Tuesday, January 20, 2015

Κύπρος: Κίνητρα Ώστε να Μην Πωλείται E/K Γη στα Κατεχόμενα

Την παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες ακίνητης ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα για να μην προσφεύγουν στην «επιτροπή αποζημιώσεων ακίνητης ιδιοκτησίας» που συστάθηκε στα κατεχόμενα από την Τουρκία με αποτέλεσμα να προκαλούνται αρνητικές εξελίξεις από τη μαζική μεταβίβαση ακινήτων Ε/Κ ιδιοκτησίας που βρίσκονται στις κατεχόμενες περιοχές, θα παρέχει η Κυπριακή κυβέρνηση μέσω νομοσχέδιου που προώθησε στη βουλή.
 
Ένα από τα κίνητρα, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, αφορά στην απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τέλους εγγραφής τίτλου, όταν τα ακίνητα αυτά αγοράζονται από Ε/Κ υπηκόους.
 
Το νομοσχέδιο προβλέπει την τροποποίηση του περί κτηματολογικού και χωρομετρικού (τέλη και δικαιώματα έτσι ώστε η εγγραφή τίτλου για ακίνητο που βρίσκεται στις κατεχόμενες περιοχές και μεταβιβάζεται, λόγω αγοράς, σε Ελληνοκύπριο υπήκοο, να γίνεται χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τέλους.
 
Η ρύθμιση, όπως μεταδίδει το Nomisma.cy.com, θα ισχύει μέχρι τη λήξη της έκρυθμης κατάστασης που προκλήθηκε λόγω της τουρκικής εισβολής, ενώ συμπεριλήφθηκε και πρόνοια αναδρομικότητας ενός έτους από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, για σκοπούς ικανοποίησης του περί δικαίου αισθήματος για μετέχοντες σε παρόμοιες δικαιοπραξίες που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
  energia.gr
20/1/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 ----------------------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin