Wednesday, January 28, 2015

Τα δικαίωμα ψήφου στον ΟΗΕ έχασαν τα Σκόπια (FYROM News)

Τα Σκόπια (FYROM) απώλεσαν το δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αφού δεν κατέβαλαν στον Οργανισμό τη συνδρομή τους (24.606 δολαρίων ΗΠΑ), μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας...


Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν με επιστολή του, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι οχτώ χώρες (μεταξύ των οποίων και των Σκοπίων) δεν κατέβαλαν τη συνδρομή τους και ως εκ τούτου, χάνουν προσωρινά το δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του ΟΗΕ τα Σκόπια (FYROM), μαζί με άλλες επτά χώρες (Υεμένη, Γρενάδες, Κιργιστάν, Νήσοι Μάρσαλ, Ρουάντα, Τόνγκο και Βανουάτου), έχει χάσει το δικαίωμα ψήφου από τις 9 Οκτωβρίου 2014, καθώς η απόφαση για την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στα Ηνωμένα Έθνη είχε ληφθεί και κοινοποιηθεί τότε, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Από το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων δεν υπάρχει κάποια σχετική διευκρίνιση καθώς, όπως ανέφεραν, προσπαθούν να εντοπίσουν πού βρίσκεται το πρόβλημα.


Πάντως, πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανέφεραν ότι η συνδρομή θα καταβληθεί και πως η χώρα δεν πρόκειται να απολέσει το δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64131062
28/1/15

1 comment :

  1. Η ΠΓΔΜ κατέβαλε τελικά την συνδρομή της στον ΟΗΕ, διατηρώντας το δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας...

    Το όλο θέμα ανέδειξαν την Τετάρτη μέσα ενημέρωσης της μικρής βαλκανικής χώρας, τα οποία δημοσίευσαν επιστολή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν προς τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων και η ΠΓΔΜ, δεν κατέβαλαν τη συνδρομή τους - ύψους 24.606 δολαρίων - και, ως εκ τούτου, χάνουν προσωρινά το δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Για «διασυρμό» της χώρας κατηγόρησε τη κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ, με αφορμή τις αποκαλύψεις και ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας για την παράλειψη.
    http://www.naftemporiki.gr/story/908331/pgdm-katebale-ti-sundromi-kai-diatirei-to-dikaioma-psifou-ston-oie
    29/1/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin