Wednesday, October 29, 2014

Μηνύματα στην Τουρκία έστειλαν ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

Ξεκάθαρα μηνύματα προς την Τουρκία όπως σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και διακόψει τις παράνομες ενέργειες της εντός της κυπριακής ΑΟΖ έστειλαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου....

Οι τρεις Υπουργοί μίλησαν για μια τριμερή συνεργασία η οποία δεν έχει επιθετική κατεύθυνση και που τάσσεται υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης τύπου που παραχώρησαν οι τρεις Υπουργοί, ο Ιωάννης Κασουλίδης είπε ότι ο ίδιος ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τις τρεις πλευρές να υπογραμμίζουν ότι τέτοιες αυθαίρετες και μονομερής ενέργειες υπονομεύουν περαιτέρω την ασφάλεια και σταθερότητα της Μέσης Ανατολής που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.
Παράλληλα ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι τα τρία κράτη καλούν από κοινού όλα τα κράτη να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της ΚΔ επί της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της και ιδιαίτερα την Τουρκία όπως διακόψει όλες τις αυθαίρετες έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Επανέλαβε επίσης τη θέση ότι η ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για ευρύτερη συνεργασία στο περιφερειακό επίπεδο συμβάλλοντας στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας.

Βενιζέλος: Εν εξελίξει μια πολύ συγκεκριμένη τουρκική πρόκληση

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας διευκρίνισε επίσης ότι η τριμερής συνεργασία δεν έχει επιθετικό ρόλο. Όμως, ανέφερε, η συγκυρία είναι πολύ συγκεκριμένη και βρίσκεται σε εξέλιξη μια τουρκική πρόκληση, η οποία προσβάλλει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και θα πρέπει να σταματήσει. Κάτι τέτοιο είπε, θα διευκολύνει τη συνέχιση του διαλόγου για το κυπριακό και θα βοηθήσει την επάνοδο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στη συνεργασία, εξήρε τον ρόλο των τριών χωρών, και μίλησε για τρίγωνο με προστιθέμενη αξία όχι μόνο για εμάς αλλά και για την ΕΕ και την περιοχή της Μεσογείου.

Υπογραφή συμφωνίας για τουρισμό

Οι τρεις Υπουργοί Εξωτερικών, προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού...........http://www.sigmalive.com/news/politics/175156/minymata-stin-tourkia-esteilan-ypeks-elladasaigyptoukyprou#sthash.v7lR1Mhe.dpuf

29/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin