Thursday, June 26, 2014

Και με τη «βούλα» της Βουλής η αποκατάσταση μισθών στους δικαστικούς

....«Ο σεβασμός των δικαστικών αποφάσεων είναι για εμάς κανόνας απαράβατος», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, επισημαίνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση θα πρέπει συνολικά να σταθμίσει συνολικά τις επιπτώσεις από τις αποφάσεις αυτές στον προϋπολογισμό. 

...Θύμισε επίσης ότι έχουν γίνει περικοπές στο ΕΚΑΣ για ανάπηρους και στις συντάξεις υπερηλίκων....


 «Παρών» στην τροπολογία δήλωσε και το ΚΚΕ, με τον Νίκο Καραθανασόπουλο να καταγγέλλει, ότι η κυβέρνηση κάνει «διορθωτικές κινήσεις» επιλεκτικά προς ορισμένα τμήματα, την ίδια ώρα που συνεχίζεται η πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Νωρίτερα ο Θανάσης Παφίλης επέρριψε ευθύνες και στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Λέτε θα σκίσετε το Μνημόνιο. Τι θα σκίσετε; Αφού είναι η ΕΕ. Μέσα στην ΕΕ δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εσείς έχετε πει παντού ναι. Ακόμη και στο ΝΑΤΟ, ναι είπατε» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.


  • Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε και η τροπολογία με την οποία παρέχεται από τον ΕΟΠΥΥ φαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους πολίτες.
  • Ακολούθησε η δέσμευση του κ. Σταϊκούρα ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση για αναπροσαρμογή των μισθών των ενστόλων, κατ' εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. «Επονται, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι αναζητείται τρόπος να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί, αφού η δικαστική απόφαση εκδόθηκε μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που θέτει τα ανώτατα δεσμευτικά όρια δαπανών. 

mme.gr
26/6/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin