Friday, August 22, 2014

Επανεκκίνηση και επιτυχής ολοκλήρωση προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού για φιλοξενία νεαρών ομογενών

ΥΠΕΞ, Πέμπτη, 21 Αύγουστος 2014:
 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, επισκέφθηκε, χθες το μεσημέρι, τις κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού στη Μαλεσίνα και συναντήθηκε με τους νεαρούς ομογενείς από 11 χώρες του εξωτερικού που φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνώσεις από τις 7 έως τις 20 Αυγούστου. Πρόκειται για 34 ελληνόπουλα της Διασποράς που συμμετείχαν σε προγράμματα φιλοξενίας, τα οποία είχαν διακοπεί από το 2009 και ξανάρχισαν φέτος μετά από ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτό ήταν το τρίτο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από το ΥΠΕΞ και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού το φετινό καλοκαίρι. Προηγήθηκαν οι έφηβοι ομογενείς ηλικίας 15 έως 17 ετών που φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα και επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς και άλλους χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος, καθώς και το πρόγραμμα ελληνομάθειας για τους δασκάλους από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου, 60 δάσκαλοι μετεκπαιδεύτηκαν στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας από το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γεροντόπουλος συναντήθηκε με όσους μετείχαν και στα τρία προγράμματα και είχε την ευκαιρία, κατά την παραμονή του στις κατασκηνώσεις της Μαλεσίνας, να επισκεφθεί όλους τους χώρους, να συζητήσει με τους μικρούς ομογενείς και να συμμετέχει στις δραστηριότητες τους, ενώ τους δώρισε βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας.

Μιλώντας για τα τρία προγράμματα που ξανάρχισαν φέτος και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, ο κ. Γεροντόπουλος δήλωσε: «Είναι μια πολύ καλή αρχή και νοιώθω ικανοποίηση και χαρά που καταφέραμε, με την επιμονή, που είχε το Υπουργείο Εξωτερικών και ακόμη περισσότερο η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, να ξαναδώσουμε ζωή σε αυτά τα προγράμματα φιλοξενίας που ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο πιστεύω ότι το κερδίσαμε.

Είχα επαφή με τα παιδιά και των δύο προγραμμάτων, καθώς επίσης και με τους δασκάλους και πραγματικά είδα τη χαρά και την ικανοποίηση στα μάτια τους. Οι δεσμοί με τη μητέρα πατρίδα έγιναν ακόμα πιο στενοί. Ευχαριστώ πολύ την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού για την προσπάθεια που κατέβαλε για την επιτυχία αυτών των προγραμμάτων, καθώς επίσης και όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Τώρα η προσοχή μας στρέφεται στον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Από 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουμε τη δουλειά ώστε να προβληθούν τα προγράμματά μας σε όλες μας τις Πρεσβείες για να έχουμε μεγαλύτερη ακόμη συμμετοχή. Σκοπεύουμε, επίσης, να προχωρήσουμε και τα χειμερινά προγράμματα για παιδιά από το νότιο ημισφαίριο, ώστε να μπορέσουν να έρθουν στη διάρκεια των δικών τους θερινών διακοπών».

mfa.gr
21/8/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin