Wednesday, July 2, 2014

Συνάντηση Ρωσίας, Ουκρανίας σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών (Με τη συμμετοχή Γαλλίας, Γερμανίας)

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν στο Βερολίνο την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια επίλυσης της κρίσης στην Ουκρανία, μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας και την επανέναρξη των επιχειρήσεων κατά φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία.
«Δεν υπάρχει ακριβής στόχος. Πρόκειται για μία ευκαιρία να εργαστούμε πάνω στις ειρηνευτικές προσπάθειες, αλλά δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προσδοκίες» είπε γαλλική διπλωματική πηγή.


Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τάχθηκε υπέρ της συνάντησης της 2ας Ιουλίου, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο ουκρανός ΥΠΕΞ, Παύλο Κλίμκιν και ο γάλλος ομόλογός του, Λοράν Φαμπιούς.

Νωρίτερα, ο Λαβρόφ προειδοποίησε για «έναν νέο γύρο αιματοχυσίας» στην Ουκρανία.

[in.gr]
1/7/14
--

1 comment :

  1. Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του να σταματήσουν οι ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των αυτονομιστών.....

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε την Τρίτη να σταματήσουν οι επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία ζήτησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε απόψε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο Λαβρόφ ζήτησε τον τερματισμό των επιχειρήσεων προειδοποιώντας για «ένα νέο γύρο αιματοχυσίας».

    «Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η απόφαση του προέδρου (της Ουκρανίας) Πέτρο Ποροσένκο να μην παρατείνει την εκεχειρία.. ανοίγει νέο γύρο αιματοχυσίας με απρόβλεπτες συνέπειες για το ουκρανικό κράτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε με αμερικανική πρωτοβουλία εξέφρασε την επιθυμία της Ουάσιγκτον να εξευρεθεί μία ειρηνική λύση στη σύγκρουση, αλλά «αναγνώρισε τις διαφορές στις προσεγγίσεις σχετικά με το πώς θα επιτευχθεί αυτό».

    Στο μεταξύ, έγινε γνωστό από γαλλικές διπλωματικές πηγές ότι την Τετάρτη συναντώνται στο Βερολίνο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας για να εξετάσουν την κρίση την ουκρανική κρίση.

    «Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένος στόχος. Είναι μια ευκαιρία να εργαστούν επί των ειρηνευτικών προσπαθειών, αλλά δεν θα ήθελα να δημιουργήσω προσδοκίες», ανέφερε η γαλλική διπλωματική πηγή............................................................http://www.protothema.gr/world/article/391907/lavrof-se-keri-erhetai-neos-guros-aimatohusias-an/

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin