Monday, January 13, 2014

Κεραυνοί Ζορπίδη κατά των πολιτικών

Ιδιαίτερα επικριτικός σε βάρος των πολιτικών εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του ΕΕΘ για την κοπή της....
 
Μιλώντας ενώπιον κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών, ο κ. Ζορπίδης τόνισε ότι “δυστυχώς, οι πολιτικοί μας, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν είναι μόνο τα αρνητικά παραδείγματα συμπεριφοράς τύπου Τσοχατζόπουλου, Λιάπη ή Τομπούλογλου, που δείχνουν ότι συχνά με ευθύνη των κομμάτων μας κυβερνούν εντελώς ακατάλληλα πρόσωπα”.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΕΕΘ είπε ότι “η ευθύνη ανήκει στους πολιτικούς, όχι μόνο για τις κραυγαλέες περιπτώσεις διαπλοκής και διαφθοράς, αλλά και για τα όσα κάνουν ή δεν κάνουν αυτοί που βρίσκονται σήμερα στα πράγματα” και τους κατηγόρησε πως “επιλέγουν να πεθαίνουν τον ιδιωτικό τομέα για να ζήσει ο δημόσιος και να μην ξεβολευτούν οι κομματικοί στρατοί που δημιούργησαν”. Στην κριτική του, ο κ. Ζορπίδης περιέλαβε και τους τοπικούς άρχοντες, λέγοντας ότι “ούτε οι τοπικοί αρμόδιοι αποφασίζουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Λυπάμαι που το λέω, αλλά όλοι τους μοιάζουν σαν να έχουν στο νου τους μόνο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των φίλων τους και να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους. Μια πρακτική άθλια και μια συμπεριφορά εντελώς ακατανόητη για τις σημερινές συνθήκες της κρίσης”. Γι’ αυτόν το λόγο, είπε, η διοίκηση του ΕΕΘ αποφάσισε να μη δώσει στην εκδήλωση βήμα σε κανέναν εκπρόσωπο της εκτελεστικής εξουσίας, πέρα από κάποιες ευχές για το καλό των ημερών.
Στην εκδήλωση παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας ότι οι μικρομεσαίοι έχουν ανάγκη να δουν με απτό τρόπο να βελτιώνονται τα επίπεδα ρευστότητας στην αγορά, κατεύθυνση στην οποία κινείται η κυβέρνηση, όπως είπε. Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Ορφανός, Γ. Ιωαννίδης και Κ. Γκιουλέκας, η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ Α. Ξηροτύρη, οι βουλευτίνες των ΑΝΕΛ Χρ. Γιαταγάνα και Στ. Ξουλίδου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλής, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στ. Σιμόπουλος, ο πρώην περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, η παρουσία του οποίου εξόργισε τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαραλαμπίδου, η οποία αποχώρησε.
Τ.Κ.
makthes.gr
13/1/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin