Thursday, February 27, 2014

ΚΥΠΡΟΣ: Στον αέρα η επόμενη δόση μετά την καταψήφιση. -Το κράτος θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές του ανάγκες τον επόμενο μήνα


Μετά την καταψήφιση του κρίσιμου νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών στο Προεδρικό, ενώ η χώρα φαίνεται να έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς με αυτά τα δεδομένα είναι αμφίβολο το κατά πόσον το κράτος θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές του ανάγκες τον επόμενο μήνα.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τους μισθούς του επόμενου μήνα.


Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έχει στα χέρια του γραπτή επιστολή της τρόικας, την οποία του μεταβίβασε ο ΥΠΟΙΚ και σύμφωνα με την οποία, η τρόικα δεν αποδέχεται τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ.
   
Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου, είπε επ΄αυτού ότι υπήρξε στη συνέχεια τοπολογία επί της τροπολογίας η οποία έγινε αποδεχτή από την τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής καταψήφισε το επίμαχο νομοσχέδιο, με 25 ψήφους υπέρ, 25 εναντίον και πέντε αποχές.

Το θέμα στο Υπουργικό της Παρασκευής

Σε ανακοίνωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης αναφέρει ότι κατά την αυριανή έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το Σώμα θα εξετάσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή και την απόρριψη του Νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

«Απώτερος στόχος είναι να ανατραπούν δυσάρεστες εξελίξεις και να διατηρηθεί η πορεία οικονομικής ανάκαμψης και σταθεροποίησης της χώρας», τονίζει ο Εκπρόσωπος.
http://www.sigmalive.com/news/politics/105000
27/2/14
-


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin