Monday, April 7, 2014

Ε.Κ.: Επιστροφή πολιτισμικών αντικειμένων που απομακρύνθηκαν παράνομα από ένα κράτος σε ένα άλλο, μετά το 1993

Με τις ευρωεκλογές προ των θυρών, οι επιτροπές και πολιτικές ομάδες του ΕΚ ετοιμάζονται για την τελευταία ολομέλεια της κοινοβουλευτικής περιόδου και την έγκριση κειμένων όπως η νομοθεσία για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που αφαιρέθηκαν παράνομα από το έδαφος κρατών μελών, οι κανόνες για τον περιορισμό του θορύβου στα αεροδρόμια και μέτρα για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.

Τα μέτρα προώθησης αγροτικών προϊόντων εντός και εκτός ΕΕ θα τεθούν σε ψηφοφορία στην επιτροπή Γεωργίας, την Δευτέρα. Το ΕΚ και τα κράτη μέλη έχουν συμφωνήσει ανεπίσημα ότι θα αυξήσουν τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ για την προώθηση των προϊόντων ενώ επιλέξιμα θα είναι και νέα προϊόντα όπως η μπύρα, η σοκολάτα, το ψωμί και τα ζυμαρικά. Η δε Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι σε θέση να παρέμβει πιο γρήγορα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών όταν υπάρχουν αδικαιολόγητες ανησυχίες για την ασφάλεια των προϊόντων.

Την ίδια μέρα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Vítor Constâncio, θα παρουσιάσει στην επιτροπή Οικονομικών του ΕΚ την ετήσια έκθεση της ΕΚΤ για το 2013.

Την Πέμπτη, η επιτροπή Μεταφορών ψηφίζει ανεπίσημη συμφωνία με τις εθνικές κυβερνήσεις, που διασφαλίζει ότι οι εθνικές και οι τοπικές αρχές έχουν τον τελικό λόγο στους περιορισμούς στις πτήσεις, με σκοπό τη μείωση του θορύβου στα αεροδρόμια.

  • Την ίδια μέρα η επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ θα αποφασίσει για την επιστροφή πολιτισμικών αντικειμένων που απομακρύνθηκαν παράνομα από ένα κράτος σε ένα άλλο, μετά το 1993. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι στην ΕΕ περίπου 40,000 πολιτισμικά αντικείμενα αφαιρούνται παράνομα από τη χώρα τους κάθε χρόνο.

Την Πέμπτη, θα γίνει η δεύτερη ακρόαση Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Πολιτών , αυτή τη φορά για την Πρωτοβουλία "Ένας από εμάς" που επιδιώκει την απαγόρευση της χρηματοδότησης ερευνών και άλλων δραστηριοτήτων που συνεπάγονται την καταστροφή ανθρώπινων εμβρύων.

Την επόμενη εβδομάδα οι ευρωβουλευτές αποφασίζουν για σημαντικά θέματα που θέλουν να κλείσουν πριν ξεκινήσουν τη μάχη των ευρωεκλογών. Μεταξύ άλλων θα υπάρξουν πιθανότατα ψηφοφορίες για την τραπεζική ένωση, για την προστασία αποσπασμένων εργαζομένων και για τα δικαιώματα συμπληρωματικής συνταξιοδότησης.


 [europarl.europa.eu]
7/4/14 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin