Sunday, March 9, 2014

Κύμα ληστειών και βανδαλισμών σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου! -Ανύπαρκτη η Αλβανική Αστυνομία…

106 κλοπές και πάνω από 10 βανδαλισμοί σε  εκκλησίες και εικονίσματα το τελευταίο τρίμηνο.
-
Ανταπόκριση
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΡΚΑ

Γιατί Αλβανοί κακοποιοί ληστεύουν σπίτια και περιουσίες των Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο, για πλιάτσικο ή για εκφοβισμό;
Το ερώτημα αυτό βάζει ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης γιατρός στα Γιάννενα Θεόδωρος Δαλιάνης, που έχει χτίσει ένα ωραίο σπίτι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τους Βουλιαράτες της Άνω Δρόπολης, Νομού Αργυροκάστρου. Τους τελευταίους μήνες το λήστεψαν τρεις φορές! Την πρώτη  φόρτωσαν τα πάντα, πιθανόν σε φορτηγό. Τις άλλες δύο πήραν  ό, τι άλλο είχε απομείνει…

Τέτοιες περιπτώσεις είναι πλέον δεκάδες, με αποτέλεσμα οι Έλληνες μειονοτικοί στις περιοχές Άνω και Κάτω Δρόπολης και Πωγωνίου στο Νομό Αργυροκάστρου, να είναι ανάστατοι. Το κύμα ληστειών και βανδαλισμών έχει ξεπεράσει κάθε όριο και λογική!

Παναλβανικό ρεκόρ!
Η ανασφάλεια αποτελεί πλέον πρώτο θέμα. Μόνο στις προαναφερόμενες περιοχές, τους τρεις τελευταίους μήνες, σημειώθηκαν 106 κλοπές σε σπίτια και λοιπή ιδιωτική περιουσία, αποτελώντας αριθμό ρεκόρ για όλη την Αλβανία! Μόνο στο χωριό Βουλιάρατες της Άνω Δρόπολης ληστεύτηκαν 16 σπίτια σε μια βδομάδα, ενώ στην Πολύτσιανη του Πωγωνίου ανοίχτηκαν 17 σπίτια, μόνο σε μια νύχτα! Τα κρούσματα ληστειών είναι σε έξαρση και οι Έλληνες μειονοτικοί διαμαρτύρονται για την απουσία της αστυνομίας, αλλά και των δικών της εκπροσώπων.
Χθες η Αλβανική Αστυνομία, ενόψει μιας οργανωμένης αντίδρασης διαμαρτυρίας των Ελλήνων κατοίκων στις προαναφερόμενες περιοχές, ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών Αλβανών με προηγούμενο ποινικό μητρώο, οι οποίοι είχαν διαπράξει 15 ληστείες σε ελληνικά μειονοτικά χωριά του Νομού Αργυροκάστρου.

Και για εκφοβισμό…
Οι Έλληνες, ξεκινώντας από το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις σημειώνονται διαρρήξεις χωρίς να πραγματοποιούνται ληστείες, θεωρούν ότι πρόκειται παράλληλα και για μια εκστρατεία εκφοβισμού. Αναφέρουν ενδεικτικά τις επιθέσεις  που γίνονται ιδιαίτερα σε εκκλησίες, μοναστήρια και σε άλλους χώρους λατρείας. Στο Πωγώνι λόγου χάρη, διαπράχτηκαν ληστείες και βανδαλισμοί σε δύο εκκλησίες. Τις τελευταίες μέρες στην ίδια περιοχή, άγνωστοι πυρπόλησαν και κατάστρεψαν περισσότερα από δέκα εικονίσματα και εξωκλήσια.
Τα ίδια φαινόμενα παρατηρούνται και σε άλλες ελληνικές μειονοτικές περιοχές στους νομούς Αγίων Σαράντα και Δελβίνου.

 proinoslogos.gr
8/3/14
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin