Monday, December 9, 2013

WSI: Περαιτέρω μείωση μισθών την Ελλάδα...Τραμπάλα στα εισοδήματα: κάτω οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, πάνω η Γερμανία....

Μείωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων στην Ελλάδα κατά 6,2% και στην Κύπρο κατά 8,5% προβλέπει το Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (WSI) της Γερμανίας. Εκτιμά ότι οι μειώσεις θα αφορούν στους μισθούς σε 12 από τις 28 χώρες της Ε.Ε. Στον αντίποδα, στη Γερμανία αυξάνονται οι πραγματικοί μισθοί των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την μελέτη του Ινστιτούτου, οι εργαζόμενοι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα υποστούν τις δραστικότερες μειώσεις στο εισόδημά τους, λόγω των περικοπών στους μισθούς στον δημόσιο τομέα και της μείωσης του κατώτατου μισθού. Μικρότερα εισοδήματα εργαζομένων προβλέπονται και για την Ολλανδία, τη Βρετανία και την Ιρλανδία.


Η Γερμανία, όπως επισημαίνει το WSI, ανήκει στις λίγες χώρες, όπου οι εργαζόμενοι έχουν αύξηση των πραγματικών μισθών τους.
Το γερμανικό ινστιτούτο σημειώνει, πάντως, ότι λόγω της μεγάλης μείωσης των μισθών την περίοδο 2001-2009 κατά 6,2%, η αύξηση της τάξης του 2,8% που παρατηρείται από το 2010 δεν έχει αντισταθμίσει πλήρως τις απώλειες.

Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
9/12/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin