Monday, November 24, 2014

Ενημέρωση Μπάιντεν στον Αναστασιάδη για τις επαφές του στην Τουρκία

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, είχε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αμέσως μετά το τέλος των επαφών του με την τουρκική πολιτική ηγεσία....


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «ο αντιπρόεδρος ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις πρόσφατες συνομιλίες του με τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Νταβούτογλου».

«Συζήτησαν επίσης», αναφέρει η ανακοίνωση, «τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο αντιπρόεδρος σημείωσε την ανάγκη να τερματιστούν οι εντάσεις, προκειμένου να επιστρέψουν (οι πλευρές) σε μια πιο εποικοδομητική διαδικασία, στις υπό τον ΟΗΕ συνομιλίες για το Κυπριακό και στην αναζωογόνηση των προσπαθειών για την αναζήτηση αμοιβαία επωφελών λύσεων. Και οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους για την επανένωση της νήσου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δεν άσκησε πιέσεις στον Πρόεδρο της Κύπρου και φαίνεται ότι συμφωνεί με τον κ. Αναστασιάδη ότι οι συζητήσεις για την ενέργεια πρέπει να πραγματοποιηθούν μετά τη λύση του Κυπριακού.
Μιχάλης Ιγνατίου
 [ethnos.gr]
24/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin