Saturday, February 28, 2015

Νέο, έκτακτο φόρο για τους... έχοντες προανήγγειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η ΕΚΤ τυπώνει 1 τρισ. για να δώσει στους άλλους


Παράθυρο για την επιβολή νέων έκτακτων φόρων σε... όσους έχουν να πληρώσουν, άνοιξε ο Γιάνης Βαρουφάκης με συνέντευξή του στον Σκάι και τον Γιώργο Αυτιά. Οπως είπε ο υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να επιβληθεί ένας έκτακτος φόρος στους έχοντες, από ένα εισοδηματικό όριο και πάνω.

Αρχικά, στην ερώτηση για επιβολή νέων φόρων είπε: «Ελπίζω πως όχι» για να συνεχίσει:
«Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θέλουμε να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία επί των τειχών μας εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξαναμπούμε στην αναξιοπρέπεια του να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα.


Εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο γι' αυτό, θα το κάνω, αλλά θα το κάνω σ' αυτούς που έχουν να πληρώσουν όχι σ' αυτούς που δεν έχουν... Προφανώς θα είναι στοχευμένος» δηλώνει χαρακτηριστικά. Τονίζει επίσης ότι "αυτοί που μού δίνουν συγχαρητήρια θα πρέπει να πληρώνουν και παράλληλα τους φόρους τους".

Ο κ. Βαρουφάκης αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα τσιγάρα, τα ποτά και τυχερά παιχνίδια και ξεκαθαρίζει ότι η αύξηση αυτή δεν θα αφορά τον ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και τις παραμεθόριες περιοχές.


Δεν αλλάζει ο ΦΠΑ στο Αιγαίο, στις παραμεθόριους, στον τουρισμό, στα φάρμακα, στα τρόφιμα. Σοβαρολογούμε; Έχουμε ανθρωπιστική κρίση και θα αυξήσουμε το ΦΠΑ στα φάρμακα;", συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης και επανέλαβε: «Θα βρούμε ένα προϊόν που δεν θα θυμάμαι κανένας ότι έχει φορολογικό συντελεστή». Η συμφωνία είναι για 4 μήνες. Δεν θα τραβήξουμε το χαλί στους ανθρώπους λίγες μέρες πριν την τουριστική περίοδο. Το κείμενο αυτό το γράψαμε με ασάφεια για να περάσει από διάφορα κοινοβούλια, ώστε να υπάρχει σταθεροποίηση
Οι 100 δόσεις θα πάρουν μία προτεραιότητα. Όσοι έχουν κάποια χρήματα με τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μπορούν να το κάνουν, ωστόσο όσοι έχουν ήδη πληρώσει θα έχουν ένα μπόνους", τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σχετικά με τις 100 δόσεις.
Τα δάνεια
Ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση για την αποπληρωμή των δανείων στους δανειστές της χώρας. "Δεν θα διαφωνήσω με τον Σόιμπλε! Εμείς δεν είπαμε ότι δεν θέλουμε δεσμεύσεις" αναφέρει χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει επίσης ότι "έγινε κακή διαπραγμάτευση στο θέμα της αγοράς ομόλογων από την ΕΚΤ προσθέτοντας ότι είναι απίστευτο να μας ζητούν αξιολόγηση για χρήματα που είναι δικά μας".

Αναφέρει επίσης ότι "μας ζητούν να πληρώσουμε λεφτά την ώρα που η ΕΚΤ τυπώνει 1 τρισ. για να δώσει στους άλλους λαούς".

Αναφερόμενος εξάλλου στις σχέσεις του με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη τονίζει ότι "προφανώς και υπάρχει μια διαφορά". Εγώ, προσθέτει, διαφωνώ και με τον εαυτό μου. Οι έντονες διαφωνίες εμένα με τρέχουν."

Κάνει δε αναφορά και στον γνωστό πολυσυζητημένο διάλογο με τον Γ. Ντάισελμπλουμ λέγοντας ότι ο πρόεδρος του Eurogroup τού είπε θυμωμένος στο αφτί "μόλις σκότωσες την τρόικα και εγώ του απάντησα 'τιμή μου'".
Ανακοινώνει επίσης ότι το αφορολόγητο των 12 χιλιάδων ευρώ θα επανέλθει σταδιακά μετά τον Ιούνιο ενώ θα αντιμετωπιστεί και το θέμα της εξομοίωσης του μισθολογίου στο δημόσιο.

  [imerisia.gr]
28/2/15
--
-
 ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments :

  1. Αρχίζουμε και …ξεφεύγουμε ή είναι απλώς η γνώμη μου;...

    Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει από τη μια πλευρά τόσο με τον σταρ Υπουργό Οικονομικών μας Γιάννη Βαρουφάκη, όσο και με τις μυστικές διαβουλεύσεις – εάν υπάρχουν- για τα Ελληνικά Πάθη και από την άλλη πλευρά με τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε σχέση με το εφικτό και το παράλογο. Και πρέπει να τα διερευνούμε όλα για να καταλάβουμε τι ακριβώς «τρέχει» και να μη μας έρθει καμιά …κεραμίδα στο κεφάλι ενώ δεν θα την περιμένουμε.

    Κοιτάξτε : Την ώρα που Βαρουφάκης, σε μαγνητοσκοπημένες τηλεοπτικές συνεντεύξεις στον ΑΝΤ1 και στον Σκάι επαναλάμβανε – ευθαρσώς η επιπολαίως μένει να αποδεχτεί- ότι « η ασάφεια στη συμφωνία του Eurogroup ήταν… σκόπιμη και σε συνεννόηση με τους εταίρους μας», ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης έλεγε σε άλλο κανάλι – στο MEGA- πως δεν χρειάζεται η συμφωνία να έρθει στην Βουλή γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο με βάση τη νομοθεσία και τόνιζε για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ρωτάει τους θεσμούς γιατί « είμαστε εδώ για να καταργούμε μνημόνια έχει έρθει «.

    Το σημαντικότερο: ο Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η συμφωνία είναι γεμάτη ασάφειες και επέμεινε ότι αυτό έγινε… σκόπιμα, υποστηρίζοντας ότι…. του ζητήθηκε από τους εταίρους να μην υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα για να περάσει πιο εύκολα από τα κοινοβούλια. Και περιέγραψε και έναν χαρακτηριστικό διάλογο με αξιωματούχο που δεν κατονόμασε ο οποίος φέρεται να του είπε :

    «Καταλαβαίνουμε το οικονομικό σκεπτικό που μας παρουσιάζεις, αλλά αν είναι να το περάσουμε σήμερα, αν βάλουμε ένα νούμερο απλά δεν θα περάσει. Να χρησιμοποιήσουμε έναν ασαφή προσδιορισμό» ...................Δημήτρης Κωνσταντάρας..................http://www.crashonline.gr/αρχίζουμε-και-ξεφεύγουμε-ή-είναι-απλ/
    28/2/15

    ReplyDelete
  2. Έτσι ανακτάται η εθνική αξιοπρέπεια ενός λαού και όχι με πολιτικό ανταρτοπόλεμο και ψεύτικες υποσχέσεις ....

    Τον Μάρτιο θα αποπληρώσει η Πορτογαλία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έξι δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο των δανείων που της χορηγήθηκαν από το 2011 στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
    Συνολικά η Λισαβόνα επιθυμεί να αποπληρώσει σε μέγιστο διάστημα δυόμισι ετών 14 δισ. ευρώ από τα 25,7 δισ. που έχει λάβει σε τρία χρόνια από το ΔΝΤ, είχε ανακοινώσει στις αρχές Φεβρουαρίου το υπουργείο Οικονομικών...................http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/02/blog-post_398.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#.VPG6rywYE9Q
    28/2/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin