Tuesday, June 17, 2014

Μανιάτης: Πιστεύουμε στον Αγωγό Φυσικού Αερίου Αιγαίου-Βαλτικής

Αναφορικά με τον αγωγό φυσικού αερίου Αιγαίου-Βαλτικής που προωθεί τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση με αφορμή και τα γεγονότα στην Ουκρανία, ο κ. Μανιάτης τόνισε:

«Πρέπει να αναφέρω κάτι που τονίστηκε και στις συναντήσεις μας, τόσο από τον κ. Παπούλια, όσο και από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.


 Ο ρόλος της χώρας μας δεν είναι απλώς διαμετακομιστικός προκειμένου να στέλνουμε στην Ιταλία φυσικό αέριο και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. 


Έχει τεράστια σημασία ότι διανοίγεται μια μεγάλη προοπτική να δημιουργηθεί ένας νέος αγωγός φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τη βόρεια Ελλάδα, θα συνδέει το δικό μας δίκτυο με το εθνικό δίκτυο της Βουλγαρίας και στη συνέχεια θα συνδέει το βουλγαρικό δίκτυο με τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, και τις υπόλοιπες χώρες ως τη Βαλτική, ώστε να δημιουργήσουμε αυτό που έχουμε αρχίσει πια να διαμορφώνουμε ως πρόταση της Ελλάδας, τη δημιουργία δηλαδή του αγωγού Φυσικού Αερίου Αιγαίου -Βαλτικής.

Είναι στην πραγματικότητα ένας νέος αγωγός φυσικού αερίου που θα τροφοδοτεί όλες τις χώρες, ξεκινώντας από την Ελλάδα ως τη Βαλτική. 


Η χώρα μας θα μπορεί να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου ενεργειακών προϊόντων, σε μια Ευρώπη βαθιά διψασμένη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου»....
mme.gr - ypeka.gr
17/6/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin