Wednesday, December 17, 2014

Υποστήριξη της Κύπρου από τον Μενέντεζ - Λάβρος κατά Τουρκίας (Ο Ερντογάν άμεσα να αποσύρει τα πλοία του από την κυπριακή ΑOZ)

 Δριμύ κατηγορώ κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη για 40 χρόνια κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, και τις πρόσφατες αντι- αμερικανικές τοποθετήσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Λαμβάνοντας το λόγο στην ολομέλεια της Γερουσίας κι έχοντας πίσω του το χάρτη που δείχνει τις κινήσεις του "Barbaros" και των τουρκικών πολεμικών, ο γερουσιαστής Μενέντεζ έκαμε λόγο για εισβολή της Τουρκίας στην κυπριακή ΑOZ.

Παράλληλα επέρριψε στην Τουρκία την ευθύνη για τη διακοπή των συνομιλιών τονίζοντας ότι με τη στάση της έχει βάλει σε κίνδυνο τη διαδικασία.

Οι Kύπριοι, τόνισε ο κύριος Μενέντεζ, χρειάζονται μια ισχυρή φωνή που να λέει στον Ερντογάν ότι πρέπει άμεσα να αποσύρει τα πλοία του από την κυπριακή ΑOZ.

Το δικαιούνται, κατέληξε, γιατί έχουν αποδείξει ότι αποτελούν σύμμαχο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: ΡΙΚ - philenews.com

17/12/14
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin