Wednesday, November 5, 2014

Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου στη Βιέννη. Ομιλία στην Παγκόσμια Διάσκεψη του Ο.Η.Ε για τις Περίκλειστες Χώρες

Ελληνικό ΥΠΕΞ, Τετάρτη, 05 Νοέμβριος 2014:

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, απηύθυνε ομιλία, σήμερα, στην 2η Παγκόσμια Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις Περίκλειστες Αναπτυσσόμενες Χώρες, η οποία διεξάγεται στη Βιέννη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε Ban Ki-moon.

Στην παρέμβαση του, ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε τα εξής:
«Θέλω να επισημάνω ότι χάρη στην εφαρμογή του προγράμματος δραστηριοτήτων της πρώτης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τις Περίκλειστες Αναπτυσσόμενες Χώρες, τα τελευταία 10 χρόνια πολλές από αυτές βελτίωσαν το μακροοικονομικό τους περιβάλλον και μετατράπηκαν σε ελκυστικούς προορισμούς για ξένους επενδυτές.


Η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραμένει υπέρμαχος της αναπτυξιακής ατζέντας. Εστιάζει ειδικότερα στην εφαρμογή του σχεδίου ανάπτυξης που αποφασίστηκε από το πρώτο συνέδριο, ως μέσο για να αντιμετωπιστούν οι συγκεκριμένες αδυναμίες των περίκλειστων κρατών.

Θέλω επίσης να τονίσω, ότι η Ελλάδα με τη ναυτιλία της βοηθάει σημαντικά στη μεταφορά προϊόντων σε πολλές από τις περίκλειστες χώρες όλου του κόσμου. Η χώρα μας προτείνει ένα δημιουργικό μείγμα διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων και των εγχώριων πηγών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θέλουμε να υπογραμμίσουμε τη σημασία και συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

Περιμένουμε, λοιπόν, από την παρούσα διάσκεψη, να αποφέρει αποτελεσματικές πολιτικές σε διεθνές, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, στους τομείς του διεθνούς εμπορίου, της διακίνησης αγαθών, της ενεργειακής αυτονομίας και της ανάπτυξης των επικοινωνιών».

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Βιέννη, ο κ. Γεροντόπουλος συναντήθηκε την Τρίτη με το Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες της Μητρόπολης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Συνοδευόμενος από το Σεβασμιότατο, ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, καθώς επίσης και τον ελληνικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Στη συνέχεια βρέθηκαν μαζί στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης, το αρχαιότερο εν ενεργεία σχολείο της ελληνικής ομογένειας, το οποίο λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1804. O Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε όλες τις τάξεις του σχολείου, μίλησε με τους μαθητές και συζήτησε με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους.
Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μητρόπολη, ο κ. Γεροντόπουλος απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Ελλήνων της Αυστρίας που έχασαν τη ζωή τους στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο.

[mfa.gr]
5/11/14
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin