Sunday, July 6, 2014

Άρχισαν ξανά τα «κόλπα» κατά της Ελλάδος οι Αλβανοί!

Με το χαρτί,  της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο «χέρι» οι Αλβανοί επανήλθαν στην πάγια τακτική τους να προκαλούν ζητήματα σε βάρος της Ελλάδος.
Τη φορά αυτή το θέμα που εγείρουν, αφορά τις έρευνες για εύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος, υποστηρίζοντας ότι περιοχές που περιλαμβάνονται στο σχέδιο της Ελληνικής προκήρυξης του διαγωνισμού είναι εντός των Αλβανικών χωρικών υδάτων.
 Το «παιχνίδι» ξεκίνησε με δημοσιεύματα του Αλβανικού Τύπου, τα οποία είναι προφανές ότι αν δεν υπαγορεύονται, τουλάχιστον ενθαρρύνονται από την Αλβανική ηγεσία.

  Η κυβέρνηση Ράμα, δεν έχει εκτιμήσει καν τη σθεναρή (και ανεξήγητη για πολλούς) στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας παραβλέποντας τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν στις σχέσεις των δύο χωρών και εξακολουθεί να «σφυρίζει» αδιάφορα για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια. 
  • Όπως διαφαίνεται μέσω των δημοσιευμάτων, επιδιώκει να προβάλλει νέα προσκόμματα στην Ελλάδα, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις το σχετικό διαγωνισμό. 
Χθες η Ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αντιλαμβανόμενη πού επιχειρούν οι Αλβανοί να οδηγήσουν τα πράγματα, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δημόσια δια του Εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνου Κούτρα, ο οποίος δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα σέβεται απολύτως το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας. Έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε οι περιοχές που θα προκηρυχθούν να μη δημιουργούν απολύτως κανένα πρόβλημα σε καμία όμορη χώρα και εν προκειμένω με την Αλβανία. Βεβαίως στο πλαίσιο αναφοράς μας είναι πάντα, η από κοινού αποδοχή και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας».
 Η  τοποθέτηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, επί της ουσίας δεν προσθέτει τίποτε το ιδιαίτερο καθώς η χώρα μας, πάντα φρόντιζε να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο. Εκείνο που αναμένεται με προσοχή από διπλωματικούς κύκλους είναι η επίσημη αντίδραση της Αλβανικής Κυβέρνησης, από την οποία θα προκύψουν ενδείξεις για τις πραγματικές της διαθέσεις, που όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί από διεθνείς παρατηρητές επηρεάζονται σημαντικά από τον Τουρκικό παράγοντα.

http://www.proinoslogos.gr
5/7/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin