Monday, September 8, 2014

Προτάσεις για θέματα υδρογονανθράκων κατέθεσε η τ/κ πλευρά

Η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέθεσε στις διαπραγματεύσεις δύο προτάσεις για θέματα συνεργασίας σχετικά με το φυσικό αέριο και τους υδρογονάνθρακες, όπως δήλωσε στα κατεχόμενα ο Τουρκοκύπριος Οσμάν Ερτούγ, λεγόμενος εκπρόσωπος της “προεδρίας” του ψευδοκράτους.

Οι προτάσεις αυτές, ανέφερε, βρίσκονται ακόμα στο τραπέζι, ωστόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά αρνείται να τα συζητήσει, αναφέροντας ότι το θέμα των υδρογονανθράκων αποτελεί κυριαρχικό της δικαίωμα.


Ο κ. Ερτούγ επέκρινε τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για συνέντευξη που παραχώρησε, ισχυριζόμενος ότι εκφράζει μαξιμαλιστικές θέσεις, και ότι θέτει προϋποθέσεις για την έναρξη της διαδικασίας του πάρε-δώσε, την ώρα που - όπως ανέφερε ο κ. Ερτούγ - η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να προχωρήσει στην τρίτη φάση.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του κ. Κασουλίδη δεν διευκολύνουν τις προσπάθειες του νέου ειδικού συμβούλου του ΓΓ για το Κυπριακό Έσπαν Μπαχτ Άιντα για τη δημιουργία καλού κλίματος και για  επιτάχυνση των διαδικασιών στο Κυπριακό.

Ο κ. Ερτούγ ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο κ. Κασουλίδης προσπαθεί να μετακινήσει το Κυπριακό από το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της ΕΕ, λέγοντας ότι Κασουλίδης και Σαμαράς μιλάνε με τον ίδιο τρόπο.
ΠΗΓΕΣ: ΚΥΠΕ - sigmalive.com

8/9/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin