελληνικό αίτημα στήριξης πριν από τη συνεδρίαση όλων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64144029
    20/2/15

    ReplyDelete
  2. Dijsselbloem: Το Eurogroup θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό...

    «Έχουμε μία συνεδρίαση του Eurogoup η οποία θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, αλλά δεν χρειάζεται να σας πως ότι είναι αρκετά περίπλοκο, επομένως συνομιλώ με τους βασικούς «παίκτες» προσπαθώντας να βρεθούν λύσεις, θα κοστίσει κάποιο χρόνο αλλά υπάρχει ακόμη λόγος για κάποια αισιοδοξία αλλά είναι πολύ δύσκολο όπως πολύ καλά καταλαβαίνεται».

    Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem κάνοντας ένα μικρό διάλλειμα από τις εντατικές συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του να μπορέσει να ανακοινώσει το αποτέλεσμα σε διάστημα δύο ωρών.
    http://www.capital.gr/News.asp?id=2235418
    20/2/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin