Wednesday, January 7, 2015

Κύπρος: Επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο, λέει ο Πρέσβης των ΗΠΑ

Επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο, λέει ο Πρέσβης των ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ ελπίζουν σε επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζον Κόνινγκ, προσθέτοντας ότι «ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ μιας θετικής έκβασης».

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Κόνινγκ παροτρύνει τις δύο πλευρές «να αποφύγουν λόγια ή πράξεις που συντείνουν στην αύξηση της έντασης».


Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν θερμά τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό μέσω διαπραγματεύσεων κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε ο Αμερικανός Πρέσβης, καλώντας παράλληλα τις δύο πλευρές στην Κύπρο και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη του διεθνούς παράγοντα να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς και τη στήριξη στο έργο του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ  Άιντα.

Καλεί παράλληλα τις δύο πλευρές να αναλάβουν δράση, προάγοντας την καλή θέληση και την αλληλοκατανόηση, ενώ προσθέτει ότι «έχουν περάσει περισσότεροι από τρεις μήνες από τη διακοπή των συνομιλιών».

Καταληκτικά, ο Πρέσβης των ΗΠΑ εκφράζει την ελπίδα για ταχεία πρόοδο αναφορικά με μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, η οποία, όπως λέει, θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλευρών στην Κύπρο, της περιοχής «και βεβαίως των ΗΠΑ».
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

7/1/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin