Wednesday, May 28, 2014

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία ετοιμάζει η Μόσχα

Ετοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες της ανατολικής Ουκρανίας είναι η Ρωσία, σύμφωνα με δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Οργανώσεις αλλά και απλοί πολίτες έχουν ζητήσει επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, ιδιαίτερα φάρμακα και ιατρικό υλικό για την περίθαλψη των δεκάδων θυμάτων, μετά τους βομβαρδισμούς και την σαρωτική επιχείρηση καταστολής του ουκρανικού στρατού στο Ντονιέτσκ και σε άλλες πόλεις της περιοχής.

«Εχουμε ενημερώσει το Κίεβο»
Οπως δήλωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ, η Μόσχα περιμένει από το Κίεβο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη προσέγγιση των περιοχών που χρήζουν φαρμάκων και λοιπής ανθρωπιστικής βοήθειας. «Με σημερινή μας επιστολή στις αρχές του Κιέβου έχουμε ενημερώσεις πως οι πολίτες και οργανώσεις στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας όπου υπάρχουν θύματα, έχουν ζητήσει επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, κυρίως σε φάρμακα» αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου.  
28/5/14 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin