Wednesday, January 22, 2014

Bugün: Με την «επιτροπή» επιλύεται το περιουσιακό

Άγκυρα: Σούμα κάνουν οι Τούρκοι με τις πωλήσεις ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. Η τουρκική εφημερίδα Bugün, στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Οι Ε/κ πούλησαν, οι Τούρκοι αγόρασαν», γράφει ότι αυξήθηκε ο αριθμός των Ε/κ που πούλησαν στους Τούρκους τα εδάφη τους στην «ΤΔΒΚ». 5.699 Ε/κ αποτάθηκαν για να πουλήσουν τα εδάφη τους και πραγματοποιήθηκε πώληση ύψους 526 εκατ. λιρών.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των Ε/κ που αποτείνονται στην Επιτροπή Ακινήτων που συστάθηκε το 2006 με την πρωτοβουλία της ΕΕ.

Παρά τις παρεμποδίσεις της κυπριακής Κυβέρνησης, ο αριθμός των Ε/κ, που αποτάθηκαν για να πουλήσουν τα εδάφη τους, έφθασε στις 5.699. Μετά από την εξέταση της Επιτροπής στη «Βόρεια Κύπρο» πραγματοποιήθηκε πώληση ακινήτων αξίας ύψους 526 εκατ. λιρών. Τονίστηκε πως το ποσοστό των ακινήτων που αγόρασαν οι Τούρκοι φθάνει περίπου το 1,5% του εμβαδού του νησιού.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Συντονισμού ΕΕ της «ΤΔΒΚ», Ερχάν Ερτσίν, είπε ότι με τη (λεγόμενη) Επιτροπή επιλύεται το θέμα της ιδιοκτησίας και πρόσθεσε: «Η ΕΕ, από το 2006 μέχρι σήμερα, εξασφάλισε 300 εκατ. ευρώ επενδύσεις στην "ΤΔΒΚ"».

Σημειώνεται ότι στο να πωλούν οι Ε/κ τα ακίνητα που έχουν στην τ/κ πλευρά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η οικονομική κρίση που βιώνεται στη νότια Κύπρο».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τ/κ Επιχειρηματιών, Μετίν Σαντί, είπε ότι «οι πωλήσεις αυτές συμβάλλουν στην επίλυση, μ' αυτόν τον τρόπο, του θέματος της ιδιοκτησίας, που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα μεταξύ των δύο πλευρών». Όπως αναφέρει καταληκτικά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, στη νότια Κύπρο, που δεν βλέπει θετικά την πώληση ακινήτων από τους Ε/κ, τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν τίτλους όπως «Τουρκοποιούνται τα υπό κατοχήν εδάφη».

Πηγή: Φιλελεύθερος
 http://www.philenews.com

22/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

------

 ----------------

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin