Sunday, December 21, 2014

Δεν τίθεται ζήτημα συζήτησης υδρογονανθράκων πριν τη λύση (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρου)

Οποιαδήποτε προσπάθεια συζήτησης είτε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, είτε σ` ένα παράλληλο πλαίσιο του ζητήματος των υδρογονανθράκων θ` αποτελέσει όχημα για προώθηση σχεδίων Β` στο Κυπριακό και η Κυβέρνηση με τις ενέργειες της δεν θα το επιτρέψει, δήλωσε την Κυριακή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό και κληθείς να σχολιάσει την απάντηση της Τουρκίας στις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «το περιεχόμενο της απάντησης από πλευράς Τουρκίας είναι αυτό που είναι ήδη γνωστό μέσα από δημόσιες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων από συνεντεύξεις που έχουν δώσει σε τουρκικά είτε ελληνικά μέσα περί συνδιαχείρισης του θέματος των υδρογονανθράκων».

Η θέση μας, σημείωσε, «παραμένει σταθερή, όπως έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής».

Δεν τίθεται ένα τέτοιο θέμα, ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι «το θέμα των υδρογονανθράκων είναι το σημαντικότερο κίνητρο για επίλυση του Κυπριακού και μάλιστα το συντομότερο δυνατό και οποιαδήποτε προσπάθεια για συζήτηση είτε μέσα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, είτε σ` ένα παράλληλο πλαίσιο πριν την επίλυση του Κυπριακού θ` αποτελέσει όχημα για προώθηση σχεδίων Β` στο Κυπριακό και είναι κάτι που σε καμία περίπτωση εμείς μέσα από τις ενέργειες μας δεν θα επιτρέψουμε».

 [kathimerini.com.cy]
21/12/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Απαντήσεις και εγγράφως έδωσε η Άγκυρα στις θέσεις της Λευκωσίας για τη διαχείριση των υδρογονανθράκων....

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», η τουρκική κυβέρνηση, η οποία παρέλαβε από την Αθήνα τις έγγραφες θέσεις της Λευκωσίας, διαβίβασε τις δικές της μέσω του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, Ευάγγελου Βενιζέλου. Όπως πληροφορούμαστε, στις τουρκικές θέσεις, τις οποίες επεξεργάστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Φενιντούν Σινιρλίογλου, καθορίζεται το πλαίσιο των τουρκικών κινήσεων που δεν αφορούν μόνο τη διαχείριση των υδρογονανθράκων αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.
    Η τουρκική απάντηση κωδικοποιείται ως εξής:

    Πρώτον, η τουρκική πλευρά επιμένει σε συνδιαχείριση του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας........ http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/234128/syndiacheirisi-kai-exafanisi-tis-kypriakis-dimokratias-i-pemptousia-ton-tourkikon-theseon#sthash.csc517sV.dpuf
    21/12/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin