Friday, January 31, 2014

Το νερό έφερε Τούρκους υπουργούς στα κατεχόμενα

Συνάντηση με τον  λεγόμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Οζκάν Γιοργγκαντζίολγου είχαν ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ και ο Υπουργός Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου.
Οι τρείς Υπουργοί έφτασαν στα κατεχόμενα για να συμμετάσχουν στα εγκαίνια μέρους του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο.



Σε δηλώσεις του ο κ. Αταλάι χαρακτήρισε πολύ παραγωγική την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γιοργκαντζίογλου στην Άγκυρα, λέγοντας ότι συζητήθηκαν με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν σχεδόν όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Τουρκίας-ψευδοκράτους.

Αναφερόμενος στο έργο της μεταφοράς νερού από την Τουρκία, ο κ. Αταλάι είπε ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ενώ είπε ότι κατά την παρουσία του στα κατεχόμενα θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της διανομής του νερού, καθώς και θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου. Πρόσθεσε εξάλλου ότι συζήτηση σε τεχνοκρατικό επίπεδο θα γίνει και για οικονομικά θέματα.

«Η Τουρκία πάντα στήριζε τη Βόρεια Κύπρο», είπε ο κ. Αταλάι αναφερόμενος στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα «σκέφτεται και σχεδιάζει για τους Τουρκοκύπριους, ώστε να ζουν σε καλύτερες συνθήκες, να ατενίζουν το μέλλον με βεβαιότητα και να ζουν σε καθεστώς ασφάλειας».

Η Κύπρος, συνέχισε, συμπεριλαμβανόταν στην ατζέντα του Τούρκου Πρωθυπουργού, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ενώ εξέφρασε την ευχή να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Δημήτρης Κυπριανού
protothema.gr
31/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin