Monday, January 6, 2014

Ν. Αναστασιάδης: Η Τουρκία εμποδίζει 40 χρόνια τη λύση του Κυπριακού. -Δηλώσεις ύστερα από τον εορτασμό των Θεοφανίων

Η Τουρκία εδώ και 40 χρόνια κατέχει μέρος της Κύπρου και οι θέσεις της παρακωλύουν την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, δήλωσε τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ευχήθηκε στο λαό υπομονή και εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2014 θα αποτελέσει τη βάση για την αναγέννηση της οικονομίας και γενικότερα του εκσυγχρονισμού του κράτους.
Σε δηλώσεις του, ύστερα από τον εορτασμό των Θεοφανίων ο κ. Αναστασιάδης ευχήθηκε «να επικρατήσει το δίκαιο, οι αρχές και οι αξίες αλλά και η λογική τόσο στα έθνη όσο και στους ηγέτες, ιδιαίτερα εκείνων των εθνών που φέρουν το βάρος να δημιουργήσουν τις προοπτικές ειρήνης».


Σημείωσε πως αναφέρεται στη  Τουρκία, η οποία εδώ και 40 τόσα χρόνια κατέχει την Κύπρο και εξαιτίας των θέσεων της παρακωλύει την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης, «έτσι ώστε να μπορέσουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να συμβιώσουν, να συνδημιουργήσουν και μέσα από την ειρήνη να ζήσουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».

Σε σχέση με την οικονομία ο κ. Αναστασιάδης ευχήθηκε υπομονή «γιατί δεν γίνονται θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες αναφορικά με  τα ταξίδια που αναμένεται να πραγματοποιήσει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού εντός του έτους, με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων και αρκέστηκε να πει «όταν υπάρχει κάτι, θα το ακούσετε».

protothema.gr
6/1/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin