Thursday, December 18, 2014

Κατακραυγή ΟΗΕ για Ολλανδία (ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ)

Την αντίδραση του ΟΗΕ έχει προκαλέσει η στάση της Ολλανδίας η οποία αρνείται να παράσχει βοήθεια στους παράτυπους μετανάστες που είναι άστεγοι και μένουν στους δρόμους μέσα στο χειμώνα.

Πρόκειται για μία καταγγελία που δεν έχει γίνει ποτέ για άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτήρισαν απαράδεκτο αυτό το γεγονός, τονίζοντας ότι η ολλανδική κυβέρνηση αρνήθηκε να παράσχει το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ στις περισσότερες από 60 κοινότητες όπου είναι αναγκαίο να λειτουργήσουν τέτοια κέντρα.

Η Λεϊλάνι Φάρχα, η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για το δικαίωμα στη στέγαση, τόνισε ότι η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε είναι υποχρεωμένη από το διεθνές δίκαιο να παράσχει τρόφιμα, ρούχα και καταφύγιο σε όσους τα έχουν ανάγκη.

«Σ' αυτές τις σκοτεινές ημέρες, πριν από τα Χριστούγεννα, είναι τρομερό που η ολλανδική κυβέρνηση δεν δεσμεύει ένα ποσό που δεν φτάνει ούτε το 0,01% του ετήσιου προϋπολογισμού της για να βοηθήσει ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας και φτώχειας», ανέφερε από την πλευρά του ο ειδικός εισηγητής για την ακραία φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Φίλιπ Άλστον.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων, το όργανο που επιβλέπει την τήρηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, έκρινε πρόσφατα σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις ότι η Ολλανδία παραβιάζει το δικαίωμα στην παροχή βοήθειας στους ενήλικες, άστεγους, παράνομους μετανάστες.

Περίπου 8.000 άνθρωποι που έχουν αιτηθεί άσυλο στην Ολλανδία αφήνονται στην τύχη τους κάθε χρόνο, αφού αρνούνται να επιστρέψουν στις χώρες τους. Πολλοί ζουν στο δρόμο, σε εγκαταλειμμένα κτήρια ή φιλοξενούνται από φιλανθρωπικές οργανώσεις ή δήμους που δεν επιχορηγούνται από την κυβέρνηση για τα άσυλα που διαθέτουν προς χρήση των αστέγων.

[elzoni.gr]
18/12/14
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin