Tuesday, April 22, 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουμε να δώσουμε εξετάσεις για την Θράκη. - Τα δικά τους κόμματα δεν έχουν καμία υποψηφιότητα προερχόμενη από τη μειονότητα

 Με σειρά ανακοινώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις επικρίσεις που δέχεται όσον αφορά στην απόσυρση της υποψηφιότητας της Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν, μερικές ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του ονόματός της στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Το ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη είναι πολύ σοβαρό για να το εκμεταλλεύονται, διάφορες πλευρές, για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει δε ότι δεν έχει να δώσει εξετάσεις και διαπιστευτήρια απέναντι σε κανέναν για τις θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα και στο κατά πόσο υποκύπτει σε πιέσεις ξένων παραγόντων.


«Αυτές είναι γνωστές και ξεκινούν από την πεποίθηση ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων» σημειώνει.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέκυψε στις πιέσεις του τουρκικού προξενείου για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της κ.Σαμπιχά, υπογραμμίζει ότι σκόπιμα ξεχνούν, όπως λέει, να αναφέρουν ότι τα δικά τους κόμματα δεν έχουν καμία υποψηφιότητα προερχόμενη από τη μειονότητα, την ίδια στιγμή που κύκλοι του τουρκικού προξενείου επιλέγουν να κατεβάσουν το δικό τους συνδυασμό και αποθαρρύνουν υποψηφιότητες μειονοτικών στα άλλα κόμματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Σουλεϊμάν Σαμπιχά η οποία είναι βραβευμένη για τη δράση της με τον Σύλλογο «Ελπίδα» στο Δροσερό Ξάνθης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αγωνίζεται προκειμένου να αποτρέψει την «τουρκοποίηση» των Ρομά, έχοντας μπει στο στόχαστρο μερίδας της μειονότητας.

  • «Ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης»

«Φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης», τόνισε η Σαπιχά Σουλεϊμάν, σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο, την αποπομπή της από υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και την αντικατάστασή της από τον Μεστάν Οζμάν Ουμίζ.

Ανέφερε πως ουδέποτε παραιτήθηκε και πως ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, της ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας τη σχετική απόφαση, χωρίς να της εξηγήσει το λόγο.

  • «Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν»

Μάλιστα στην πληροφορία για την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαχίμπα Σουλεϊμάν, ο Θ. Πάγκαλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν για να δεχθεί την απάντηση του κόμματος σε έντονο τόνο σύμφωνα με την οποία « ο τελευταίος που δικαιούται, ηθικά και πολιτικά, να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τις «σχέσεις» του με την Τουρκία είναι ο κ. Πάγκαλος. Όλοι γνωρίζουν σε αυτό τον τόπο ποιος παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα σε σημείωμά του με αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε αρνητικά και τη στάση διαφόρων ΜΜΕ διερωτώμενος γιατί δεν δείχνουν το ίδιο «ενδιαφέρον» για επικρίσεις που έχει δεχθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

[naftemporiki.gr]
22/4/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 -----

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin