Monday, November 10, 2014

Γεροντόπουλος: Χωρίς εντάσεις αλλά με διάλογο θα λυθούν τα προβλήματα της Μεσογείου

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, ήταν ο κύριος ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 4ης Συνάντησης της Συμβουλευτικής Ομάδος Πολιτικής του Μεσογειακού Διαλόγου του ΝΑΤΟ (Mediterranean Dialogue Policy Advisory Group).
Ο κ. Γεροντόπουλος κήρυξε την έναρξη των εργασιών, οι οποίες διεξάγονται στο ξενοδοχείο Intercontinental σήμερα 10 και αύριο 11 Νοεμβρίου, παρουσία του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τις Πολιτικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας, κ. Θρασύβουλου Σταματόπουλου, του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, κ. Μιχάλη Διάμεση και του Διευθυντή του Τμήματος Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής του ΝΑΤΟ, κ. Νικόλα ντε Σάντις. Στη συνάντηση μετέχουν εκπρόσωποι από τα 28 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και τους 7 Μεσογειακούς Εταίρους (Ισραήλ, Αίγυπτος, Ιορδανία, Αλγερία, Μαυριτανία, Τυνησία και Μαρόκο).

O Υφυπουργός Εξωτερικών, στην ομιλία του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την πολύ μεγάλη σημασία της πρωτοβουλίας του Μεσογειακού Διαλόγου, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία με την εξάπλωση του φονταμενταλισμού, της διεθνούς τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, των όπλων μαζικής καταστροφής και των περιφερειακών συγκρούσεων, φαινόμενα που, όπως επεσήμανε, απειλούν να αλλάξουν το γεωπολιτικό τοπίο και τις παραμέτρους ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε: «Θα πρέπει όλοι μας μέσω κοινών ενεργειών και πολιτικών ευθυγραμμισμένων με τους κανόνες και τις πρακτικές του Διεθνούς Δικαίου, να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, αποφεύγοντας εντάσεις και συγκρουσιακές συμπεριφορές».

mfa.gr
10/11/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin