Monday, November 10, 2014

Η τριμερής απασχόλησε συνάντηση Παπούλια - Βενιζέλου

Τον Πρόεδρο της  Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε για την επίσκεψη στην Κύπρο με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς και για την τριμερή συνάντηση στο Κάιρο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού των Εξωτερικών.


Χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, την οποία τοποθετεί στο γενικότερο πλαίσιο, όπως είπε, της συστηματικής πολιτικής που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους 18 μήνες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, όχι μόνο με την Αίγυπτο, αλλά με την Ιταλία, την Αλβανία.


«Υπάρχει η εκκρεμότητα της Λιβύης και φυσικά, υπάρχουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι όλα αυτά συγκροτούνται «σε μία ενιαία πολιτική υπεράσπισης και αξιοποίησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου, στηριζόμενη πάντα στο δίκαιο της θάλασσας».

Κατά τον κ. Βενιζέλο «το μεγάλο κεκτημένο της τριμερούς Διάσκεψης είναι η πρόσκληση που έχουμε απευθύνει σε όλες τις χώρες της περιοχής να αποδεχθούν τη σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας και να  ενεργούν στο πλαίσιό της».

«Πλην της Τουρκίας», παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να απαντήσει ο κ. Βενιζέλος:

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία δεν είναι μέλος, αλλά αποδέχεται πλέον την ισχύ του εθιμικού διεθνούς δικαίου της θάλασσας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

kathimerini.com.cy / ΚΥΠΕ
10/11/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin