Saturday, November 8, 2014

Τι απαντούν κυβερνητικά στελέχη στα περί «μπλόκου» της τρόικας στις 100 δόσεις

Δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο, οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν με γραπτή επιστολή τους από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να αποσύρει τις διατάξεις για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο....

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», με γραπτή επιστολή τους οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει τις διατάξεις για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον το 2015.

Το ποσό αυτό προστίθεται στο εκτιμώμενο από την τρόικα -ήδη υπάρχον- δημοσιονομικό 1,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 2,5 δισ. και είναι αδύνατο να καλυφθεί με νέα μέτρα.
Μητσοτάκης: Η ρύθμιση έχει ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί
«Η ρύθμιση για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 100 δόσεις έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή και πρέπει να εφαρμοστεί», δήλωσε στον Σκάι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η στάση της τρόικα ενδεχομένως να εντάσσεται στις γνωστές πιέσεις που ασκούνται παραμονές της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Επεσήμανε δε, πως ο ίδιος δεν έχει γίνει αποδέκτης κάποιας ένστασης από την τρόικα για το ζήτημα, αν και δεν είναι αρμόδιος.
Γεωργιάδης: Απλά μας πιέζουν για τις μεταρρυθμίσεις
«Αδιανόητο και ανέφικτο να αλλάξει ψηφισμένος νόμος» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω, στις αποφάσεις της, απλώς η τρόικα μάς πιέζει για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει» εκτίμησε.
Αντιδράσεις των κομμάτων
Η Δημοκρατική Αριστερά κάλεσε με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση «να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ: «ο νέος γύρος απαιτήσεων της τρόικας αποκαλύπτει πόσο απέχει από την πραγματικότητα η υπεραισιοδοξία που καλλιεργείται για το «τέλος του μνημονίου».
Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας απολύτως σαφές στους δανειστές ότι τόσο η φοροδοτική ικανότητα, όσο και η οικονομική δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντληθεί».
mme.gr
8/11/14
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin