Saturday, September 20, 2014

Και τρίτη ρωσική αυτοκινητοπομπή έφτασε στην Ουκρανία (είναι η πρώτη που μπήκε στο Ντονέτσκ)

Μια τρίτη ρωσική αυτοκινητοπομπή με βοήθεια έφτασε στην ανατολική Ουκρανία που ελέγχεται από τους φιλορώσους, ανακοίνωσε σήμερα (Σάββατο) ένας Ρώσος εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τη δημόσια ρωσική τηλεόραση Ροσίγια 24, η τρίτη αυτοκινητοπομπή αποτελείται από περίπου 200 οχήματα μεταφέρει 200 ηλεκτρογεννήτριες, νερό και τρόφιμα και η διαδρομή της κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή για λόγους ασφαλείας.


Η αυτοκινητοπομπή, η οποία μεταφέρει νερό και τρόφιμα, είναι η πρώτη που μπήκε στο Ντονέτσκ. Τα φορτηγά ξεφορτώνονται, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως αυτή η τρίτη αυτοκινητοπομπή δεν συνοδεύθηκε από κανέναν αντιπρόσωπο διεθνούς οργανισμού ή του Κιέβου.

Η Ρωσία είχε στείλει προηγουμένως δύο αυτοκινητοπομπές στη ζώνη του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας έντονη διαμάχη με την Ουκρανία.

Η πρώτη αυτοκινητοπομπή, τον Αύγουστο, από 200 φορτηγά είχε σταλεί χωρίς την τελική συμφωνία του Κιέβου και του Ερυθρού Σταυρού, όπως και η δεύτερη, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
20/9/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin