Tuesday, July 1, 2014

Χαιρετισμός ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλου σε εκδήλωση με την ευκαιρία της υπογραφής συμφωνιών σύνδεσης και ελευθέρου εμπορίου Ε.Ε.-Ουκρανίας, Μολδαβίας και Γεωργίας

ΥΠΕΞ, Τρίτη, 01 Ιούλιος 2014:
 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, απηύθυνε, σήμερα, Τρίτη 1 Ιουλίου, χαιρετισμό, σε εκδήλωση με την ευκαιρία της υπογραφής συμφωνιών σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Γεωργίας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο και οργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε: «H υπογραφή, στις 27 Ιουνίου 2014, των Συμφωνιών Σύνδεσης και Ελευθέρου Εμπορίου με την Μολδαβία και την Γεωργία, όπως και τα εναπομείναντα κεφάλαια των Συμφωνιών αυτών με την Ουκρανία, είναι ένα ορόσημο ανάπτυξης για την πολιτική Ανατολικής Συνεργασίας και τις τρεις χώρες.


Θα ήθελα να συγχαρώ τις κυβερνήσεις της Ουκρανίας, της Γεωργίας και της Μολδαβίας, για τις άοκνες προσπάθειες τους να πετύχουν αυτό τον ιστορικό σκοπό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σταθεί δίπλα τους στην δύσκολη αυτή διαδικασία. Η Ελληνική Προεδρία, σε συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά όργανα, εργάστηκε, με συνέπεια, για να γίνει πραγματικότητα η υπογραφή αυτή.

Η έμφαση, τώρα, θα δοθεί στην εφαρμογή. Αυτό θα βοηθήσει, ώστε να επωφεληθούν, πλήρως, από τις δυνατότητες που προσφέρονται από τις Συμφωνίες αυτές. Όταν εφαρμοστούν, αποτελεσματικά, θα ενισχύσουν την πολιτική μας συνεργασία και θα συμβάλλουν στην οικονομική ολοκλήρωση, φέρνοντας ανάπτυξη και δημιουργώντας θέσεις εργασίας στην οικονομία και την κοινωνία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των τριών Ανατολικών Εταίρων, κατά τη διάρκεια του ευαίσθητου αυτού σταδίου. Όλα τα απαραίτητα εργαλεία και μέσα, είναι διαθέσιμα για την προώθηση και παγίωση της διαδικασίας.

Το οφείλουμε στους πολίτες της Γεωργίας, της Ουκρανίας και της Μολδαβίας που έχουν εμπνευστεί από τις αξίες και τις αρχές της Ε.Ε.

Η Ελλάδα είναι, επίσης, έτοιμη να προσφέρει την υποστήριξη της, σε διμερές επίπεδο, μέσω των Μνημονίων Συνεργασίας για ευρωπαϊκά θέματα που έχουν ήδη υπογράψει τα Υπουργεία Εξωτερικών των χωρών μας».

mfa.gr
1/7/14
--
--
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin