Friday, December 5, 2014

Κυπριακό και οριοθέτηση ΑΟΖ συζήτησαν Σαμαράς-Νταβούτογλου

Όλο το φάσμα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων ετέθη στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.


Πηγή του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι «ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Κυπριακό που αποτελεί και το κλειδί για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, ενώ επιβεβαιώθηκαν τα σημεία σύγκλισης που είχαν αναπτύξει οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Άγκυρα».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συζητήθηκε και η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το Μέγαρο Μαξίμου αποτιμά θετικά τη συνάντηση των κυρίων Σαμαρά και Νταβούτογλου, ενώ από την κυβέρνηση εκφράζεται συγκεκριμένη αισιοδοξία για περαιτέρω σύγκλιση των δύο χωρών.
 [crashonline.gr]
5/12/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

1 comment :

  1. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη οπού υποβλήθηκε σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση καρδιάς και ήδη σηκώθηκε από το κρεβάτι, είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς...

    Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον Κύπριο Πρόεδρο καλή και ταχεία ανάρρωση.

    Η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
    MME.GR
    5/12/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin