Monday, May 5, 2014

Απαρχή της καταστροφής μας η ένταξη στην Ε.Ε.

Και στο εθνικό θέμα και στην οικονομία εισπράττουμε απογοητεύσεις και ερείπια...
Η απαρχή της οικονομικής καταστροφής μας, η ένταξη, δηλαδή, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζεται τώρα ως "το μεγαλύτερο επίτευγμα μετά τη γέννηση της Κυπριακής Δημοκρατίας". Η ώς τώρα δεκαετής διαδρομή μέσα στη νεο-αποικιοκρατική Ευρώπη, με τις αντιλαϊκές οικονομικές πολιτικές, την υποδούλωση και την αποστράγγιση των φτωχότερων λαών, δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο, παρά το μεγάλο ιστορικό λάθος των πολιτικών δυνάμεων εκείνης της εποχής, να εντάξουν την Κύπρο σε αυτήν τη λέσχη των αδίστακτων κυρίαρχων κρατών της Ευρώπης.


Ξεγελαστήκαμε τότε όλοι. Και συνεπαρμένοι από τα ψευδο-οράματα των τότε κυβερνώντων, ρίχναμε πανηγυρικά πυροτεχνήματα και υψώναμε τα ευρωπαϊκά λάβαρα, ως δήθεν ασπίδα σωτηρίας από τον τουρκικό Αττίλα. Πιστεύαμε πως η ένταξη θα άνοιγε τους κρουνούς των Βρυξελλών και πως θα γινόμασταν κροίσοι.

Θυμόμαστε τι μας έλεγαν οι τότε κυβερνώντες. "Δεν μπαίνουμε στην Ε.Ε. για οικονομικούς λόγους. Αλλά επειδή η ένταξή μας θα αποβεί καταλύτης για δίκαιη λύση του Κυπριακού".

Η Ε.Ε. ήταν ο μεσσίας που ερχόταν να μας σώσει από την τουρκική κατοχή. Τι αποδείχθηκε στη συνέχεια;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κούνησε το μικρό της δακτυλάκι, για δίκαιη λύση του Κυπριακού. Δεν άσκησε την παραμικρή πίεση στην Τουρκία. Δεν της επέβαλε καμία κύρωση για το γεγονός ότι κατείχε στρατιωτικά ευρωπαϊκό έδαφος. Αντίθετα. Άνοιξε διάπλατα την πόρτα στον τουρκικό Αττίλα να εισέλθει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Προωθεί το απευθείας εμπόριο με το παράνομο καθεστώς. Και το χειρότερο: Στήριξε το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν, το οποίο βρίσκεται σε σύγκρουση με το κοινοτικό κεκτημένο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις λεγόμενες αξίες και αρχές της Ένωσης.

Η Ε.Ε., αντί να αποβεί καταλύτης για δίκαιη και ευρωπαϊκή λύση, κατέστη αμήχανος και αδιάφορος παρατηρητής της στρατιωτικής κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους κράτους-μέλους της, από άλλη υποψήφια προς ένταξη επιδρομική χώρα. Κατέστη υποστηρικτής ρατσιστικών σχεδίων λύσης του Κυπριακού.

Αλλά μεγαλύτερη καταστροφή επέφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οικονομία της Κύπρου.

Η ένταξη στην Ε.Ε. οδήγησε σταδιακά στην εξάρθρωση του συστήματος μεικτής οικονομίας, πάνω στο οποίο θεμελιώθηκαν δύο οικονομικά θαύματα της Κύπρου.

Έχει εκθεμελιώσει, με τους μνημονιακούς σχεδιασμούς της, ολόκληρη την οικονομία και διέλυσε την κοινωνική συνοχή, η οποία αποτελούσε το υγιέστερο στοιχείο της κυπριακής κοινωνίας.

Έχει επιβάλει, διά πυρός και σιδήρου, τη ληστεία των καταθέσεων. Το δικαίωμα της περιουσίας έχει καταπατηθεί βάναυσα από τους Ευρωπαίους εταίρους και έχει γελοιοποιήσει τις λεγόμενες ευρωπαϊκές αξίες.

Έχει διαλύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και επεχείρησε να υποκλέψει τους ξένους καταθέτες.

Με διαβολές, ψευδολογίες και άλλες ανήθικες πράξεις, εξέθεσε την Κύπρο ως παράδεισο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, όταν το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος οργιάζει στις δικές της χώρες.

Από μηδέν ανεργία εκτόξευσε τους ανέργους στις 78 χιλιάδες, ώθησε τον Κύπριο νέο στη μετανάστευση, παραχωρεί σε ξένα κεφάλαια πυλώνες εθνικής ασφάλειας, οδήγησε τον Κύπριο στα πιο μαύρα χρόνια της ιστορίας του.

Θα λεχθεί και πάλι. Με δικά μας λάθη, και δικά μας εγκλήματα, φθάσαμε ώς εδώ. Εμείς φέραμε την Τρόικα.

Ορθά. Αλλά η λεγόμενη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, επέβαλλε αλληλεγγύη, και όχι πλήρη αποστραγγισμό του θύματος.

Και τον Αττίλα εμείς τον φέραμε. Αλλά δεν τον απενοχοποιούμε.

Αντί η Ε.Ε. να σταθεί αλληλέγγυα, αντί να λάβει υπ' όψιν της ότι αυτό το κράτος, έστω με τα λάθη που διέπραξε, είναι ένα ημικατεχόμενο στρατιωτικά κράτος και χρειαζόταν στήριξη, το αποτελείωσε.

Το τελευταίο δημοσίευμα του "Εκόνομιστ" είναι χαρακτηριστικό: "Οι Κύπριοι έχουν γίνει στην πραγματικότητα λιγότερο εύποροι καθώς το βιοτικό τους επίπεδο μειώθηκε κατά 13% από την ένταξη στην Ε.Ε.", αναφέρει.

Στην τελευταία δημοσκόπηση του ΡΙΚ, αποτυπώνεται καθαρά η απογοήτευση και η οργή των Κυπρίων πολιτών για όσα η Ε.Ε. προκάλεσε στην πατρίδα μας. Η μεγάλη πλειοψηφία αποφαίνεται ότι η ένταξη ζημίωσε και το εθνικό θέμα και την οικονομία. Εκδηλώνεται εμπιστοσύνη προς τη λίρα και απορρίπτεται το ευρώ.

Ας μη μας παρουσιάζουν, λοιπόν, ως επίτευγμα, μία καταστροφή...

  http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/122919
4/5/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin