Tuesday, December 2, 2014

Στα όρια οδηγούν τη διαπραγμάτευση οι δανειστές

Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στα όρια της ρήξης, ενώ αργά το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας για το πώς θα απαντήσουν στις ελληνικές προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές επιμένουν ότι υπάρχουν τρύπες στην εφαρμογή του προγράμματος, ενώ όπως δήλωναν πηγές των ελεγκτών "κάποιες φορές η τρόικα θέλει χρόνο για να απαντήσει". "Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μέσω τηλεφώνου και mail ή με απευθείας συνομιλίες στην Αθήνα. Ελπίζω, ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μέσα στην ημέρα για το πως θα προχωρήσουμε", απάντησε σε σχετική ερώτηση του MEGA πηγή της τρόικας.

Την ίδια στιγμή, καμία εξέλιξη δεν υπάρχει από την πλευρά του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση με την Αθήνα και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα επιστροφή της τρόικας σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Η ομάδα του ΔΝΤ που ασχολείται με το ελληνικό πρόγραμμα εξακολουθεί να εξετάζει τις ελληνικές προτάσεις και ταυτόχρονα συνδιαλέγεται με τις αντίστοιχε σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να υπάρξει μια κοινή στάση έναντι της Αθήνας.


  • Υπενθυμίζεται ότι η πολυσέλιδη επιστολή που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, παρουσιάζει ολόκληρο το πακέτο μέτρων ύψους 980 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

Εκ των σημαντικότερων είναι η αύξηση του ΦΠΑ από 6,5%  στο 13%, το “πάγωμα” των συντάξεων έως το 2017, ο έλεγχος των οικογενειακών παροχών μέσω διασταυρώσεων και η θέσπιση λαχείου μέσω συλλογής αποδείξεων για την ενίσχυση των εσόδων από ΦΠΑ.

 [protothema.gr]
2/12/14
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin