Friday, November 7, 2014

Γεροντόπουλος: Πάνω απ’ όλα η εξυπηρέτηση των Ομογενών μας

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Προξενικού Γραφείου Βιέννης

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας μας στην Βιέννη, έκανε χθες Πέμπτη ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, που επισκέφθηκε την Αυστρία εκπροσωπώντας την χώρα μας στην Παγκόσμια Διάσκεψη του Ο.Η.Ε. για τις Περίκλειστες Αναπτυσσόμενες Χώρες.

Μετά τον αγιασμό που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αυστρίας και έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιο, ο κ.Γεροντόπουλος λίγο πριν κόψει την κορδέλα μαζί με την πρέσβη μας στην Βιέννη κ.Χρυσούλα Αλειφέρη, τόνισε: «Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι, είναι ότι το κτίριο αυτό δεν είναι δικό μας, αλλά των Ελλήνων που το πληρώνουν από το υστέρημα τους. Γι’ αυτό οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να τους εξυπηρετούμε και να είναι ικανοποιημένοι. Πρέπει να είμαστε ευδιάθετοι, προσηνείς, χαμογελαστοί και να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να δίνουμε λύσεις στα αιτήματα και τα προβλήματα των συμπατριωτών μας, όσο απαιτητικά και δύσκολα και αν είναι».
Η συνάντηση με τους Έλληνες της Αυστρίας
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ιστορικό κτίριο της ελληνικής πρεσβείας της Βιέννης, με δεκάδες Ομογενείς της Αυστρίας. Παρουσία του Μητροπολίτη Αυστρίας και έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιου, αλλά και του πρέσβη της Κύπρου κ.Μάριου Ιερωνυμίδη, συζήτησε για αρκετή ώρα τα προβλήματα και τα αιτήματα τους. Αφού τους ευχαρίστησε για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα και την εντυπωσιακή παρουσία τους, τόνισε ότι έχουν τεράστια σημασία γι’ αυτόν οι συναντήσεις με τους Έλληνες του εξωτερικού, για την γνωριμία, την ανταλλαγή απόψεων, την αλληλοβοήθεια, την καλύτερη συνεργασία, αλλά και την εξάλειψη των όποιων διαφορών μεταξύ των συμπατριωτών μας.
Ο κ.Γεροντόπουλος επεσήμανε ότι οι Έλληνες της Αυστρίας έχουν διαχρονικά διακριθεί και ξεχωρίσει σε πολλούς τομείς, διαφημίζοντας έτσι την χώρα μας στο εξωτερικό, όπως και όλοι οι Ομογενείς μας. Ανέφερε επίσης ότι εντυπωσιάστηκε από το έργο που επιτελείται στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης, το αρχαιότερο εν ενεργεία ελληνικό σχολείο στο εξωτερικό, αλλά και στην Ιρεά Μητρόπολη Αυστρίας, ζητώντας την στήριξη όλων στις προσπάθειες αυτές.
Με αφορμή την παρουσία του πρέσβη της Κύπρου στην συνάντηση, σημείωσε ότι Αθήνα και Λευκωσία παρά την οικονομική κρίση εξακολουθούν να αποτελούν τους σταθερούς πυλώνες στην περιοχή και πως αντιμετωπίζουν μαζί και τις νέες προκλήσεις εκ μέρους των γειτόνων μας. 
7/11/14 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin