Friday, November 14, 2014

Το ΝΑΤΟ έχει ήδη ενισχύσει την παρουσία του στα ρωσικά σύνορα, δήλωσε ο γ.γ. της Συμμαχίας Τζενς Σόλτενμπεργκ

Το ΝΑΤΟ έχει ήδη ενισχύσει την παρουσία του κοντά στα ρωσικά σύνορα, δήλωσε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Τζενς Σόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild», που δημοσιεύτηκε σήμερα, Παρασκευή.
Όπως ανέφερε, το ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή μεταφέρει περισσότερες στρατιωτικές μονάδες στην ανατολική Ευρώπη, πραγματοποιεί περισσότερες πτήσεις περιπολίας στα εξωτερικά σύνορα, ενώ διεξάγει νέες στρατιωτικές ασκήσεις κάθε δύο ημέρες.

Ο Σόλτενμπεργκ εξήγησε την αυξημένη παρουσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη λέγοντας ότι είναι ανάγκη να υπάρχει πρόληψη στην περίπτωση εξελίξεων στο μέτωπο της Ουκρανίας, οι οποίες θα καλλιεργούσαν το έδαφος για έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο. Σημείωσε επίσης ότι η Συμμαχία δεν έχει πλέον αξιόπιστη συνεργασία με τη Ρωσία, επειδή η Μόσχα έχει υπονομεύσει τη βάση της ασφάλειας στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των τελευταίων μηνών το ΝΑΤΟ έχει τοποθετήσει περισσότερες στρατιωτικές μονάδες στη Βαλτική, μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία και την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Την 1η Απριλίου, το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο έβαλε τέλος στη συνεργασία του με τη Ρωσία στο θέμα της Ουκρανίας, διατηρώντας τις επαφές του με τη Μόσχα μόνο σε ανώτερο επίπεδο και σε επίπεδο πρεσβευτών. Η Ρωσία έχει επενειλημμένως εκφράσει την ανησυχία της για την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της. Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλεσε την επέκταση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη «λάθος κίνηση» και «προβοκάτσια» που υπονομεύει το σύστημα ασφάλειας ολόκληρης της Ευρώπης.

http://gr.rbth.com
14/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin