Thursday, August 7, 2014

Διάψευση ΗΠΑ για αποστολή επιπλέον στρατιωτικής δύναμης στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως δεν κρίνεται ακόμα απαραίτητη η αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για την εξουδετέρωση της απειλής που προβάλουν οι αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραδόθηκε μετά την ολοκλήρωση συνόδου κορυφής μεταξύ ΗΠΑ και Αφρικής στην Ουάσινγκτον, ο Ομπάμα ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο αποστολής «θανατηφόρου βοήθειας» στην Ουκρανία, απάντησε:

«Πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο ρωσικός στρατός υπερτερεί σημαντικά του ουκρανικού. Το θέμα εδώ δεν είναι εάν ο ουκρανικός στρατός παραλάβει επιπλέον όπλα». 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η Ουκρανία έχει έρθει αντιμέτωπη με τους αυτονομιστές, ο αριθμός των οποίων δεν συγκρίνεται με τον ουκρανικό στρατό, παρά το γεγονός ότι οι φιλορώσοι στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχει προκαλέσει πολλά βίαια επεισόδια.

«Αν αρχίσετε να βλέπετε μια ενδεχόμενη εισβολή από τη Ρωσία, κάτι τέτοιο αποτελεί μια τελείως διαφορετική κατηγορία ερωτήσεων. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο», είπε.....

MME.GR
7/8/14

2 comments :

  1. CNN: Στρατός δολοφόνων ο ουκρανικός στρατός....

    Ως «στρατό δολοφόνων» αποκάλεσε το CNN το στρατό της Ουκρανίας σε ρεπορτάζ, το οποίο συνοδεύονταν από βίντεο από την ανατολική Ουκρανία, το οποίο προκαλεί ρίγη τρόμου.

    Ανταπόκριση από Ουκρανία, Όλγα Τανατζή

    Το γνωστό αμερικανικό δίκτυο ενημέρωσης, αναφερόμενο στην επίθεση του ουκρανικού στρατού στο Ντονιέτσκ, την «πόλη των τριαντάφυλλων» και έδρα της αποκαλούμενης από τους ρωσόφωνους Αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας, κάνει λόγο για το τίμημα των εχθροπραξιών, τις εκατόμβες θυμάτων αμάχων πολιτών, ενηλίκων αλλά και παιδιών.

    «Εδώ μπορείτε να δείτε το τίμημα που πληρώνουν οι κάτοικοι της πόλης, γιατί ο ουκρανικός στρατός των δολοφόνων χρησιμοποιεί βαριά όπλα για να επιτευχθεί η ταχεία του πρόοδος. Και εδώ, ανάμεσα στα σπασμένα παράθυρα και τα κατεστραμμένα σπίτια, έρχεται η θλιβερή κατανόηση της κατάστασης. Το πόσο δύσκολο θα είναι για το Κίεβο να κάνει το Ντονιέτσκ να ασπαστεί ξανά τα ουκρανικά εθνικά ιδανικά» αναφέρεται στο ρεπορτάζ του το CNN.

    Τις τελευταίες μέρες ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει πολύ σφοδρή επίθεση στο Ντονιέτσκ, την πρωτεύουσα του Ντονμπάς, χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό και σκορπώντας το θάνατο μεταξύ των κατοίκων της πόλης.

    Κρύβονται στα υπόγεια οι άμαχοι

    Την ίδια στιγμή, η αντίσταση των αυτονομιστών στα ανατολικά της Ουκρανίας φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση. Η προσοχή όλου του κόσμου είναι στραμμένη στο αν θα πέσει τελικά σήμερα το Ντονιέτσκ στα χέρια του ουκρανικού στρατού. Κατά την τελευταία εβδομάδα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν ένα μεγάλο τμήμα όλης της περιοχής που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών και πλέον βρίσκονται στα προάστια της πόλης. Σύμφωνα με το CNN, οι αρχές του Κιέβου καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη του Ντονιέτσκ, στην οποία επικρατεί πανικός και τρόμος.................http://www.crashonline.gr/cnn
    7/8/14

    ReplyDelete
  2. The Ukrainian army is preparing an assault on Donetsk and the city of Makeevka pulling in a large amount of artillery and servicemen, press office of the Donetsk People’s Republic said on Thursday....

    On Wednesday evening, the army shelled Donetsk western and southern outskirts, the press office added. Fierce fighting took place during the day in the area between the city of Snehznoye and Dmitrovka village.

    The militia defeated two Ukrainian army units leaving Dyakovo village in the Luhansk Region; some Ukrainian servicemen broke through to the city of Miusinsk.

    The Donetsk militia continued the battle in the area and was strengthening positions, said the press office.
    http://en.itar-tass.com/world/743857

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin