Tuesday, February 17, 2015

Μοσκοβισί: Δεν παίζουμε τον καλό και τον κακό αστυνομικό με την Ελλάδα...

H EE δεν παίζει το παιχνίδι του «καλού και του κακού αστυνομικού» με την Ελλάδα, η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει παράταση του προγράμματος, δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, διαψεύδοντας τα περί διχογνωμίας στο χθεσινό Eurogroup.

«Δεν υπάρχει καλός και κακός αστυνομικός. Χρειάζεται περιθώριο ευελιξίας, χώρος για πολιτική, αλλά όλοι πρέπει να κατανοήσουν την διαδικασία. Η Κομισιόν συνεισφέρει στην συλλογική δουλειά του Eurogroup. Δεν υπάρχει το ένα ή το άλλο έγγραφο. Υπάρχουν συνεισφορές στην κοινή συμφωνία» σημείωσε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας:

«Το μόνο προνομιούχο σενάριο είναι να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και αυτό που είπαμε στην ελληνική κυβέρνηση είναι ότι πρέπει να στείλει τώρα αίτημα για παράταση του προγράμματος, πείτε την τεχνική (παράταση) αν θέλετε…Είμαστε ενωμένοι, πιστεύουμε όλοι ότι μια λύση είναι εφικτή, δεν υπάρχει plan B».
 ethnos.gr

 17/2/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

4 comments :

  1. «Σαφή και σκληρή γραμμή» απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας...

    «Σαφή και σκληρή γραμμή» απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Οικονομίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, πριν από το σημερινό εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο στη Βιέννη.

    Όπως τόνισε, δεν θα πρέπει να υπάρξει μονομερής υποχώρηση, διότι διαφορετικά ο καθένας που τον αφορά η πολιτική λιτότητας, θα προσπαθούσε να θέσει υπό πίεση την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Συγκρίνοντας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης με μια «παρτίδα πόκα» ο αντικαγκελάριος ανέφερε: «Δίνουν (σσ: η ελληνική κυβέρνηση) την εντύπωση ότι κατευθύνονται με υψηλή ταχύτητα σε έναν τοίχο, αλλά θέλουν να βάλουν εμάς στο αυτοκίνητο».
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113459567
    17/2/15

    ReplyDelete
  2. Οι χώρες – μέλη της ευρωζώνης θεωρούν την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας ύψους 240 δισ. ευρώ ως τη “μόνη λύση”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Peter Kazimir...

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις συζητήσεις με την Ελλάδα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για την ελληνική κρίση, ενώ πρόσθεσε: Πιθανόν να συναντηθούν ξανά την Παρασκευή αν υπάρξουν σημαντικές πιθανότητες για μια λύση.
    http://www.capital.gr/News.asp?id=2231672
    17/2/15

    ReplyDelete
  3. Αυστρία: «Η ελληνική κυβέρνηση τελικά θα υπαναχωρήσει»....

    Αισιόδοξος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει από τις θέσεις της και θα αποδεχτεί την παράταση του τρέχοντος προγράμματος, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γιεργκ Σέλινγκ.

    Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία DLF, το πρόβλημα δεν έγκειται μόνον στο περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση μεταχειρίζεται τους εταίρους της.

    «Κάνω συχνά την εξής σύγκριση: Σκεφτείτε ότι ένας από τους ακροατές σας έχει ένα δάνειο, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορεί να το αποπληρώσει. Δεν έχει νόημα να πάει στην τράπεζα, να βρίσει τον διευθυντή της τράπεζας και στη συνέχεια να υπαγορεύσει τους όρους για την επιμήκυνση του δανείου. Εκτιμούμε λοιπόν ότι θα υπάρξει υπαναχώρηση. Οι προαναγγελίες του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μάς δίνουν βάσιμες ελπίδες. Θα πρέπει να πω όμως ότι οι απόψεις αλλάζουν σχεδόν καθημερινά και αυτό είναι στην πραγματικότητα το πρόβλημά μας» σχολίασε............http://www.zougla.gr/politiki/article/afstria-i-eliniki-kivernisi-telika-8a-ipanaxorisi
    17/2/15

    ReplyDelete
  4. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει μόνο σχέδιο Α και αυτό είναι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των 19 χωρών-μελών της ευρωζώνης, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς...

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Σχοινάς, η Επιτροπή έχει τον ρόλο του διαμεσολαβητή στις διαβουλεύσεις, προκειμένου να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης. «Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τα 19 κράτη- μέλη της ευρωζώνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Εξάλλου, ερωτηθείσα για το προσχέδιο ενός κοινού ανακοινωθέντος που σύμφωνα με τον ελληνα υπουργό, Γιάνη Βαρουφάκη, του παρουσίασε ο επίτροπος Οικονομίας, λίγο πριν το Eurogroup και με το οποίο η ελληνική πλευρά φέρεται ότι ήταν σύμφωνη, η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί, Α. Μπράιτχαρτ απάντησε ότι τα προσχέδια των κοινών ανακοινωθέντων είναι αρμοδιότητα του Eurogroup και του προέδρου του Γερουν Ντεϊσελμπλούμ.

    Η Μπράιτχαρτ πρόσθεσε ότι, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, έτσι και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup παρουσιάστηκαν πολλά προσχέδια με σκοπό την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας, κάτι το οποίο τελικά απέτυχε. Όπως είπε η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί, η Επιτροπή συνέβαλε σε αυτές τις διαβουλεύσεις και είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με τον ελληνα υπουργό.

    Συνεχίζοντας, η Α. Μπράιτχαρτ επανέλαβε τη δήλωση του γάλλου επιτρόπου, λέγοντας ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι το αίτημα παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος από την Ελλάδα, μαζί με την «ευελιξία» και τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν και το δεύτερο βήμα είναι η διαπραγμάτευση της ουσίας του υπάρχοντος προγράμματος................................http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=677990
    17/2/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin